Küsimused mulle

5. detsember 2012

Juustuglasuuriga pehme piparkook

Maheda juustuglasuuri ja pohladega piparkook säilib mahlase ning maitsvana mitu päeva. Suurest plaadikoogist peaks jätkuma terveks pühadeks.


Taigen:
  • 200 g võid
  • 4 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 3 dl keefiri vöi hapupiima
  • 1 pakk (23g) piparkoogimaitseainet
  • 2 tl soodat
  • 6 dl jahu
Glasuur:
  • 125 g toorjuustu (nt. Philadelphia)
    50 g toasooja võid
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl külmutatud pohli

Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, seejärel keefir. Sega omavahel kuivained, lisa või munavahule ja sega ühtlaseks taignaks. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgete äärtega suurele ahjupannile. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal valmista glasuur, segades kokku kõik selleks ettenähtud ained. Määri glasuur jahtunud koogile ning pane külma. Enne serveerimist lõika kook ruutudeks ja raputa üle pohladega.

Retsept pärineb ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast (dets.1999)

4. detsember 2012

Deluxe dessert klaasis



Lidlis on momendil tohutu Deluxe toodete müük jöulude puhul.
Ostsin ka prooviks tänase löunasöögi juurde Deluxe desserdi shokolaadiga ja just sellepärast,et klaas ,kus dessert sees on,on korduvkasutusega e. saab vötta joogiklaasiks.Väga mönusa kujuga on ja korralikust klaasist.Seekord ostsin kaks magustoitu.Plaanis on köik saadaolevad sordid ära proovida ja seega 8 klaasi koguda:)
Sorte on neli : maasika,tiramisu,sidruni ja shokolaadi...kuna sisaldavad natuke alkoholi,siis lastele muretsena ei pea.Hind on ka üsna kröbe,95 g-ne dessert maksab 1.79 €.


Allikas:Lidl

3. detsember 2012

Tõeline pikkpoiss


Täna on menüüs pikkpoiss.
Märgin siia ära retsepti,mille leidsin ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast.
Peamine nipp selle roa õnnestumisel on sõtkumine.

Vaja läheb


  • 500 g hakkliha
  • 2 muna
  • 3 spl hapukoort
  • 2 spl jahu või 1 toores riivitud kartul
  • 100 g juustu
  • maitse järgi maitseaineid (muskaatpähklit,hakklihamaitseainet,pipart,mida iganes)
Kõigepealt sõtku hästi läbi hakkliha,muna,jahu ja hapukoor.Lisa maitseained ja osa juustust.Sõtku seni,kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti.Olen vahete-vahel lisanud sellel tainakogusele ka ühe suure ,toore riivitud kartuli,see annab pikkpoisile huvitava maitse.Valmis mass vormi ja kata enne ahjuminekut pealt majoneesi ja riivjuustuga.Pikkpoisi ümber võid laduda kooritud ja poolitatud kartuleid,180 kraadi juures küpsetada tund aega ja saad tõeliselt maitsva ahjuroa.


Mina tegin veel lisaks eilsest kartulipudrust läbi tordipritsi väiksed kuhjad ja küpsetan need ahjus üle ja pakun ka pikkpoisi kõrvale.



2. detsember 2012

Piparkookide küpsetamise päev

Täna sai siis üks laar pipakooke tehtud 1.advendi puhul.Mönus löhn oli majas sees.Abilisi oli seekord kaks.Mina pidin neid muidugi rohkem aitama.Kui kumbki oli plaaditäie piparkooke ära vorminud,siis lootsin ikka,et neil isu täis saab....Aga ei....Küsisin siis ise möne aja pärast,kas te mängima ei tahaks minna:))) Önneks neile minu ettepanek meeldis ja sain rahus edasi tegutseda.
Piparkooke käisid köik kolm aegajalt köögis napsamas,väga head pidid olema.

Glasuuri retsept piparkookidele:

200 g tuhksuhkrut
2 spl sidrunimahla
1 tl öli (annab glasuurile läike)

Kunagi ammu tuhksukru kotist välja löigatud retsept








































































Bildunterschrift hinzufügen















Täna sadas esimene lumi ka maha.Selline vesine ja lörtsine on väljas,sest kraadid on soojad....kahjuks.