Küsimused mulle

27. juuni 2018

260618

Oleme õnnelikult Saksamaal. Reisi alustasime hommikul poole üheksa paiku. Kodus sai enamvähem kõik joonde -  maasikad said korjatud ja toormoosiks tehtud. Kraanikauss sai mustadest nõudest tühjaks, pesu pestud ja kuivama. Muruniitmised ja kanad jäid koduste ülesandeks. Me polnud veel kohalegi jõudnud, kui Mete teatas, et kanu on alles veel kaks. Ülimalt kurb ja see võttis tuju täitsa nulli. Viib see rebane meie kanad minema. Ega ta enam poolikuks seda asja ei jäta.

Kui veel kodus olin, kõndis rebane keset päeva meie hoovis kanakarja keskel. Pidin jalga lausa põrutama, et teda ära ajada. Nii kuradima ülbe oli. Hiljem muidugi selgus, et ta oli juba ühe kana ära viinud ja oli uue järgi tulnud. Seega on veel kaks kana ja kukk. Niipalju siis minu kanapidamisest.

Lennujaama jõudsime õigeaegselt. Riia kesklinnas oli väheke pusimist kuna seal üsna mahukad teeehtustööd, aga seadistasin Navi ümber ja jõudsime lennujaama. Suureks abiks oli tõik, et mulle on see kant juba üsna tuttav, seega kui Navi pani segast, siis mina ajasin oma liini ja sõitsin ikka õiges suunas.

Auto parkisime lennujaama külje alla tasulisse parklasse (€ 3.50/päev) ja loodame nädala pärast auto sealt ka leida. Kui ongi läinud, siis kahju pole eriti suur, sest uue auto jätsime koju. Tulime vanaga. Nii igaks juhuks.

Tankisime Valmieras, sest Ruhjas on millegipärast kütus sama kallis kui Eestis. Valmieras €1.16/l. Saksamaal €1.20. Diiselkütusest käib ikka jutt. Kus seda enne nähtud, et isegi Saksamaal hind kütuseliitril odavam.

Lennnusõit mingit erilist muljet ei jätnud. Minu jaoks tavaline, Meenal ka juba mitmes kord ja Stigi kohta ei oskagi õelda. Autoga reisida on ikkagi kordades lõbusam ja huvitavam. Ainuke pluss on kiirus.

Berliini jõudes tndsin õudu. Mul on raske nädal ees, kus ma ei ole oma elu peremees. Mul pole oma autot, sõltun kellestki, pean pidevalt vahendama, kes mida räägib (tõlkima) ja raha on mul ka piisavalt vähe, et ennast vabalt tunda. Seega ei midagi kadestamisväärset. Aga püüan halva mängu juures ikka head nägu teha ja parima võtta. Nädalakese elan üle, et lastel ikka tore aeg oleks ja issi neid rohkem tundma õpiks.

Täna on raske päev olnud. Meena ja Stig lausa kukkusid voodisse. Meena kohtus juba kiirelt tuttavate külatüdrukutega ja juba lepiti uus kohtumine homseks. Siinsetel lastel käib kool veel neljapäevani, siis saavad nemadki vaheajale.

Mis mind huvitab, on siinsed uued naabrid. Pidid 100% ökod olema ja lapsed waldorf kasvatusega. Meena ealine tüdruk ei pidavat nutitelefonist midagi teadma. Peres 4 last ja kaks siis minu laste ealised. Pidid üsna lärmakad olema. J. oli neid teavitanud, et talle on külla saabumas tema kaks last ja mina ja et me tulime puhkusele ja prõmmimine ja muu möll pole eriti teretulnud. Kui õhtul väljas istusime, imestas J., et imelikult vaikne naabrite juures. Lapsed tuppa kinni seotud vist, et naaber J.-d mitte pahandada. Sellise seisuga me ei saagi Opa maja uute elanikega tuttavaks:(