Küsimused mulle

17. juuni 2018

Unistus sai teoks - #EBA2018

#EBA2018 - see üritus on minu jaoks nagu Presidendi vastuvõtt või Eurovisioon. Mitte et ma neid  ilmtingimata nägema peaks, aga tekitavad sellist pidulikku elevust ja on minu jaoks väga huvitavad sündmused ja huvitav aeg.

Tavaliselt olen ma sel ajal näppupidi mullas, kui teised blogijad on endid üles löönud ja väisavad seda glamuurset üritust. Sel ajal ma ikka olen vaikselt omaette unistanud, et läheks ja teeks ka ennast ilusaks, sebiks kuskilt kena kleidi, aga unistuseks see jäänud ongi. Nii ma olengi alati piirdunud sellega, mida meedia vahendab, lugenud kommentaare ja elanud distantsilt sellele üritusele kaasa.

Sel aastal aga välgatas mulle, et miks mitte võtta kätte ja minna täitsa kohapeale vaatama, otse sündmuskohale ja siis veenduda oma silmaga, kui halb (või hea) see üritus siis on. Eelmiste aastate kohta on palju kriitikat tulnud, aga ega igaüks teeb peo ikka ise. Mitte keegi ei saa üritust meeldivaks teha, kui ise seda ei tee.

Rusikas käega ei saa võtta ega ka anda

Selline asjakohane ütlemine minu arust. 

Ma ei ole teab mis ajast Tallinnasse sattunud. Olen jutte kuulnud, et liiklus pidi hullumeelne linnas olema. Jällegi, kui oled ise inimene, on teised ka inimesed. Aga õnneks oli aeg selline, et linnas oli rahulik, ei mingit tipptundi, laupäevane rahulik õhtu. Navi seadistasin ära enne Imavere risti ära ja polnud mingit probleemi koha üles leidmisega. Rahulikult jõudsime piisava ajavaruga õigesse kohta, saime auto pargitud (tasuta) ja jalutasime Telliskivi loomelinnakust otse VabaLava´le. Mõnus õhustik oli - ilm oli mõnusalt soe, inimesed nautisid kohvikutesoma lõpmatut vaba aega, kuulasid muusikat, mängisid ping-pongi tänaval vabas õhus, palju oli graffitit massiivsetel telliskivihoonetel - hoopis midagi muud kui meil siin metsade vahel. Kohavalik tõotas juba head. Olin ka väga asjakohaselt riides, tundsin, et sobin küll sinna keskkonda -  kleit spordijalatsitega - iga teine jalutas sellise kombinatsiooniga vastu:)


Jõudsime VabaLava sissekäigu juurde hetkel, kui inimesi lahkelt sisse kutsuma hakati. Tervitusjook, snäkilaud - paluti lahkelt ligi astuda ja meeldiv välja valida. Et me üldse õiges kohas olime, sellest sain aru, kui nägin tuttavaid nägusid - marimell.eu Meelist ja Mari-Leeni ehk siis korraldajaid. Oli selge, et oleme õiges kohas.

Lasin silmadel ringi käia, et äkki näen mõnda tuttavat nägu veel, aga ei, kõik võõrad näod. Mari-Leeniga tekkis meil korra silmside ja teretasin viisakalt, aga tema lõi silmad kohe maha ja tegi, nagu poleks mind olemaski. Siinkohal oligi esimene selline negatiivne kogemus - ise peoperenaine ja peaks oma külalisi ikkagi tervitama, mis siis, et äkki olin talle võhivõõras, aga siiski tema peol. Oleks olnud viisakas lihtsalt.

Meelis see-eest oli väga viisakas. Juhendas snäkilauas, kuidas mida võtta ja kuhu panna. Ja üldsegi ei paista gei moodi välja nagu teda kahtlustatakse. Täiesti kena paar Mari-Leenuga. Mari-Leen oli ka kenasti tagasihoidlikult suviselt pidulik. Selline mõnus ja kerglev. Kilod absoluutselt ei häirinud. Mõni kohe on kena ja sobib oma kehasse. Hiljem kuulsin teda ka vestlemas oma semudega, siis pidin fakti tõdema, et ta paistab poole targem ja intelligentsem välja, kui ta vait on:)

Meelis ja Mari-Leen (foto M. Ahven)
Ma nüüd püüan meenutada, kes oli järgmine blogija, kelle ma ära tundsin. Aga ei suuda. Absoluutne vaueffekt oli, kui Eveliisi nägin. Ten point - kõik, soeng, huulevärv, riietus. Kriss Sooniku kingad oleks võinud number suuremad olla, aga kui ta neis ennast hästi tundis, siis kena kooslus oli. Naisterahvas, kes oskab hästi kirjutada, teab oma kohta elus, on enesekindel ja tark. Kui ma aga mõtlesin, milline koorem tal võlgade naol kanda on, siis oli mul temast õige pisut kahju. Aga tore, et ta on kõik need aastad blogis oma raskeid aegu kajastanud ja suudab pea püsti oma eluga edasi minna. Imetlusväärne:)

Blogija Eveliis (foto M. Ahven)
Jane nägin ka oma silmaga ära. Aga kuna ta niigi "liimist lahti", ületas ennast ja tuli kohale, siis hoian siinkohal oma suu kinni. Maaslamajat sel korral lööma ei hakka. Püüdsin teda sõbralikult tervitada nagu Mari-Leenugi, aga jällegi - boikoteeriti minu siirast tervitust. Las ta siis olla. Arusaadav.

Blogija Jane (foto M. Ahven)
Mallukas - ka nägin ära. Oli omale näo pähe maalida lasknud, soeng oli perfektne. Aga...liiga ilus. Iseendana kohale tulek oleks huvitavam olnud. Ja kleidiga mässas ta ka - rind tahtis vägisi välja ronida. Ja Mariga jooksis ta pidevalt väljapääsu poole. Mida seal jagati, ei tea. Silma ta igatahes jäi ja melu oli neil oma seltskonnas kõva. Jahvatas, nii mis kole. Korraks jäi vait ainult siis, kui üks blogija tuli miskit küsima, kellega Mallukal eriti head kontakti enam ei ole. Jäi kohe silma. Eks mul oli aega seal patrullida ka, huvitav on niiviisi inimesi jälgida, eriti, kui tead nende tausta õige pisut. Ei saa ju pahaks panna.

Ja kuna ma olen naine, siis ikka ju vaatad ja paned tähele teisi naisi. Nagu ma panin tähele ka, et Merje on tagumikust priske. Võib-olla on ta alati olnud, ma ju ei tea. Tean vaid, et kaaluga mässavad suurem osa naisi ja mingi aeg suutis Merje ennast soovkaalu saada. Nüüd aga paistab, et asi on käest ära läinud. Võis ka olla, et tema pükskostüüm rõhutas seda. Seljas istus see tal taganpoolt igatahes väga halvasti. Seda oleks ka pime märganud ja vast märgati ka. Iseasi, kas seda nüüd ninaalla määrida vaja on. Aga halloo, vaja ju ikka teistes vigu näha, et ennast paremini tunda.

Blogija Merje esireas keskel (foto M. Ahven)
Anu Saagim - teda ma ei tundnud esiti äragi. Nägin teda seljaga laval toimetamas ja poleks elus arvanud, et ta nii sale ja sihvakas on. Seal peol liikus ikka päris palju trullakaid noori naisi. Anu on heaks eeskujuks kõigile. Ta polnud küll ideaalne, aga kes meist olekski. Mul on mingi fetiš aluspükstega, just kui nende piirjooned silma riivavad. Anul hakkasid kohe silma, milliseid aluskaid ta kannab. Ju ta stringe ei armasta ja sel juhul ongi see paratamatus. Muidu 5+. Isegi tema naljad meeldisid, mis sest, et väidetavalt Mari-Leenu koostatud tekst. Ja Jane puhul läks asi natukene üle võlli, aga kui Jane nii sõnaaher poleks olnud, oleks ta saanud Anu kenasti paika panna, nagu seda enamus blogijaid väga peenelt ka tegid. Aga jällegi, naeris Anu teiste üle ja oskas peent nalja ka enda üle teha. Ei tasu elu nii tõsiselt võtta, huumorit mõista tuleb ainult kasuks.

