Küsimused mulle

9. veebruar 2018

Pere keskmistega rändama?

No nii, saan ka lõpuks aega jälle siia tulla. No nii kiired ajad on, et täitsa lõpp. Aga see on hea, kui kiire on. See tähendab, et on tööd. Kui on tööd, siis tunned, et oled vajalik ja sinust on ka tolku.

Viskasin kiirelt pilgu Perekooli, kus jälgin oma lemmikteemat (LINK) blogijatest. Ma ei hakkagi tagasi ajama, et ma Perekoolis lugemas ei käi. Käin, see on parim meelelahutus mulle. Loomulikult annan ma endale aru, et "käod", kes seal teisi mustavad ja halvustavad, ei tea tegelikult pooli asjugi ja tõsiseltvõetavat juttu on seal ülivahe. Pigem selline eestlaslik "tatipritsimine" ja eeldan, et täiskasvanud inimeste poolt, kellega me oma igapäevaelus kokku puutume. Küll on hirmsaid olendeid meie hulgas, kui nii mõelda. Aga mis teha...

Ise ma tahtsin kirjutada natukene meie planeeritavast reisist, milleni on jäänud veel 2 nädalat. Pere keskmised peavad täpset arvestust, sest sel korral otsustasime "tited" koju jätta. Lubasin seda meie Riia reisil, kui Meena pidi meid juba reisi algul "hauda ajama" oma vingumisega. Ma palusin Metel ja Stenil, et nad mind korrale kutsuks, kui ma jälle oma lubadust murdma hakkan. Ja olen endale siiani kindlaks jäänud - reisime Mete, Sten ja mina. Päris huvitav kooslus. Me polegi vist sellises koosseisus kuskil nii pikemalt käinud.

Lastel on sel ajal koolivaheaeg ja mina võtsin nädala puhkust. Ma tunnen, kuidas mulle puhkus ära kuluks. Unistan juba, kuidas ma siit kodusest "hullumajast" natukesekski minema saaks. Tõesti kohe. Emal muidugi nii hästi ei lähe, tema saab need kaks "titte" endale nädalaks.

Kui me algul plaanisime vaid Varssavini minna, siis mõtlema hakates ja lastega asja arutades ei saa me kuidagi kasutamata jätta võimalust ka Saksamaalt läbi põigata. Sten oli sellega eriti päris, sest tema pole juba päris pikka aega seal käinud. Ja eks lapsed ikka igatsevad Saksamaad, selge see. Nii nad suure hurraaga mu teate vastu võtsid, et reis kujuneb pikemaks.

Hotellid on mul broneeritud Poolas kahe ööbimisega. Üks vähe luksuslikum hotell Varssavis ja teine natukene tagasihoidlikum Poznani lähedal. Mõlemas pakutakse väga head hommikusööki toa hinna sees, mis oli hotelli valimisel väga oluline. Kui juba korra kodust välja minna, miks siis mitte lasta endale mõnusat hommikusööki serveerida.

Kolmas ööbimine on juba Saksamaal Meena ja Stigi issi juures. Loomulikult on kõik eelnevalt läbi räägitud ja meid oodatatakse:) Juhuu, saame seiklema minna, nii äge, meie uue autoga:) Ei mingit muret, et auto käes ära laguneda võiks. Isa ostis mulle tutika katuseboksi ka, nii et saaks selle ka veel selleks ajaks peale, oleks päris super. Kuigi sellega on mingid mured. Ei ole nii, et ostad boksi ja viskad katusele. Mingeid asju on veel vaja, mis reelingute külge käivad ja siis sinna külge alles kinnitatakse boks. Oi ma ei tea, pean hakkama oma pead jälle mingite tehniliste asjadega vaevama. Eks näis, millal vaim peale tuleb.

Edasised ööbimised pean lahtiseks jätma, sest nii palju ette planeerida ma enam ei suuda ja kella peale kuskile kihutada ka ei viitsi. Kulgeme rahulikult ja peaasi, et õigel ajal tööle tagasi jõuan jälle.
Hotelle saab vajadusel jooksvalt ka broneerida, kui vajadust.

Tuleb mis tuleb, aga meie kolm oleme igatahes kõik elevil:)





9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tundub põnev! Kirjuta pärast kindlasti reisist ka ja ka seda, mida ja kust kaasa ostsid. Mul ka suvel ees autoga reis samasse kanti ja tahaks võimalikult palju soodsa(ma)t toidu- ja majapidamiskaupa kaasa tuua.

Anonüümne ütles ...

Kust Sa hotelle leiad, mida broneerid? Kas kasutad booking.com vöi oled mingi parema vöimaluse leidnud? Tahaksin ise ka kangesti lastega autoreisile, aga alati jään hätta, et pikkadel söitudel tulek ka palju pönevaid peatusi teha, aga ma ei oska planeerida, spontaansust jällegi kardan - äkki siis söidamegi ainult 3000km maha ja köik.

Anonüümne ütles ...

Ootan huviga postitusi, eelkõige tõesti sellest, mida huvitavat õnnestus kaasa osta ning millise keti poodidest oste sooritasid. Vahvat reisi!

reet ütles ...

Tahtsin ka paluda, et äkki kirjutad, milliseid hotelle soovitad ja kuidas neid otsida. Meil on suvel Saksamaa-Hollandi reis plaanis, tahaks ka Poolas ööbida, aga varasemat kogemust pole, ei tea, mille järgi ööbimispaika valida.

ShoppingQ ütles ...

No vaatame. Ma olen jube säästulainel, kas ma raatsingi midagi osta. Kaalun iga ostu põhjalikult läbi.

ShoppingQ ütles ...

Katsun sellest eraldi postituse teha, kui huvitab:)

ShoppingQ ütles ...

Kirjutan:)

ingrid ütles ...

Ma tahaks ka suvel lastega sõitma minna, mõtlesin küll Soome ja Rootsi peale. Seal hinnad tõenäoliselt üsna samad mis Eestis või kallimad, Poolas peaks toit soodsam olema?
Kui saladus ei ole, siis kui palju teil sellise reisi peale keskmiselt kulub? Ja kas võtad eesmärgiks mingit summat päevas mitte ületada või kuidas reisil kulusid kontrolli all hoida :)?
Ma kardan natuke seda kõike, aga seigelda tahaks :)

ShoppingQ ütles ...

Poolas on nii ööbimine kui toit odavam võrreldes Soome-Rootsiga.
Raha saab kuluda täpselt niipalju kui teda on. Seekord kaalutleme kindlasti oma oste rohkem, kui tavaliselt. Mingeid päevalimiite meil ei ole. Kui oleme kodust väljas, siis lubame endale natukene rohkem kui tavaliselt ja kindlasti varume omale igasuguseid vajalikke asju edaspidiseks eluks, et siis Eestis mitte neid samu asju kalli raha eest osta.