Küsimused mulle

12. juuni 2018

Suvine nutiseadme kasutus

Et nutiseadmed lapsi ei neelaks, on mul Stigi ja Meenaga mõned reeglid paika pandud suveks. Meena telefon on kindlas kohas, suvel ta seda ei vaja enamasti. Ta tegi mulle ise ettepaneku, et päevas ca. 45 minutit ja sel juhul võib ta kasutada minu telefoni. Ta eelistab üldse minu telefoni enda omale, sest tema oma jääb natukene lahjaks. Minu telefonil pidi rohkem võimalusi olema ja kvaliteet ka nõks parem. Tema lemmikkoht, kus ta oma 45 minutit veedab, on musical.ly äpp. Siis ta filmib oma trikke ja kepsutab väljas värskes õhus. No mis mul selle vastu olla saab, kui lapsel on selline hobi. Ja saab paraja mahvi ka trenni näol.

Stiilinäide Meenalt:


Ühesõnaga Meenaga on meil sellised reeglid. Ülejäänud päeva peab ta kas igavlema või omale ise tegevust leidma. Kui ta Saksamaale läheb, siis annan ma talle tema telefoni, aga loen issile sõnad peale, et ta seal natukene ka piiri peaks. Issil on terve elamine nutiseadmeid täis, seega seal läheb asi kindlasti kontrolli alt välja mõneks ajaks. Lohutan ennast sellega, et laps areneb päris kenasti. Tehnikamaailmas on ta minust kohati nutikam.

Stigiga on juba ammust ajast reeglid nii, et kui mina tööga hommikuti alustan, saab ta minu telefoni. Enne peab muidugi WC-s käidud olema ja hambad pestud. Ma teadvustan endale, et ta on kohati natukene liiga palju telefonis, aga mul on äärmiselt mõnus vaikuses tööd teha ja nii see aeg kaob. Aga kohe, kui ma palun lõpetada, ta seda ka teeb ja toob telefoni mulle. Tema mängib põhiliselt Beyblade´i mänge. Ise on ta omale äpi tõmmanud, mina vahest vaid vaatan üle, mida ta tõmbab ja kinnitan oma sõrmejäljega. Ta oskab ka vanuse piiranguid äppidel jälgida ja vahest lubab ta omale ka suuremate laste äppe. Ta pole ju enam mingi titt:D

Metel ja Stenil on telefonikasutus vaba. Suured lapsed, ise teavad, kuidas nad oma vaba aega veedavad. Ega mulle endale meeldib ka väga telefoni seltsis olla, seega...

6 kommentaari:

L ütles ...

No kohe mõnus lugeda, mis ja kuidas :) Käin ikka piilumas, kas juba uut postitust on (sageli on isegi mitu!) ja unustan end sinna teie kohalikku muinasjutumaale ekslema, eeliseks see, et kõik on päris!

Anonüümne ütles ...

Tere. Kas oskad soovitada vaatamisväärsusi, lahedaid kohti, poode Sigulda, Valmiera kandis? Selliseid, mis sulle meeldivad. Tean, et sa oled varem maininud poode, aga ei õnnestu leida..

L. ütles ...

Mina küsiks siis eelmisele lisaks, kas piiriäärseid second-hande ka tead soovitada, leidub siin- või sealpool piiri midagi põnevat?

ShoppingQ ütles ...

Meie käime ikka alati samu kaupluseid pidi ja seda Valmieras. Siguldast ei tea mina midagi.
Siin on minu põhilised käigud: http://soppingq.blogspot.com/search/label/Kauplus

ShoppingQ ütles ...

Ruhjas second-hand olemas. Asub TOP´i poe peal teisel korrusel.
Valmieras peaks Humana olema peatänava ääres ja ka teisel korrusel vist. Hoia silmad lahti.

ShoppingQ ütles ...

Sellised kommentaarid on nagu muusika minu kõrvadele ja meil on siin tõesti ilus ja rahulik.