Peo vaieldamatu täht Anu Saagim (foto M. Ahven)
Suures uudistamise tuhinas olin üldsegi unustanud silmadega otsida Manjanat. Oli ta ju 50 sendiga omale peo tarvis kleidi ostnud ja tahtsin oma silmaga seda imet näha. Kuna ta oli nominent ja üsna 100%-lise tõenäosusega pidi ta ka lavale astuma, siis rahunesin. Tal polnud pääsu, sest 1. koht hariduslike blogide kategoorias oli kindlustatud ja ta pidi rambivalgusesse oma kleidiga astuma.

Anuga arenes neil väga vahva vestlus, sai täitsa naerda. Nii vaimukas ja lahe oli Manjana lähenemine asjale. Riietus sobis talle, väga tütarlapselik. Rinnad olid tal küll natukene liiga kõhupeal, aga kui arvestada seda, et ta rinnahoidjad üldsegi peaaegu ei kasuta, siis arusaadav. Tal oleks sinna sisse panna küll ja see teeks visuaalselt kleidi veel ilusamaks. 

Blogija Manjana (foto M. Ahven)
Ok, riietumisnõuastaja on nüüd rääkinud. Natukene söögist. Mina eriti midagi ei näksanud. Polnud toit, mida himustada. Mulle oleks mõnus kuum, aromaatne kohv magusa torditükiga meelepärasem olnud. Ja minu kaaslane tundis puudust puhtast joogiveest. Kui ta vett küsimas käis, naases ta kookosveega. Talle olevat väidetud, et see on ka vesi:D Tema jaoks ei olnud ja tuli minul see ära juua. Seega jõin kaks kookosvett ja ühe proteiinijoogi, kaks juustukuubikut ja paar kartulikrõpsu viilu. See oli kogu lugu. Ma ei kujutanud ennast ette võileba järamas oma breketitega. Ma oleksin väga glamuurne pudruste breketitega välja näinud:D

Fotoseina taustal tegi sealne fotograaf meist ka pilti, aga ju ei kõlvanud need mitte kuskile ja ei avaldatud. Seega telefoni klõps minust, kes ma olin täiesti ilma meigita kohale tulnud, juuksed vaid "triigitud.


Peoga ülimalt rahule jäänud, seadsime sammud kodu poole. Meena tegi küll ettepaneku, et võiksime hotelli jääda, aga kui ma sellele lisasebimisele mõtlesin ja kujutasin  ette kui mõnus voodi mind kodus ootamas on, siis jäi ikkagi nii, et kojusõit. Kodus ärgata on midagi imelist.

Tegime hilise poes käigu Sikupilli Prismas. Ostsime omale midagi kohe söömiseks, lisaks 10 piima, erinevaid puuvilju puuviljasalati tarvis ja mälestuseks vahvast õhtust Tallinnas ühe Ittala Taika tumesinise tassi.

Kahjuks olen ma ka vaid inimene ja 77 kilomeetrit enne kodu ma tundsin, et ei jõua enam sõita. Olin tol päeval pea 600 km sõitnud + igasugu muid tegevusi ja elamusi ja veel vara tõusmine. Palju üks inimene ikka jõuab. Sõitsin parklasse, lasin autol käia, et "tuba" soe oleks ja hetkega ma magasin rooli taga. Siis kella ühe paiku tirises telefon. Ema andis teada, et minu pere pisem on kenasti koju toimetatud ja uuris, kus oleme ja kas kõik korras. Rohkem ma magama ei jäänud. Vast 5 minutit oli see aeg, kui sügavas unes olin, sellest piisas, et suudaksin edasi sõita ja kell kaks öösel maandusin juba oma voodis.


58 kommentaari:

mallukas ütles ...

Kuna sind nii huvitab, siis seal "väljapääsus" oli WC, kus Mari käis esimene kord number ühel ja teine kord number kahel. Loodan, et said nüüd vastuse ennast painavale küsimusele :D

Muidugi naljakas probleem, eelmine aasta kurdeti, et olin liiga kole, nüüd lausa liiga ilus. On vast mured :)

Anonüümne ütles ...

Mis ma just lugesin! Ma häbeneks küll sinu asemel nüüd natuke.

Anonüümne ütles ...

Kuule, mis sul viga on? Oled ikka normaalne inimene või? :)

Unknown ütles ...

