Küsimused mulle

17. mai 2018

Maaidüll

No tere üle pika-pika aja. Ei ole ma blogimisega lõpparvet teinud, kuigi peas on mõlkunud küll. Aga Googlelt on veel raha saada ja kahju on seda niisama välja võtmata jätta. Natukene on vaja veel juurde koguda, et summa välja makstakse. Klikkige siis usinasti reklaamidel ja siis saan rahus jäljed teha.

Elame siin metsas oma tavalist elu igapäevaste murede ja rõõmudega. Täidan ikka usinasti #Kogumispäeviku eelarve tabelit. Mis sest et iga kuu miinustes oleme. Olen päris mitu suurt ostu teinud ja mis see muud ongi, kui säästmine millegi jaoks millegi arvelt. Ega muidu mingit edasiminekut ju ei ole, kui kõik raha kerest läbi lasta. Ostame midagi suurt, järelikult tuleb mujalt kokku tõmmata. Loodan ikka ükskord järjele ka saada, aga unistusi tekib muudkui juurde, mida kõike teostada tahaks.

Üks päris kulukas unistus oleks tänavakividega oma koduõu ära plaatida. Isa just tegeles oma kodus sellega ja selline mõnus puhas tunne on kohe hoovis. Loomulikult on viisaastaku plaanis veel vannitoa remont-soojustus. Leiaks vaid ehitaja, kes selle asja kiirelt ja korralikult ära teeks. Ega ma muidugi veel otsinud kedagi ei ole, aga teadvustan endale, et raha on selle asja juures kõige väiksem probleem - tegijatega on kõige suurem peavalu. Õige pea saab köögi jaoks võetud võlg tasutud, nii et peab ennast vaikselt häälestama hakkama uue projekti jaoks.

Endale soetasin ma vahepeal meie firmast (seal, kus töötan) nn. kontinentaalvoodi (pidin õiget kirjapilti googeldama). Meie nimetame igapäevaselt selliseid voodeid Boxspringbett-ideks. Ma tahtsin nii ammu juba teada, mis tunne on magada sellises voodis, mida me igapäev sadu müüme. Eks me oleme näidistetoas neid ikka proovida ka saanud, aga et kogu öö ja iga päev lausa - päris hea voodi ikka. Mul pole isegi kunagi mitte kattemadratsit olnud. Nüüd on mul see integreeritult madratsi küljes (Topper-Fix). Lisaks veel peatsil LED-lugemislambid ja voodiääre all liikumisanduritega LED-sensortuled. Ei mingit pimedas koperdamist enam öösel.

P.s. Pildimaterjal on saadaval minu Instagramis, kes jutu juurde pilti ka näha tahab. Mulle isiklikult väga meeldivad blogipostitused ohtra pildimaterjaliga.

Mai alguses oli mul nädalake puhkust, mis sattus väga heale ajale sel korral. Kuskil reisimas sel korral ei käinud (nagu tavaliselt nädalaga Saksamaa reis, mis on jube kihutamine), tegelesin kodu töödega. Jooksvalt tegelen kogu aeg sellega, aga selge on see, et ega see töö siin otsa ei saa kunagi. Kartul sai maha 5. mail, natukene aiavilja samuti. Tänaseks on hernes ja sibul kenasti üleval. Kurk on katteloori all. Sinna vaatan siis, kui umbrohi katteloori juba kergitama hakkab. Eile vihmaga sai kapsataimed maha istutatud. Väga ideaalse aja jõudsin ikka ära oodata (ema soovitusel muidugi). Mina oleks oma aruga lõõskava päikesega istutanud.

Vahest on hea ikka targemaid inimesi ka kuulata. Tahaks küll ise juba hakkama saada, vanust ju juba on, aga ikka juhtub, et arvan ennast piisavalt tark olema. Nagu kanade toomisegagi. Jah, mul on nüüd kanad ja päris oma kanade kanamunad. 101% öko. Ei mingeid jõusöötasid ega vitamiine. Kõik tuleb mullast ja sitast, mida kanad siblivad ja omale sisse söövad + muidugi toidujäätmed. Toidujäätmetele rakenduse leidmine on üks suur pluss ja vastu saan häid maamune õnnelikelt kanadelt.

Mis mul siis nende kanadega juhtus. Olen juba ammu ilma suurem mõtlemiseta, kus või kuidas, omale kanu unistanud. Just munade pärast, mida meil siin hooti ikka kulub. Isa oli mu plaaniga kursis ja kuna ta tihti tööasjus sõidab Linnutalust mööda, siis ükspäev tegi ta seal peatuse ja uuris maad. Tal olid kastid ka juba kaasas, et võtab kanad kohe kaasa, aga tal oli veel üks suurem ring teha, ei olnud see eriti hea plaan kanadega kraanuleid vedada:D

Mul oli käsil just puhkuse viimane päev, kui isa lõpuks helistas mulle ja ütles, kuidas asi on. Ta jättis kastid sinna ja mina ei pidanud paljuks kanadele ise järgi minna. Mis see 60 kilti ikka on. Mõnus väljasõit Stigiga ja saab ka ilma näha.

Võtsime veel ühe hiigelsuure kasti kaasa ja asusime teele. Ilm oli päris kuum, +22 kraadi kindlasti. Kui palju ja mida ma võtan, ma absoluutselt ei juurelnud. Ma ei mõtle vahest mitte üldsegi, eriti üle:D Seega kui sealne töötaja küsis, mis hinnaga kanu võtan (olid 3 eurosed ja 1 eurosed - välja nägid täiesti identsed, lihtsalt odavamad olid vist juba kauem munenud), siis otsustasin jooksvalt, et 5 kolme eurost ja 10 ühe eurost, pluss kukk (5 eurot). Maksin 30 eurot ja kanad pakiti kastidesse. 10 kana ja kukk said omale hiigelsuure pappkasti, 3 eurosed jagati kahte väiksemasse kasti. Kastidele olid õhuaugud sisse tehtud.

Seadsime suuna kohe kodu poole. Kanadega ju kuhugile seiklema ei lähe. Lipsasime ainul Tõrva Maximast läbi. Nii kiiresti kui võimalik oli.

Kodus pappkasti avades oli pilt aga kohutav. 7 kana olid surnud, 3 vaakusid elu ja surma vahel. Turgutasin neid kolme, aga läksid needki õhtuks. Kukk oli ergas ja 5 kolme eurost kana - nendega oli ka kõik hästi. Ju neil oli seal suures kastis siiski kitsas ja kuumus mängis oma osa. Lisaks visati nad seal linnuvabrikus kasti, kuidas juhtus, ega mina neid otseks ei kohendanud. Ju nad lihtsalt olid üksteise hunnikus (liiga kitsas) ja sõtkusid endid ära seal kuumas. Kurb. Rahast polnud kahju, aga kanadest küll. Nii mul ongi nüüd 5 kana ja kukk. Iga päev saan 5 muna. Siblivad mul siin maja ümber ja situvad kõnniteeplaatidele, aga mõnus tunne on, kui kukk hommikul kireb ja kanad kaagutavad laudas, kui muna tulemas on:) Esimesed päevad võtsin lausa pingi ja istusin nende juures silmapuhkepauseide ajal.

Vot sellised lood meil siin. Kasvuhoone on mul ka sel aastal teises kohas. Vana sai maha lammutatud, sest oli omadega päris läbi. Ise kasvatasin tomatitaimed ja parika. Kurgitaimed olid mul ka äärmiselt ilusad, aga kui kasvuhonnesse istutasin, siis nad lihtsalt hääbusid. Ostsin Bauhofist omale kaks taime ja eks näis. Praegu on nad küll ilusad.

Ema käest sain füüsali taimi ka, mis täna kasvuhoonesse said. Põllul on mul kahte sorti ube, porgand, punane peet, sibul, kurk, hernes, kapsad, brokoli (spargelkapsas). Kui sellest midagi asjalikku tuleb ja palju, siis ostan ma sügisel ilusa sügavkülma, kuhu ma kõik brokoli sisse panen. Aga ma tõesti kahtlen, et ma oma silmaga midagi brokoli sarnast näen. Mul pole mingit usku kapsaliste osas. Põhiliselt ussipuru või lähevad kohe putke. Aga ma lasen ennast üllatada.

Eelmine aasta jäi mul osa vagusid aiaviljapõllul tühjaks ja ma olin nende vagudega püsti hädas. Umbrohi vohas. Sel aastal ma millegil sellisel enam juhtuda ei lase. Kõik tühjad jupid saavad omale mulla sisse lilleseemned. Peaasi, et midagi kasvab ja see ei pea mitte umbrohi olema.

Tasuta bussiliiklusest ma kirjutama ei hakka. Ma olen nii vihane selle pärast, et ma pean mitu korda päevas oma lastele taksot sõitma, sest bussid sõidavad absoluutselt mitte sobivatel aegadel ja võimalikult hõredalt. Täiesti mõttetu. Tühi buss sõidab Lilli poole, mina kihutan Nuia lapsele järele, sest laps lihtsalt ei jõua bussile. Ja praegu kooli lõpus on igasuguseid nihkeid koolitöös, palju väljasõite lastel ja kui see kõik kolmega korrutada, siis võtab vahest ikka ahastama küll.


Aga oleme ikka positiivsed. Elus on sada korda hullemaid asju:(

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ãra tee blogimisega lõpparvet��

ShoppingQ ütles ...

Vaatab, aga jube ajaraiskaja on see blogimine küll. Need, kellel tõesti midagi muud teha ei ole, on see ok.

Anonüümne ütles ...

Mul oleks siiralt kahju, kui seda blogi enam lugeda ei saaks. Kirjuta harvem, aga kirjuta ikka. Kui võimalik, jäta kindlasti vanad postitused lugemiseks, siin on nii palju kasulikku infot (nt välismaal ostlemine).