Küsimused mulle

31. august 2012

Öuna-kohupiimakook riputisega



Öuna aeg on käes,peaagu:)
Koogi retsept on ühe teise retsepti järgi Saksa naisteajakirjast enda järgi kohandatud.Midagi rasket ei ole ja öunu vöib asendada endale meelepäraste puuviljade-marjadega!

Vaja läheb:
300 g jahu
225 g suhkrut
2 pakki vaniljesuhkrut
soola,4 muna
175 g vöid
750 g kohupiima (originaalis oli 500 g kohupiima ja 225 g mascarponet)
1 pkk vaniljepudingipulbrit


Jahu,150 g suhkrut,1 pakk vaniljesuhkrut,sool, 1 muna ja vöi sörmedega riputiseks töödelda.Pool saadud riputisest koogivormi (läbimööduga 24 cm) pöhjaks suruda.Vormi pöhja vöib katta küpsetuspaberiga,mina määrisin ainult vöipaberiga üle ja raputasin örna jahukihi peale.

Ülejäänud munadest,kohupiimast,75 g suhkrust,pakist vaniljesuhkrust ja pudingipulbrist segada kohupiimamass.Öunad laotada ühtlaselt ja vöimalikult paksu kihina pöhale,raputada üle kaneelisuhkruga ja valada kohupiimamass peale.Kohupiim katta omakorda veel ülejäänud riputisega.

Küpsetada 175C juures 60 minutit.
Vaniljepudingipulber,saadaval ka Eesti kaubandusvörgus!
Mascarpone,väga rammus kraam.


Mascarpone -
Rasvane lehmapiimast valmistatud toorjuust on koorene, kreemja konsistentsiga ja veidi hapuka maitsega.
Lombardia maakonnast pärit mascarpone't kasutatakse nii soolaste ja magusate roogade, sealhulgas tiramisu valmistamiseks. Sellega võib paljudes retseptides asendada koort, näiteks pastakastmete puhul. Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole: