Küsimused mulle

8. juuni 2012

Juuste sirgendamine

Täna tahaks pikemalt peatuda juuste sirgendamisel.
Täna saabusid minu esimesed sirgendajad pakiga (https://www.brands4friends.de) ja otsusatsin natuke netist uurida sirgendamise kohta ja leidsin sellise artikli,mida jagaks ka Teiega!!

Köigepealt aga minu sirgendajad,mille sain hinnaga 29.90 €(tavahind oli ca.50 €). Tootja Revlon,plaatide laius 45 mm,kolme kuumusastmega!!Kaasas ka kotike tangide hoidmiseks.





Pole midagi ilusamat kui luksuslikud, siidiselt pehmed sirged juuksed. Paljudel neidudel ja naistel on aga kohevad ja sõnakuulmatud juuksed, millel mõistagi on ka oma võlu, aga tahetakse just sirgeid juukseid.
Milleks aga unistada? Igas soliidses ilusalongis saab sirgendada nii sõnakuulmatuid kui lokkis juukseid. Kui aga ei ole tahtmist, viitsimist ega aega külastada salongi, siis võib kasutada sirgendavaid konditsioneere, šampoone ja palsameid - neid on ju praegu nii palju.


Sirgendame salongis.
Eelkõige, hinnake oma juukseid nende kohevuse seisukohast. Mida rohkem on teil lokke, seda raskemaks muutub juuste sirgendamine ja seda kallimaks juuksuri teenused. 
Kui sirged juuksed on ainult teie kapriis või tahate vaadata, kuidas teile sirged juuksed sobivad, siis laske endal teha ajutist sirgendamist.
Kui aga tahate kauakestvat efekti, siis tehke püsivat sirgendamist. Igal juhul konsulteerige enne sirgendamist juuksuriga - temale ei ole raske hinnata juuste seisundit ja ta soovitab seda, mis teie juukseid vähem kahjustab.
Igal juhul kahjustab sirgendamine teie juukseid, sest siis kasutatakse erinevaid keemilisi preparaate. Professionaalne juuksur aga annab teile nõuandeid, kuidas juukseid hooldada.

Sirgendame kodus.
Selline sirgendamine sobib muutlikele inimestele, kes tahavad täna kütkestada lokkis juustega ja homme omada luksuslikke sirgeid juukseid. Kõik, mida te vajata on juustesirgendaja.
Juuste sirgendamine toimub nende soojendamise, tegelikult aga lausa "põletamise" tulemusena. Meie juuksed koosnevad valkudest, kusjuures need valgud on teist järku(s.t keerukat) struktuuri. Sirgendades või lokkides neid lõhume seda struktuuri, alles jääb esimest järku struktuur. Mõne aja möödumisel juuste esialgne struktuur taastub.
Juustesirgendajaid on kahte tüüpi: metallist ja keraamilised. Keraamilised on kallimad, aga on varustatud kaasaegse regulaatoriga, tänu millele saate valida endale kõige sobivamat temperatuuri. Enne sirgendaja kasutamist tasub lugeda kasutusjuhendit.
Kui teil on värvitud juuksed, siis pidage meeles, et värvitud juuksed kahjustuvad temperatuuri mõjul kiiremini, nii et sirgendage tähelepanelikult.
Sirgendamisjuhend: niisutage juukseid ja kandke nüüd hooldusvahendit. Millised: soovitame lugeda kasutusjuhendit või konsulteerida juuksuriga, need on nt kaitsepalsamid.
Seejärel juuksed peavad ära kuivama, võib aidata fööniga, aga juuksed peavad olema veidi niisked. Siis jõuab ka sirgendaja järjekord kätte.

Sirgendame fööni ja kammiga.
See on vist üks vanematest ja populaarsematest juuste sirgendamise meetoditest. Igal naisel on olemas kodus föön, nii et te ei pea kulutama palju raha juuksuri või sirgendaja peale.
Pidage aga meeles, et fööni või sirgendajaga õgvendatud juuksed rõõmustavad teid vaid järgmise juuste pesemiseni või nt vihmani.
Pärast sirgendamist on soovitatav kasutada palsameid või konditsioneere, mis annavad juustele läiget ja volüümikust.

Artikkel pärineb Kirss.net-st

Löpuks minu sirgendatud juuksed:
 

Kommentaare ei ole: