Küsimused mulle

20. juuli 2019

Kui piima on niigi vähe

Alustasin täna esimese asjana muru niitmisega. Meil seda siin ikka on. Jumal tänatud, Jaskar ostis meie majapidamisse murutraktori. Jah, nüüd on meil külas kõigil murutraktorid. Me olime viimased, kes veel tavalise standardmuruniidukiga oma muru nühkis.

Nüüd on see täielik puhkamise töö. Ainult istu, võta päikest ja sõida, ei midagi rasket. Tegin siis mingi hetk tikri põõsa juures peatuse. Nii ahvatlevad kuldkollased valmis tikrid, kuidas sa sõidad mööda. Kõht oli ka parasjagu tühi. Stig tuli ka asja uurima ja sai maigu suhu.

Siis läksin tuppa, et mõned röstsaiad teha. Meena arvas, et võiksin oma pausi ajal talle piimasuppi ka teha. Ei saa ju ometi käed rüppes istuda ja natuke hinge tõmmata. Plaanisin pesu ka kuivama panna ja selleks oli vaja veel pesukorv kokkulapitud pesust tühjendada. Ühesõnaga sebimist piisavalt.

Lasin piimasupi tarvis vee potti, kui avastasin, et piima on supi jaoks liiga vähe. Siis ilmus Stig klaasiga, et omale joogiks piima valada. Mina pistsin muidugi pragama, et niisama nüüd küll piima jooma hakata jah muidugi saa, kui vaid tilk alles. Meena muidugi kuulis seda ja tuli omakorda korda looma. Siis tekkis pisike kähmlus ja ja juba see tilk maha voolaski. Oleks siis ainult maha - vaibale ja ikka köögi sahtlitesse ka. Niigi kiire, piima vähe ja oleks tahtnud midagi suhu pista. Aga ei, hakka koristama, suurpuhastust lausa tegema. Sahtlid tühjaks, vaip pessu, põrand läikima. Töö ei saa siin kunagi otsa. Küll selle eest juba hooltsetakse. Ja piima ei jõua siia ära vedada. Ükskord ma omale lehma võtan:)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas need kaks väikest kähmlejat ei oleks võinud enda järel ise ära koristada? Nemad ei õpigi enda järelt koristama ja sinu tööd ei lõpe tõesti otsa, aga see rohkem su oma viga.

Sohvi ütles ...

Väga nõme kommentaar õelalt kommenteerijalt.

Anonüümne ütles ...

Mis "anonüümne" valesti ütles? Kähmlejad ju piisavalt suured ja kui käed on otsas, siis tõesti võinuks nad ise koristada enda järel.

ShoppingQ ütles ...

Kähmlejad asusidki ise kahjusid likvideerima, aga loomulikult pidin ka mina lapiga kohale kihutama, sest tegu ikkagi piimaga ja minu köögimööbliga. Laste puhastamaine on teada värk, tuleb ikka üle teha ja abiks olla.