Küsimused mulle

27. august 2012

Lidli taasavamine

Meie lemmik kodupood Lidl oli mitu nädalat remodis e. tegi läbi uuendukuuri ja täna oli taasavamispäev.Juurde ehitati kohalik küpsetustsehh,saiakeste valik suurenes.Lidlist saan tavaliselt oma pöhilise söögikraami.See on parema valikuga pood,kui Aldi,soodsam,kui Rewe.Tundsime igatahes puudust:)
Tänasel päeval pakuti klientidele kohvi ja kooki,lastele tehti nöomaalinguid,poes oli mitmeid sooduspakkumisi ja ostjad said täitmiseks loosikupongi,millest loositakse päeva löpus 5 önnelikku,kes vöivad 3 min. vabalt shopata ja ei pea ostude eest maksma.3 minuti jooksul tuleb siis vöimalikult palju korvi krahmata ja selle saagi  köik saab tasuta:)Mina täitsin ka loosisedeli...loodame parimat:))

Näomaalingud on tavaliselt väga populaarne ja alati pika järjekorraga.Täna aga olime lastega varakult platsis ja ainukesed lapsed olid minu lapsed,kuna saksa lapsed magasid alles kindlasti.Seega maalija tegeles ainult minu lastega.












Kena vaheldus lastele viimasel vaheajanädalal!



26. august 2012

Suvikörvitsa (Zucchini) rullid


Mina jälle tegutsen köögis ja ikka oma armastatud zucchini ja tomatitega:))
Seekordne retsept leitud spetsaalsest suvikörvitsa kokaraamatust.See oli retsept,mis silma jäi ja järeleproovimist vääris.Sarnaneb rullbiskviidi tegemisele:)))Eks näis kas maitseb ka...

Vaja läheb:
500 g suvikörvitsat
5 muna
soola
pipart
75 g jahu
75 g jahvatatud mandleid
3 lihavat tomatit
200 g ricottat
4 spl hakitud basiilikut

1.Suvikörvits pesta,otsad eemaldada ja kui vanem juba on,siis ka köva koor eemaldada ja seest lusikaga suured seemned välja vötta.Riivida jämeda riiviga ja pigistada ülearune vedelik välja.Aseta mass köögipaberile nörguma.


2.Munad eralada valgest.Munakollane maitsestada soola ja pipraga ja korralikult läbi segada.Munavalge tugevaks vahuks vahustada.

Abiline,kellele pidi hirmsasti süüa teha meeldima:))



3.Köigepealt jahu ja mandlid,siis pool munavalgest munakollase seguga segada.Riivitud suvikörvitsad massile lisada ja löpuks veel ülejäänud munavalge lisada.Örnalt ühtlaseks massiks segada.

Ähkis ja puhkis ja varsti oli köögist kadunud:))


4.Suvikörvitsa-muna-mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile valada ja ühtlaselt laiali ajada.Küpsetada 200 C juures 20 minutit.


5.Vahepeal tomatid pesta ja pott veega keema lasta.Tomatid korra kuuma vette panna ja üks moment lasta seal seista.Välja vötta,südamik eemalada ja nahk maha koorida.Viljaliha tükeldada kuubikuteks.
Värske basiiliku asemel kasutasin kuivatatud.
Värske basiilik:)


6.Küpsenud pöhi ahjust välja vötta ja ärnalt jahuga raputatud köögirätikule laotada.Paber eemalada.
Järgmine abiline kohal:))



7.Küpsetatud pöhi määrida riccotaga,tomati kuubikud ja basiilik peale laotada ühtlaselt.Pöhi ettevaatlikult rulli keerata käterätiku abiga ja ahjus rulli edasi küpsetada 15 min.
Ricottat otsisin mitmest poest.Esialgu ei saanudki ja otsustasin juba kodujuustu kasuks.Löpuks sain allahinnatult Realist:)



8.Serveerimiseks löigata 2 cm paksused tükid.
Jällegi head isu ja proovige järgi:))


24. august 2012

Panna Cotta

 Täna tahaks Teiega oma Panna Cotta e. kooretarretise tegemist jagada.
Ise söin seda head magustoitu esimest korda jaanipäeva ajal eestlaste kokkusaamisel.Reena nimelt oli kaasa vötnud ja pakkus seda koos värsketest maasikatest tehtud kastmega.
Panna Cotta magustoit üleval paremas ääres,läheduses kohe ka ka maasikatest kaste!

Teine Panna Cotta kogemus oli mul ühes peenes restoranis,kus oli kohe kindel,et mina valin magustoiduks Panna Cotta.
Oma tänase retsepti sain saksa naisteajakirjast.Vötsin mitu päeva hoogu ja täna siis sai ära tehtud ja polnud absoluutselt raske.Vaja on siis vahukoort (meil siin 30% saadaval),vanilllikauna,suhkrut ja 7 lehte zhelatiini.Kaste teen mina karumarjadest (Brombeeren),mis kasvavad meil siinsamas aiaääres.
 
Vanillikaun
 Köigepealt panin zhelatiini lehed külma vette likku 10 minutiks.Niikaua kaalusin 100 g suhkrut,kaapisin vaniljekauna seest sisu välja ja valasin peale 200 ml. vahukoort.Segasin läbi ja panin tühja vanillikauna ka veel sekka.Pigistasin zhelatiinilehed veest kuivaks ja lisasin vahukoore-vanilje-suhkru segule ja panin pliidile kuumenema,et zhelatiin ära sulaks,ise aegajalt segasin.Kaussi valasin välja ülejäänud vahukoore ehk siis veel 550 ml. ja sinna hulka valasin kuuma vahukoore-zhelatiinisegu.
Vormideks valisin tavalised väiksed kausikesed,erinevate kujudega.Loputasin külma veega üle ja jagasin saadud segu vördselt ära ja panin külmkappi.Seal nad praegu on.Kästakse hoida vähemalt ööpäev külmas.Tulemust näitan,kui magustoit tarretunud:))
Panna Cotta külmkapis tarretumas.
Täna siis löpuks söime magustoiduks Panna Cottat...mitte küll pöldmarjamoosiga,aga Eestist kaasa toodud mustsöstra,punasessöstra,mustika ja vaarika tarretisega.Minule maitses igatahes)


 Vanillikaun -

Head järgiproovimist!

23. august 2012

Iluhooldused tomatitega

Kodumaised tomatid on lõpuks küpsed ja odavalt saada nii aiamaadel kui turulettidel. Seda maitsvat köögivilja süües ei pruugi me teadagi, kui imeline mõju on tomatil nahale. Kuiv nahk, akne, suured poorid ja nahalööbed on vaid mõned näited tomatilt leevendust leidvatest probleemidest.
Tomat on enam teatud rohke A- ja C-vitamiini sisalduse poolest kuid sisaldab ka E-, K-, B1-, B2-, B3- ja B6-vitamiine. Peale selle on tomat väga kiudaineterikas ja hea kaaliumi-, raua-, magneesiumi-, karoteeni- ja lükopeeniallikas. Lükopeen on üks võimsamaid antioksüdante, mida leidub kõikidest viljadest kõige rohkem just tomatis. Tänu sellele võitleb tomat tõhusalt vabade radikaalide tõttu deformeeruvate naharakkude vastu (akne, enneaegsed kortsud, ebatasasused, ebaühtlane nahatoon jms). C-vitamiin parandab naha tekstuuri ja tonaalsust. A-vitamiin aitab luua uusi tugevaid ja vastupidavaid rakke, parandades üleüldist naha konditsiooni. Tomati happelisus toniseerib nahka ja tasakaalustab pH-taset, eemaldades ka surnud naharakud ja liigse rasu.
Iluhoolduste tegemiseks läheb meil vaja puhast tomatimahla. Selle tomatist eraldamiseks on olemas väga lihtne meetod. Haki tomat väikesteks tükkideks ja pane tükid marliriba sisse. Siis võta marli äärtest kinni ja pigist, nii et kogu mahl valgub sobivasse anumasse.
Rasusele nahale puhastuspiima tegemiseks tuleb tassile tomatimahlale lisada sama palju piima ja segada. Kanna vatiga näole, jäta 10 minutiks mõjuma ja loputa veega. Seda iga päev paar korda tehes toimib see ideaalse silendava ja pehmendava puhastajana. Külmkapis seisab see kasutuskõlblikuna neli päeva.
Kuiva ja kareda naha jaoks on tõhus pehmendaja teelusikatäis tomatimahla, mille sisse on segatud väike kogus toorsuhkrut. Masseeri õrnalt nahale ja loputa.
Nahale särava jume andmiseks sega tomatimahla hulka mett ja kanna näole, kaelale ja kätele. Lase 15 minutit mõjuda, pese maha ja patsuta kuivaks. Seda hooldust regulaarselt tehes elavneb naha jume ja paraneb tekstuur.
Küpse tomati hooldus: eemalda tomatilt nahk ja purusta kergelt kahvliga. Võta vatipadjake ning kanna viljaliha puhtale nahale. Lase 15 minutit mõjuda ja loputa sooja veega.
Juustest keemiliste jääkide eemaldamiseks immuta juukseid tomatist saadud mahlaga ja aseta pähe vannimüts või rätik. Lase 10 minutit mõjuda ning pese juukseid nagu tavaliselt. Ka juuksevärvi jääkide eemaldamiseks aitab kui rätikukuivadesse juustesse tomatimahla kanda. Jälgi, et värvi all olevad juuksed saaksid mahlaga kokku ja lase 20 minutit mõjuda. Enne pesemist loputa põhjalikult veega.
Keha higieritust aitab reguleerida ja loodusliku deodorandina toimib järgnev tomativann: lisa vanniveele paar tassi tomatimahla ja lõõgastu selles 15 minutit. Püsivaks tulemuseks on tomativanne soovitatav teha regulaarselt.



MAGGI fix & frisch Ratatouille Hack-Gratin

Tahaks Teiega jagada üht lihtsat ja maitvat toitu suvikörvitsast ja tomatist,sest praegu on ju hooaeg ja sellist kraami lademetes käes:)Ise olen seda teinud palju kordi ja aastaläbi.Juurde pakun kartuliputru!
Loodan,et Eesti poodides ikka leidub ka sellist pakisegu,hinnaks kuskil ca.0.79 €/pakk.

Esiteks siis panen hakkliha praadima oliiviöliga.Paki kohta siis 250 g hakkliha,mina tegin 500 g.hakklihaga.
Niikaua,kui hakkliha praeb,tükeldan suvikörvitsa suurteks kuubikuteks,paprika ja tomati.Kui hakkliha kergelt läbi praetud lisan suvikörvitsa ja paprika.Pakendi kohta 1 paprika,2 tomatit ja 300 g. suvikörvitsat.Mina panin silma järgi ja rohkem röhku tomatile ja suvikörvitsale.



Kui hakkliha,suvikörvitsa ja paprikaga läbi küpsenud,lisan vee (paki kohta 200 ml.) ja paki sisu.Lasen minuti keeda...

Lisan tomatid ja kuumutan örnalt läbi ja valan kogu segu vormi.
Peale raputan juustu ja panen ahju 200 kraadi jures küpsema ca.25 minutiks.

Momendil söök ahjus.Kartulipudru valmistan vahetult enne serveerimist ja ka lihtsalt ehk siis valmis pulbrist:)
Öige pea lisan ka pildid tulemusest!!!
Ahjust tulnud söök:
Kartulipudru jaoks ajasin vee keema ,lisasin soola ja tüki vöid.Vötsin keeva vee tulelt ja lisasin külma piima.Seejärel kartuilpudru pulbri pidevalt vispliga segades.Lasin minuti seista ja segasin veel korra korralikult läbi.Valmis!!



Head isu ja järgiproovimist!!