Hei. Sinu postitused on mulle alati meeldinud, iga päev käin uusi tsekkamas. Aga...tänane ei meeldinid, see pole üldse sinulik, teistest nii halvustavalt rääkida. Ok, vb see ongi sinu arvamus ja tõde, aga siiski, ebaviisakas minu arust

Eveliis ütles ...

Aga mis selles postituses nii erilist on, mida häbenema peaks? Täiesti tavaline arvustus ja inimese arvamus asjadest/riietest/inimestest. Sadu kordi leebem kui Perekooli teadja-kägude kommentaarid. Ja inimene julgeb oma nime alt ja oma blogis kirjutada, mitte ei lähe anonüümsesse foorumisse kirjutama

ShoppingQ ütles ...

Respekt, et oma nime alt seda mulle ütlema tuled. Hindan seda väga.
Ebaviisakas või mitte, kirjutan asjadest oma enda silmade läbi ja midagi ilustama ei hakka. Kui nii oli, siis oli. Ma pole midagi valetanud. Tõde on valus, tean.

ShoppingQ ütles ...

Liiga lollilt aus.

ShoppingQ ütles ...

Mis ma oskan öelda Eveliis, krdi normaalne oled sa ka veel peale kauba.

Anonüümne ütles ...

Asi selles ongi, et midagi erilist ei ole. Vaid väga labane arvustus. Igaüks teab ise,milliselt ja kuidas riides käib. Kellegi asi ei ole seda arvustada.

Jaana-Ly ütles ...

Ma lugesin läbi ja ma olen ausalt öeldes hämmingus. Kust tuleb selline arvamus? Muidugi nii palju kui on inimesi, on ka arvamusi, aga avalikult niimoodi solvata inimesi on väga jube ikka. Ja vabandust, et ausalt ütlen, aga ega Sa ise kahjuks nendest parem siis välja näe. Kurb, et teisi kritiseeritakse, kes nägid head välja, aga ennast peeglist samal ajal ei vaata...

nameless ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

Ja asi pole selles, et sa minu liiga suurt peed ei arvustanud, vaid ma ei saa aru, miks nii hull draama selle postituse üle. Üle päeva voib Perekoolist lugeda kommentaare, mis on “ausad”. Palju ma enda kohta sealt loen kui vana ja kole ja vasinud, petis pealekauba olen. Täna lugesin ka, ei peetud mind stiilseks ega ilusaks.A so what? Sina kirjutasid oma nimega oma arvamuse. Eriarvamusele jään ka sinuga osaliselt.
Ja kindlasti ei peaks uus blogieetika kuninganna vaeva oma pead sellega, kuidas mina oma last kasvatan.

Anonüümne ütles ...

Sinusugune inimene ei oleks väärinud "Kodutunde" abi. :)

Eveliis ütles ...

Sry, telefonis tuli mu vastus anonüümselt vale kommentaari alla.
Aga veel. Ma saan aru, et inimesed on erinevad ja kõik tahavad tegelikult, et neid kiidetakse (inimlik lihtsalt), aga tegelikult peaksime me kommentaare ja teiste arvamusi rohkem õppima ühest kõrvast sisse ja teisest välja laskma. Selle koha pealt olen ma Perekoolile tänulik. Ma tean, et Kägude arvates ma kurdan kui jagan mõnd eriti mahlast kommentaari sealt foorumist enda kohta, aga ausalt ajavad mind need naerma, sest damn, väsinud või mitte, aga mulle peeglist 55+ vastu ei vaata. Mis ma teha saan? Ja kui keegi ütleb, et mul on koledad hambad, siis kahjuks ju ongi. Seega, rohkem pohhuismi ja rohkem sisemist enesekindlust, ka paksuna või koledate hammastega.
Kui keegi ütleks mulle hetkel, et olen paks, siis ma ei saaks solvuda, sest ma olen ka ise kirjutanud, et ma VIHKAN oma kehakaalu hetkel. Aga käin trennis juba kuu aega, et see probleem lahenduse saaks

Eveliis ütles ...

