Küsimused mulle

22. aprill 2014

Avapauk rabarberihooajale


Minu suureks üllatuseks võib tänase päevaga avatuks lugeda rabarberihooaja. Juhtusin rabarberi peenrast mööda kõndima ja mida ma näen, parajad jupid juba koogitegemiseks. Neelud käisid ja kujutasin juba vaimusilmas ette, kuidas ma mahlast biskviitkattega rabarberi kooki hammustan, tuhksuhkuruvuntsid ees:)
Mõeldud tehtud. Jätsin oma kastekannud ja aiakärud sinnapaika ja läksin tuppa olukorda uurima. Kõik vajalik oli küpsetamiseks olemas. Momendil tulevad sellised head aroomid praeahjust...


Tegemine oli lihtne. Võtsin tordipulbri, segasin veega. Valasin ahjuplaadile küpsetuspaberile. Peale puhastatud, pestud ja tükeldatud rabarberid, üle raputasin kaneelisuhkruga. Köögikombaini lõin 7 muna, panin vahustama 7-supilusika suhkruga. Kui munad tugevas vahus olid, panin masina aeglasema tempo peale ja lisasin 7 spl. jahu. Saadud biskviittaigna valasin rabarberitele ja ahju 190 kraadi juurde küpsema.Välja võtsin, kui pealt meeldivalt pruun oli.


Hapu kahe magusa taigna vahel on võrratu. Head küpsetamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar