Küsimused mulle

28. veebruar 2014

Toorjuustuglasuuriga porgandi-plaadikook




Suur ahjuplaaditäis mahlast ja tervislikku porgandikooki maitseb hästi nii kohe pärast küpsetamist kui ka järgmisel päeval.Kata kook toorjuustuglasuuriga vahetult enne serveerimist.

Vaja läheb:

4 dl suhkrut
4 muna
2 dl õli
6 dl riivitud porgandit
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
2 tl kaneeli

Glasuur:

200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
120 g sulatatud võid
5-6 dl tuhksuhkrut
4 tl vanillsuhkrut

Kaunistamiseks

kookoshelbeid

Vahusta munad suhkruga,lisa õli ja riivitud porgand.Ühenda jahu,küpsetuspulber,sooda ja kaneel,sega kuivainedettevaatlikult tainasse.Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale kõrgete äärtega ahjuplaadile.Küpseta 170 kraadi juures 35-40 minutit ja kontrolli tikuga küpsust. Lase valmis koogil jahtuda.Vahetult enne serveerimist sega kokku glasuuriained. Määri glasuur koogile ja puista peale kookoshelbed.Lõika kook tükkideks.

Abiline oli ka hetkeks köögis

Ühendatud kuivained ja vahustatud muna

Porgandi lisamine

Porgandiga tainas

Ahjust võetud kook

1 dl mõõdunõu


Glasuuri valmistamine


Glasuur



Head küpsetamist!
 

Kommentaare ei ole: