Jahtunud kook, kenasti vormis |
Natuke soe kook, kipuba laiali jooksma |
Maitsev, lihtne teha ja tõesti mitte klassikaline rabarberikook, nagu me harjunud oleme. Eriti sobilik väikelastele ja hambututele:)
Põhi:
5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut
Vahekiht:
5 munakollast
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
600 g rabarbereid
Kate:
5 munavalget
1 dl suhkrut
Vahusta põhja jaoks toasoojad munakollased koos suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega omavahel munavahud kokku, sõelu hulka nisujahu ja sega õrnalt segamini. Vala tainas suuremasse kandilisse kõrgete äärtega küpsetusvormi, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta tainast 200 kraadises eelsoojendatud ahjus 15 minutit.
Vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa hulka hapukoor, kartulitärklis. Koori, puhasta ja tükelda rabarberid väiksemateks tükkideks.Sega need hapukooresegu hulka. Võta pruunistunud biskviitpõhi ahjust välja, seejärel kalla peale rabarberisegu. Küpseta ahjus veel 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Võta kook ahjust ja määri peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ahjus umbes 7-10 minutit.
Lase koogil veidikene jahtuda ja seejärel naudi !
Rabarberid on tõelisteks "kaigasteks" kasvanud ja seda väga kiire ajaga.Võtsin kuus vart ja sellest sai kindlasti rohkem, kui retsepti kogus ette nägi (600 g) |
Põhi. Panni valisin sellise väiksema ja kõrgema, kui praeahju standardpannid. Aga oleks piisanud sellest kogusest ka suure ahjuplaadi katmiseks. |
Vahekiht |
Kate |
Valmis kook |
Allikas: Sweet sensation
Proovisin teha ja oi kui hea tuli.Aitäh ,et jagasid !
VastaKustutaKui suurt plaati kasutasid?
VastaKustuta25*36 oli see konkreetne plaat.
Kustuta