Küsimused mulle

17. detsember 2012

Pakisegud kookide ja tortide küpsetamiseks




Meie pere noorimal on homme neljas sünnipäev .Kuna klassikalisi torte siin müügil pole,siis ostsin pakisegud ja teen ise.Tordid-koogid on siin müügil pöhiliselt sügavkülmutatult ja kui pagarist osta,siis üsna kallis ja keemiat täis.
Valisin välja kaks varianti.Ühe spetsiaalselt sünnipäevalapsele,et koos peale lasteaeda köögis toimetada ja üks printsessiteemaline sünnipäeva kook küpsetada.Meena väga röömustas roosa pakisegu üle....uskumatu,mis lapsele röömu teeb:)














Teise variandi teen teistele pereliikmetele,kuna see Lillifee kook on üsna väike silmaga vaadates.Lisan homme ka meie tulemusest postituse.
Maulwurf (tölkes mullamutt) kooki olen enne ka teinud paar korda ja on väga maitsev...banaanid ja vahukoor shokolaaditükkidega.Pöhja küpsetasin juba ära,kuna see peab jahtunud olema koogi kokkupanemisel.
Siin pilt kunagi varem tehtud Maulwurf Kuchenist....













Ja siin juhis,kuidas kooki teha,pole üldse keeruline....













Siin on ka teised kombed lasteaias sünnipäeva tähistamisel.Tavaliselt ,kui kellegil rühmas sünnipäev on,siis igale lapsele pannakse kodu kaasa salvrätikusse pakitud nuts maiustusi.Lahti arutavad lapsed selle alles koduteel vöi kodus,mitte lasteias.Tavaliselt on seal sees pulgakomm ja väiksed pakid kummikomme.Mina tegin homseks sellised pisikesed tsellofaanist kotikesed kommidega.Kommid on pärit Eestist ja Poolast,saksa lastele tundmatud:)


















Palju Teist on kasutanud kookide ja tortide tegemisel valmis pakisegusi ja milliseid variante?

14. detsember 2012

Fotograaf lasteaias

Nagu igal aastal,siis ka seekord käis jälle fotograaf lasteaias.Sama asi ees veel kooliga ja kahe koolilapsega..
Siin maal on komme fotograafil kokku panna mapp erinevate piltidega ja vajadusel saab ka soovitud pilte juurde tellida üle interneti vastava koodiga.
Mapiga kaasa saab veel vötmehoidja ja ripatsi mobiilile,kuhu sobivad sisse pisikesed pildid lapsest!Komplektse mapi maksumus on 25 €!

Möned ülesvötted....










5. detsember 2012

Juustuglasuuriga pehme piparkook

Maheda juustuglasuuri ja pohladega piparkook säilib mahlase ning maitsvana mitu päeva. Suurest plaadikoogist peaks jätkuma terveks pühadeks.


Taigen:
  • 200 g võid
  • 4 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 3 dl keefiri vöi hapupiima
  • 1 pakk (23g) piparkoogimaitseainet
  • 2 tl soodat
  • 6 dl jahu
Glasuur:
  • 125 g toorjuustu (nt. Philadelphia)
    50 g toasooja võid
  • 2 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl külmutatud pohli

Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, seejärel keefir. Sega omavahel kuivained, lisa või munavahule ja sega ühtlaseks taignaks. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgete äärtega suurele ahjupannile. Küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Samal ajal valmista glasuur, segades kokku kõik selleks ettenähtud ained. Määri glasuur jahtunud koogile ning pane külma. Enne serveerimist lõika kook ruutudeks ja raputa üle pohladega.

Retsept pärineb ajakirja "Pere ja Kodu" retseptilisast (dets.1999)