Küsimused mulle

15. märts 2019

Uuest töökohast

Kolisin juba mõnda aega tagasi oma kodukontori teisele korrusele. Toimus tubade vahetus. Kuna Jaskar on selleks korraks jälle pesast välja lennanud, siis on meil siin mõningane vangerdus täitsa võimalik.

Sten oli rõõmuga nõus saama omale toa, mis on suts privaatsem ja ei ole nagu läbikäiguhoov. Just selline oli tema tuba, mille "Kodutunne" talle kohandas. Et tüdrukud oma tuppa saaks, oli vaja Steni toast alati läbi käia ja avatud trepp on ka Steni toas. Seega üsna tihe liiklus ja ei mingit privaatsust.

Minule siin aga täitsa meeldib. Kui lapsed koolis, on siin üsna rahulik. Soojem on ka, valgust katuseaknast tuleb ka piisavalt. Kui päike juhtub välja tulema, siis on kohati väsitav, aga selleks tarbeks on mul akna vahele üks pleed pandud, et päikest varjata. See lahendus on ajutine, kuniks ma suudan ennast niikaugele viia, et siia üks pimendav soojust kiirgav ja külma hülgav ruloo muretseda. Aga ma tunnen, et see käib mulle täitsa üle jõu momendil, füüsiliselt. Selleks on vaja võtta mingid möödud, ja minna kusagile, kust seda tellida-osta. Ei teagi. Ja siis see kõige hullem osa, paigaldamine.Ühesõnaga jama kui palju.

Mõned plussid on siin veel. Kui peaks külm hakkama, mis mul just hetk tagasi juhtuski, siis teen tüdrukute toa ukse lahti ja panen soojuspumba tööle. Täiesti efektiivne lahendus. Natukene süda verd tilgu, kui elekter kulub, aga vahest pigistan silma kinni ja hindan soojust rohkem kui suuremat elektriarvet. Täna aga mõtlesin, et ei pane pumpa tööle, sest külmetamine pidi kaloreid ka suts kulutama. Ma olen nimelt jälle söögiga tagasihoidmise lainel. Oh jumal, eksju. Lõpmata teema see kaaluteema. Aga Riias olles oli meil iga õhtu menüüs Mäkk. Hommikusöögilauas ka tagasi ei hoidnud (nii maitsvad hommikusöögid olid) ja topp joogiks oli 100%-ne ananassimahl.

Koju jõudes oli vahtramahl jooksma pandud ja nüüd olen selle dieedil. Natuke tüütu on see wc vahet jooksmine, aga eks liigutamine tuleb ka kasuks. Eriti kui ma veel teisel korrusel asun. Trepist jooksmist on päeva jooksul ikka piisavalt. Nädalaga kilo kadunud nagu niuhti. Tuleb kasuks, eriti, kui ma omale mõne hilbu ka Riiast veel ostsin, näevad riided ka seljas paremad välja:) Sellised lood siis sel korral.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas ei ole tänamatu "Kodutunde" tehtud tööd niimoodi maha teha?

ShoppingQ ütles ...

Vabandan, kui ennast nii väljendasin. "Kodutunnet" ei taha (ega tahtnud) ma mingil moel maha teha. Nad teevad tänuväärset tööd ja oleme neile väga tänulikud tehtud töö eest, mis on meie elukvaliteeti kõvasti paremaks teinud.

Anonüümne ütles ...

Kus oil maha tegemine¿