Küsimused mulle

14. veebruar 2015

Sõbrapäevatalgud

Kaks ladvaõuna:D
Nagu tavaliselt ikka, siis asjad toimuvad meil siin ootamatult. Ega keegi midagi ei räägi, planeeri. Lihtsalt vajub rahvas kohale. Igaüks teab, mida teha vaja on ja jumal tänatud, et ma täna plaanisin korralikku süüa teha ja loodetavasti ka piisavalt, et kõik abilised kõhud täis saaks.

Hommikul vara, kui mina alles pidzhaamas ringi lippasin, oli kohal ema oma saega, et viimased palgid ära tükeldada. Jaskar ajas ka ennast kohusetundest üles ja läks üsna siva appi. Isegi ei söönud midagi. Kui mina pliidipuid läksin kuurist tooma, oli isa ka juba kohal ja tegutses. Toast ma seda märganud ei olnudki.

Kuna Mete ja Sten olid kodust ära, siis käis isa neil ka vahepeal järel, et nemad ka saaks midagi kasulikku teha. Nii nad siis rahmivadki väljas, kes mille kallal. Töö saab täna igatahes sellise seisuga küll tehtud. Puud lõhutud ja kuuri riita ka.

Meena ja Stig käisid ka tiiru väljas, aga varsti olid nad toas. Ei istunud neile tänane ilm vist. Ja lastaiast sain tagasisidet Stigi väljasoleku kohta. Ta pidi natukene vinguma väljas. Kui aga tähelepanu kelgutamisega või isegi niisama sülle võtmisega mujale saadakse, pidi kõik jälle korras olema. Eks tal on sellel ajal umbes tavaliselt ka uneaeg, sest tema on ju pool seitse üleval ja palju ta siis ikka jõuab ja seepärast ka nüüd see lastaia väljasoleku aeg langeb tema uneajale ja ta ei tunne ennast eriti ergalt sel ajal. Tänagi tuli väljast ja lihtsalt läks ja keeras magama. Las laps puhkab. Eile ta sai niigi kõvat vatti. Lasteaiast otse võtsime ta ujuma kaasa. Vesi ju ka väsitab. Siis sai ta natuke midagi näksimist ja oli näha, kuidas tal koduteel juba silm kinni vajus. Aga eile olime me kõik väsinud.

Et minul kuupäevad kõik selle kodus olekuga segi on, siis sõbrapäeva tähistamine koolis-lastaias tuli mulle ootamatult. Hea, kui on lapsed, kes seda meelde tuletavad. Olid kõigil lastel sõprade poolt tehtud kaardid, mida siis üksteise võidu imetleti - vaadati. Väga armas minu arust, kui nii sõpru meeles peetakse. Pisike ise tehtud kaardike, oma käega parimad soovid sisse kirjutatud ja ongi rõõmu tehtud juba.


Et meil täna ka ema koer külas on, seda on näha sellest, et üks kassidest on jõudnud õigel ajal turvalisse kohta. Istub nüüd seal õunapuu ladvas koos ühe mäda õunaga. Kassidel pole täna eriti hea päev - vabadust piiratakse.






Sten toob veel metsast metsakuiva juurde


Selline sõbrapäev meil siin. Kohe hakkame sööma. Täna on menüüs guljash porgandi - ananassi salatiga. Ja siis on juba kell sealmaal, et mina saan minna vaatama, kuidas vastlakukleid valmistatakse:)



Head sõbrapäeva teile kõigile!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas sa teed guljašši? Sul on kaste täpselt õiget värvi tulnud. Mul ei tule kunagi selline :D

ShoppingQ ütles ...

Valan praetud lihale ketshupi peal ja kuumutan. Siis loputan kõik kapis vedelavad pooltühjad ketshupipudelid veega ära ja valan peale. Kui liha pehme seal ketshupi vees haudumisest, valan peale jahu-vee segu. Kuumutan ja lisan hapukoore. Kõike silma järgi ja nii ta tuleb...