Ma ei ole küll enam pikka aega "Kroonikat" sirvinud, aga vanasti oli seal eraldi Moepolitsei rubriik, kus inimeste välimustele ja riietustele lausa hindeid pandi. Kindlasti ei olnud see rubriik kõigile meelt mööda, aga keegi ei mauranud kusagil, et omg nii labane ja mis sul, Urmas, on rohud võtmata või mida iganes. Praegune "draama" on lihtsalt mõttetu - ühelt poolt võltsvagadus ja teiselt poolt lihtsalt proov mingit saagi käima tõmmata. Vabandan väljenduse pärast, aga pohhui pole või.

Anonüümne ütles ...

Usun, et kaotasid just päris mitmedki oma lugejad. “Hea” töö!

Unknown ütles ...

#maakasoled halvas mõttes.

marzzland ütles ...

Ilmselt on vaja midagi kompenseerida või ennast veenda selle läbi, et teistes Ainult “vigu” nähakse või lausa otsitakse. Astu peegli ette ja alusta sealt, muidu see maailm jääbki sinu jaoks üheks väga inetuks, pakse, koledaid ja rumalaid inimesi täis kohaks. Ma ei tunne elusees vajadust kellegi trussikujoont piidelda või mõõta mitu grammi pahtlit Malluka näos on ja kui kohatu see ikka on, et ta ilusaks on meigitud? - Tundsid ta ära, järelikult oleks saanud hullem olla :)

mallukas ütles ...

Eveliis - ehk siis sina leiad, et on okei ükskõik mida teise inimese välimuse kohta öelda, sest solvumine on solvuja asi? Et peaks lihtsalt "mitte kuulama"? Jumala eest, täiskasvanud naine, ma küsin su käest - mis sa saad sellest? Või no sinu enda näited - sulle öeldakse, et sa oled paks või koledate hammastega, kas sa arvad, et see on viisakas? Või vajalik? Et kas sa ise ei tea oma kaalu või pole peeglist hambaid vaadanud või midagi? Kas sa tunned ennast hästi, kui nii öeldakse? Vaevalt.

Sa ei pea siin iroonitsema ja mind mingiks "eetika kuningannaks" tituleerima, aga keskeast kahelt naiselt eeldaks tõesti rohkem taktitunnet ja kui see nii üdini puudub, siis tõepoolest paneb muretsema, et kas lastele ka õpetad, et kui kellelgi vähegi midagi viga, mine ütle julgelt, et teine laps on kole ja paks, see on tema asi kui solvub, ise ta võiks ju rohkem pohhist olla? :)

Piinlik tõesti.

Unknown ütles ...

Oot ise oled nii perfektne nüüd, et sedasi sulle võõraid inimesi hakkad kommenteerima?
Istu kodus, mida sa ronid sellistele üritustele?! Aa, kas sellepärast et teiste kritiseerimisega tunned end kohe sada korda paremini?
Selline postitus näitab ainult seda, kui madalalaubaline sa oled ��
Kui arvad et olen üks su “blogi lugejatest iidol”, siis ei, kindlasti mitte. Tulin seda “imelist” crappy ise lugema, sest hakkasin mõtlema, kas tõesti leidub selliseid ajuhiiglaseid.

Anonüümne ütles ...

Minu arvates on su arvustus väga ok, need kuulsad staarblogijad on sada korda rohkem soppa loopinud inimeste pihta.

Anonüümne ütles ...

Täitsa tavaline postitus ju, otseselt midagi halba kellegi kohta ta ju kirjutanud pole. Inimesed ei talu väiksematki kriitikat ja kroonikal ja delfil vist teemad otsas, et selline "pommuudis" nüüd kohe tehtud😉

Pille ütles ...

See on ju puha selge kiusamine. Kas oled oma lapsi ka õpetanud koolis/lasteaias kiusama?
Sest seda ei saa kindlasti nimetada “aususeks” !!!

Anonüümne ütles ...

Miks mina ühtki solvangut välja ei loe? Mallukas ja Marimell olid ilusad (ma tean, et nad räägivad palju, sellepärast nad blogijad ongi ju)
Meelis oli mehelik, kellelgi oli suur tagument, mis on väga IN (Kardashianid) jajaa...noh rippuvad rinnad ja trussikutriip on tõesti midagi mida koju jätta. Muidu Anu oli ju tasemel.
Ise kirjutaja auhinna järgi ei läinud ja outfit oli nagu õeldud nagu igal teisel.
Mallukal on rasedusega jälle nahk õhukeseks läinud, et siin kaitsekõnesid vorbib.



Anonüümne ütles ...

Mul hakkab kõhus keerama, kui keegi suudab nii palju halba enda ümber näha. Kui su klaas on nii koledasti pooltühi, siis võta väiksem klaas ja vala ääreni täi, siis on elu jälle ilus. Soovin sulle natukenegi rõõmu ellu, nii negatiivses maailmas on ilmselt hirmus elada.

Anonüümne ütles ...

Lasteaed... Häbi!

Anonüümne ütles ...

Tunnen isegi enda üle uhkust, et ma olen 18-aastasena mõistlikum, kui kaks elukogenud inimest, kes peavad normaalseks teiste labast ning pahatahtlikku kommenteerimist ja õigustavad sellist käitumist. Mul on väga kurb, et sellises vanuses inimestel ei ole siiani mõistus pähe jõudnud. Jumal tänatud, et vähemalt minu vanemad on mind õigesti kasvatanud ning minust pole saanud nii kibestunud ja ebakindlat inimest, kes upitaks oma ego teiste maha tegemisega. Kas sa, Jaanika, muutusid ise välimuselt sellest nüüd paremaks? Ei. Aga seesmine ilu sai selle võrra küll kannatada.

Anonüümne ütles ...

Sa nagu arvad, et seal kirjutati inimeste varvastest ja tagumikest sellist labast juttu? Tõesti oled nii uhke, et üksainus inimene sind kiitis, et siin sellist jama kaitsed?

Anonüümne ütles ...

PIINLIK mallukas on see, kuidas sina kõiki korrale kutsud...Naguuu whaat??!! Hakka näiteks kõigi käest vabandust paluma, keda sa oma blogis MÕNITANUD oled välimuse pärast? VB siis oleks su uus MINA vähe usutavam.. Kõik tuleb sulle endale nüüd ringiga tagasi.

Anonüümne ütles ...

Ma ei ole mitte kunagi Sinu blogiveergusid lugenud ja ütlen kohe käsi südamel, et rohkem ei tule ka. Kuidas ma ka ei proovi praegu viisakaks jääda, väga raske on leida sõnu, mis siin suudaks olukorda ilusatada.

Mul on kahju, et selline ongi see naine, see ema, kes annab viiele lapsele eeskuju. Loodan, et peegelpild on sama inetu, kui see hing, mis siin sõnade taha peitub. Milleks on vaja öelda, kui ilusti öelda ei oska? Või ei taha? Mis on see motivatsioon teisi naisi niimoodi maha teha ja siis veel torgata, kuidas teistel on ikka 'rasked ajad ja kehva elu'? See ei tee sind mitte kuidagi ilusamaks või huvitavamaks. Ma loodan väga, et ei pea kunagi oma elus kohtuma selliste inimestega ja tean täpselt, milline inimene ma kunagi olema ei saa... Ei oma lastele ega lähedastele.

Ehk oleks aeg nüüd mõelda selle üle, mis elus tegelikult tähtis on. Vahest leiad selles kibedas elus midagi ilusamat, mis aitaks sul ka oma inetust peegelpildist kaugemale näha. Aususel ja lihtsalt õelusel on vahe.

Anonüümne ütles ...

Hale on see, et sa võrdled ennast kroonikaga. Pealegi räägi oma kaltsudest ka siis. Ja pohhui võiks sinul olla.

mallukas ütles ...

Mulle ei ole siinkohal ringiga midagi tagasi tulla, sest mind "MÕNITATUD" ei ole, ma ei rääkinudki endast. Kui mulle tundub, et ma olen kellelegi liiga teinud, siis olengi vabandanud ka takkajärele. Või minu "MINA" on see, kes ma olin 3-4-5-6-7-10 aastat tagasi? Alati sama? Vanus ka veits muutub, enamik muutuvad sellega targemaks, mõned mitte ;)

Anonüümne ütles ...

Ja siis küsitakse, et kust küll koolikiusamine alguse saab... täiskasvanud inimene võiks ikka teistsugust eeskuju näidata :(

sthneww.blogspot.com ütles ...

hahaaa... Selleks, et blogimaastikul silma paista, tuleb selline postitus teha ja iga nurgatagune lugeja satub uurima, et millega sa siis hakkama said. #fun

Anonüümne ütles ...

Ootan jätkuvalt millal oma julguse kokku võtad ning kõik kommenaatarid üles lased.
Aga arvan, et oled nii nõrk inimene, et ei julge seda teha. Või tõesta vastupidist, kui julgust on ja lase kõik kommenaantaarid üles, mis seni tegemata on.

Anonüümne ütles ...

Panid seisva veega konnatiigi
korralikult kihisema :))))
Tubli, olen igal juhul sinu poolt!

ShoppingQ ütles ...

Sa Mallukas oled ses suhtes jah äärmiselt tubli ja eeskujuks kõigile.

ShoppingQ ütles ...

Ega ma mingi eriline peeglikummardaja ei ole küll.

ShoppingQ ütles ...

Vähemalt oli see kalts mul seljas mugav, ei kiskunud pepu vahele:D Kontsadega ma käia ei oska, oleks ka suht mark olnud koperdada seal. Seega...

ShoppingQ ütles ...

Kodutunne lähtub ikka laste vajadustest mitte minu.

ShoppingQ ütles ...

Kedagi vägisi siia lugema oodatud ei ole. Loevad ikka need, keda teemad huvitavad.

ShoppingQ ütles ...

Maakas olengi, elu aeg maal elanud. Linnavurle olla ei igatsegi.

ShoppingQ ütles ...

Said pihta, tubli.

ShoppingQ ütles ...

Said shoki?

ShoppingQ ütles ...

Eks see koer ikka karjatab, kes kaikaga pihta saab. Kuigi see polnud eesmärk.

ShoppingQ ütles ...

Tõest, täiesti mõttetu artikkel valmis vorbitud, isegi minu postitus oli huvitavam:)

ShoppingQ ütles ...

Lapsed mul sellised ei ole, nemad on hästi kasvatatud.

ShoppingQ ütles ...

Mallukas on Mallukas. Proff.

ShoppingQ ütles ...

Ma olen jah sama kole kui mu sisemus. Ei pea vajalikuks ennast üles ka mukkida, et midagigi ilusat oleks.
Sulle kõike paremat ja jõudu siin koledas maailmas.

ShoppingQ ütles ...

Ärge minust küll eeskuju võtke. Mitte mingis mõttes. Nii mõttetu olen.

ShoppingQ ütles ...

Ei olnud eesmärgiks sellist haiget tähelepanu saada.

ShoppingQ ütles ...

Tere ise ka:D

ShoppingQ ütles ...

Väike torm käis lausa üle. Aitäh toetuse eest.

Anonüümne ütles ...

Väga kole mehelik kandiline nägu ja õhukesed juuksed, lühikesed kõverad jalad lisaks.

Anonüümne ütles ...

HAHHAHAHHAHAHA ma loodan, et see oli iroonia,et see inimene kellegile eeskujuks on

Unknown ütles ...

Ma küll ei usu et Jaanika möne lugeja kaotas..pigem sai ta lugejaid juurde, sest see Delfis avaldatud reklaam temale oli väga vöimas ja pealegi tasuta. Inimene ütles ausalt oma arvamuse välja ja ongi köik..miks te, kommenteerijad, hakkasite siis teda solvama. Ja köva solvang küll - MAAKAS :D :D ahhaaahaha...kas vöttis pikka aega sellise solvangu väljamötlemine ? Linnakas..palju kehvem elukeskkond ju.. lugesin siin neid alaarenenute kommentaare...aijaaa...

Unknown ütles ...

anonüümne postitaja lisab siia kindlasti ka kohe oma isikliku ilupildi :)

tegelinski ütles ...

Ma kardan, et koolikiusamisest ei saa Eesti kool kunagi vabaks. Mind kutsuti (oi kui ammu) kooli ajal "paksuks", tuttavaid lapsi aastaid hiljem alavääristati, et ei käinud firma riietes. Tänane kool... Ikka on neid, kes põevad mõnitava suhtumise ja vaimse vägivalla all. Kelle põhikool aeg on hinge kustumatu valusa jälje jätnud. See kõik tuli miskipärast siin äkki meelde...