Küsimused mulle

26. august 2012

Suvikörvitsa (Zucchini) rullid


Mina jälle tegutsen köögis ja ikka oma armastatud zucchini ja tomatitega:))
Seekordne retsept leitud spetsaalsest suvikörvitsa kokaraamatust.See oli retsept,mis silma jäi ja järeleproovimist vääris.Sarnaneb rullbiskviidi tegemisele:)))Eks näis kas maitseb ka...

Vaja läheb:
500 g suvikörvitsat
5 muna
soola
pipart
75 g jahu
75 g jahvatatud mandleid
3 lihavat tomatit
200 g ricottat
4 spl hakitud basiilikut

1.Suvikörvits pesta,otsad eemaldada ja kui vanem juba on,siis ka köva koor eemaldada ja seest lusikaga suured seemned välja vötta.Riivida jämeda riiviga ja pigistada ülearune vedelik välja.Aseta mass köögipaberile nörguma.


2.Munad eralada valgest.Munakollane maitsestada soola ja pipraga ja korralikult läbi segada.Munavalge tugevaks vahuks vahustada.

Abiline,kellele pidi hirmsasti süüa teha meeldima:))



3.Köigepealt jahu ja mandlid,siis pool munavalgest munakollase seguga segada.Riivitud suvikörvitsad massile lisada ja löpuks veel ülejäänud munavalge lisada.Örnalt ühtlaseks massiks segada.

Ähkis ja puhkis ja varsti oli köögist kadunud:))


4.Suvikörvitsa-muna-mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile valada ja ühtlaselt laiali ajada.Küpsetada 200 C juures 20 minutit.


5.Vahepeal tomatid pesta ja pott veega keema lasta.Tomatid korra kuuma vette panna ja üks moment lasta seal seista.Välja vötta,südamik eemalada ja nahk maha koorida.Viljaliha tükeldada kuubikuteks.
Värske basiiliku asemel kasutasin kuivatatud.
Värske basiilik:)


6.Küpsenud pöhi ahjust välja vötta ja ärnalt jahuga raputatud köögirätikule laotada.Paber eemalada.
Järgmine abiline kohal:))



7.Küpsetatud pöhi määrida riccotaga,tomati kuubikud ja basiilik peale laotada ühtlaselt.Pöhi ettevaatlikult rulli keerata käterätiku abiga ja ahjus rulli edasi küpsetada 15 min.
Ricottat otsisin mitmest poest.Esialgu ei saanudki ja otsustasin juba kodujuustu kasuks.Löpuks sain allahinnatult Realist:)



8.Serveerimiseks löigata 2 cm paksused tükid.
Jällegi head isu ja proovige järgi:))


Kommentaare ei ole: