Küsimused mulle

4. juuni 2018

Võtsime 1. juunist kõik, mis võtta andis

Neljapäeva õhtul põllul kõblates olin ma veidi mures. Mures sellepärast, mis hakkab saama 1. juunil. Selge oli see, et taksot pidin ma nii või naa jälle sõitma, sest üritus algas kell 9:00 ja lõppes ca. 12:00. Bussiga siin jälle arvestada ei saanud nagu seda viimasel ajal tihti juhtub.

Juhtus aga nii, et Meena oma loogilise mõtlemisega lahendas asja ise ära. Üks asi viis teiseni ja lõpuks jõudsime lahenduseni, et kõige valutum on, kui ma lähen koos lastega lastekaitsepäevale. Meenale see väga meeldis. Ja Stigile oli see ka väga hea uudis. On ta ju kodune laps ja iga väljaskäik kodust on talle justkui pidupäev. Olen teda üldse viimasel ajal väga palju igale poole kaasa võtnud. Kohtadessse, kuhu kõlbab lapsega minna muidugi. Koosolekutele ta kaasa ei saa veel. Ja ta on mul ikka ses suhtes väga hästi kasvatud, et temaga on lausa lust kuskil käia. Väga mõistlik laps. Siinkohal võrdlen teda Meenaga. Meena on ikka väga pretensioonikas kohati.

Nii me siis kõik koos lastekaitsepäeva väisasime. Välja oli kuulutatud päris huvitatavaid tegevusi -  laat, kus iga klass oli oma kaupa müüma tulnud. Joogi-ja söögi mure oli sellega lahendatud. Sai väga heade hindadega erinevat söödavat kraami osta. Kõigepealt proovisime Meena klassi kauba ära. Nemad müüsid piimakreemi täidisega pähkleid, mis olid ühe tubli lapsevanama poolt valmistatud. Mina sain neid elus esmakordselt maitsta. Pidid väga popid asjad olema, mida netis päris krõbeda hinnaga müüakse.  Nemad müüsid neid ikka väga soodsalt (7 pähklit 50 sendi eest), seega hea võimalus oli ära maitsta. Stigile ja Meenale väga maitsesid.

Järgmisena ostsime kaks vahvlit 1 euro eest. Vahvlid on alati head. Neid sööks iga kell. Mete klassi laualt ei ostnud me midagi. Nendel oli väga geniaalne plaan ja ma arvan, et nende klass sai kõige parema teenistuse. Õnneloos oli. Iga õpilane pidi midagi loosiks tooma (näit. 1 pirn, 1 õun, kott komme, muhvin, koogi tükk jne.) ja seda siis sai omale lunastada 1 euro eest. Juhtus sulle siis mis juhtus. Pole paha äriidee ju:)

Steni klass oli teinud puuviljatopsid ja jääjoogid. Mõlemad proovisime ka meie ära.

Stig sai pallimeres supelda, näomaalingust saime osa, Agility koerte show´d vaatasime, mõlemad lapsed said õhupallikoerad, Stig sai soovitud näomaalingu, Meena piirdus maalinguga käe peale.



 Pehmest jäätisest suutsin lapsed eemal hoida. Hiljem ostsime A&O-st jäätised, mida nad soovisid. Ilm oli super ilus. See pole loomulikult enam kellelegi uudis.


Kui me olime kõige lõbusaga ühele poole saanud, tulime ära koju. Mul süda valutas töö pärast. Õnneks on meil rahulikumad ajad ja midagi katastroofilist ei juhtunud. Hakkasin kohe tööga pihta. Stig läks lõunaunne. Muidu ta mul päeval ei maga, aga kui ma talle korraks kõrvale heidan, siis tuleb ta meelsasti kaissu ja hetkega magab. Uni kulus talle sel hetkel marjaks ära, sest õhtuks oli meil plaane veel.

Õhtul kella viieks läksime Kultuurikeskusesse. See oli Meena päeva tipphetk - Getter Jaani tuli oma pisikeste fännidega kohtuma. Meena eeldas muidugi, et me autos istume ja ootame, kuni tema lõbutseb. Aga ei, surusime ennast ka ikka saali, et näha, mis siis päris toimuma hakkab. Väga huvitav oli jälgida, kuidas tal (Getteril) see esinemiskava üles ehitatud oli. Algul akustiline pool, selline rahulik, üsna igav. Hakkasin juba vaikselt pettuma. Siis kutsus ta oma kaks tantsutüdrukut lavale ja tegi juba kärtsu-mürtsu ka. Lõpuks hüppas ta laste sekka ja läks rokkimiseks. Lapsed said Getterit katsuda (ülioluline ju pisikestele fännidele) ja üsna tema läheduses tema lauludele kaasa elada ja kes sõnu teadis, ka kaasa laulda.




Stig oli minu külje all, aga jälgis huviga. Meena oli juba päevi varem muudkui seletanud, et Getter Jaani tuleb ja Stigi jaoks oli see täielik müstika. Lõpuks korrutas ta mulle ka muudkui, et R. I tuleb. Ta nimelt ajas Getteri nime kogu aeg ühe teise tüdruku nimega segi, keda Meena koolis fännab. Nii kihvt oli kuulata Stigi, kuidas ta ei suutnud neid kaht nime eristada.

Lapsed said toreda elamuse - nii Stig kui Meena ja kohalolnud täiskasvanud ka kindlasti. Lõpuks jagati ka autogramme ja Meena sa selfie Getteriga:)

Pidu läbi, lastel õnnelik naeratus näol, läksime edasi Viljandisse Hansalaadale. Kui juba kodust väljas, miks siis mitte päevast viimast võtta. Oli juba üsna õhtu, viimased rahvatantsijad esinesid laululaval. Stig jälgis jällegi suure huviga. Kolasime ringi, ilma mingi ostuplaanita. Nautisime lihtsalt seda laadamelu. Lapsed said loomi näha, batuudil hüpata, Stig sai võidusõidu simulaatoril sõita. Mina Meenaga käisin Viljandi veetornis ära, vaadet nautimas. Telefoni aku andis küll otsad kohe, aga õnneks sai vaate üle pildistada.

Meena sai veel õhtu lõpetuseks omale hennatätoveeringu. Selline mõnus tshill õhtu.




Kui algul oli plaan täitsa eirata lastekaitsepäeva, siis lõpuks sai sellest meeldejääv päev lastele.VõtsV

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma nägin teid Viljandis, Hansalaadal. Istusite muuseumi vastas pargis, kalaga poisi purskkaevu serva peal :) Hiljem jalutasite veel laadalaudade vahel vastu.

ShoppingQ ütles ...

Miks juttu tegema Ei tulnud?