Erinevad suvikõrvitsad |
Sobivad ülekasvanud suvikõrvitsad.Mina võtsin kaks sellist, ise kasvatatud!
Tükeldasin körvitsa kuubikuteks ja panin oliiviöliga potti praadima.Lisasin kaks väikest peenestatud küüslauguküünt!Praadisin korralikult läbi ja lisasin köögiviljapuljongi(0,5 l. kuumas vees lahustatud kaks kuubikut).Lasin keema ja keetsin ca.5 min.Saadud massi peenestasin saumiksriga ja lisasin 150 ml. rööskakoort (30%).Lasin veel korraks keema ja valmis ta oligi.Väga kiirelt valmiv maitsev supp Baguette saiaga söömiseks:)
Head isu!!
Veel üks nipp punaste peetide säilitamiseks!
Töin Eestist kaasa ema kasvatud keemiavabasid punaseid peete ja et nad ilusasti säiliks ja kortsu ei läheks,keetsin nad kenasti ära,koorisin,tükeldasin kuubikuteks,panin potti ja valasin peale keeva vee,nii et peedid kaetud oleks.Veele lisasin maitse järgi suhkurt (läheb ohtrasti) ja äädikat.Teen vöimalikult kerge äädikaga,sest poepeedid on ikka jube äädikased!Lasen keema ja panen purkidesse kuumalt,kaaned peale ja keldrisse!
Väga maitsvad hakklihakaste ja kartuliga!Alati hea ja lihtne söögikörvane otse keldrist.
Homme proovin ka maksakaste körvale punasepeedi salatit:)
Teine lugu on porganditega.Ka neid sai Eestist kaasa toodud.Need koorisin ja tükeldasin kuubikuteks ja panin kilekottidesse (vöib ka karpi) ja sügavkülma.Hea lihtne peoga vötta ja supiporgand kiirelt olemas.Ainult kuumale pannile panna ja ölis sibulaga läbi küpsetada ja suppidele lisada!Ühepajatoidu jaoks panin jääkambrisse suuremad porganditükid:)
Nüüd vaja veel vaadata,mis ubadega saab...
Mul tuli praegu räige püresupi isu peale :D Proovin seda kindlasti mingi aeg teha! :)
VastaKustutaZucchinisid saad minu ema käest,tal palju ja vöimsad:)
VastaKustuta