Küsimused mulle

16. veebruar 2018

Vahest saab säästmisega üle ka pingutatud

Olen #Kogumispäeviku raames ka ise häid nippe saanud, kuidas kokku hoida. Näiteks pakendatud hakkliha. Kui varem sellele soodukate ajal tormi jooksin, siis nüüd jääb see hakkliha minust poeriiulisse, olgu ta siis nii soodsa hinnaga kui tahes. Ostan (või lasen osta - veel suurem kokkuhoid) Grossist suurema koguse hea hinnaga ja panen mõnusasti sügavkülma. Leidlik olles saab midagi alati söögiks valmistada, kui vajadus.



Telefoni laadimisjuhet ma juba naljalt niisama tühjalt seinakontakti ei jäta ja laste tähelepanu juhin ka sellele, et ärge laske palun voolul maha joosta - hoiame ikka kokku:)

Pesumasinasse pesuvahendit valades - ilma doseerimistopsita, katsun natukene vähem valada.

Tulehakatuseks kasutame enda korjatud kasetohtu. Et seda ka kokku hoida, olen võtnud ahju tule tegemiseks pliidi alt hõõguvat sütt ja pole mingit muud hakatust vaja olnud.

Need on asjad, mis mulle praegu pähe tulid.

Eile vahetasin kassiliiva ära. No tõesti silm puhkas, kui ilus ja puhas kasside WC sai. Tegin siis oma tööd ja panin tähele, et kass hüppas liivakasti, et häda teha. Kargasin kohe toolilt püsti, krahmasin kassi kaenlasse ja jooksin välisukse poole, et ehk saab kassi õue pissile saata - hoiaks ju hulga kassiliiva kasutust jälle kokku. Nii kui ma kassi haarasin, tundsin, kuidas mu külg sooja joaga üle kasteti. Kass lihtsalt ei hoidnud oma põit kinni, vaid lasi mõnuga oma häda mulle peale. Maha läks ka muidugi - rada oli järel. Niigi kiire ja siis olin sunnitud ennast paljaks koorima, riided pessu panema ja põrandat küürima hakkama. Ei mingit tolku kokkuhoiust, pigem lisakulu. Ärge järgi tehke!



10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma sain oma õhtuse naerudoosi kätte ��

Anonüümne ütles ...

Sama siin :D :D

Anonüümne ütles ...

Sinu blogi on alati huvitav lugeda, ma loodan, et Sa enam ära ei kao. :) Mulle meeldib see, et Sa oled selline, nagu oled, kirjutad igapäevaelu lihtsatest asjadest. Ja säästmise kohapealt oled suureks eeskujuks, tahaks ka nii osata... Aitäh, et jagad oma elu meiega!

Anonüümne ütles ...

Kassidest võiks üks postitus tulla... et a la palju neid siis lõpuks on,kas toas/õues,kuidas toiduga lood ja kuidas neid sattus mitu ... huvitav eriti seepärast oleks lugeda et vanemates postitustes oled vätinud et loomi tuppa ei lase ja ega eriti ei soovinud ka kasse , kuid nüüd nagu näha on väga vahvad karvakerad toas ringi jooksmas ja lausa mitumitu , oleks täitsa põnev lugeda :)

Katrin ütles ...

Kasside liivakasti osas, mina läksin igast poe liivadelt ja kristallidelt üle puidupelletitele. Näiteks E-ehituskeskuses 15kg kott alla 3€ ja jätkub väga pikaks ajaks + ei haise. Olen kuulnud, et Lätis pidi veelgi odavam olema :)

ShoppingQ ütles ...

Väga tore:)

ShoppingQ ütles ...

Rõõm kuulda:)

ShoppingQ ütles ...

Tänan! Olen ise ka tänulik, et teised blogijad oma elu meiega jagavad. Väga huvitav on lugeda, kuidas elatakse.

ShoppingQ ütles ...

Sinu soov saab täidetud. Asun kohe asja juurde:)

ShoppingQ ütles ...

Kindlasti katsetan saepuru äta, kuigi kujutan juba ette, millised saepuru rajad meil siis elamises on. Aga meil on prügikühvel ja hari majapidamises täitsa olemas.