Küsimused mulle

28. detsember 2012

Hurmaa

Kuulsin just oma emalt sellisest huvitavast viljast nagu hurmaa.Rääkisin talle oma mandariini lembusest ja et oleme juba kamba peale üle 10 kasti mandariine söönud sel aastal.Tema siis soovitas hoopis hurmaad proovida,pidi kasulik ja maitsev olema.Mandariinid ei pidavat suurtes kogustes nii head olema....aga mulle tohutult maitsevad.Tüütu on ainult WC vahet joosta:)
Leidsin netist natuke huvitavat infot hurmaa kohta.Ise proovin esimesel vöimalusel selle vilja maitse ära.










Tõlkes tähendab hurmaa ladina keeles jumalate toitu. Koos energiaga saab sealt täiusliku valiku vitamiine ja  palju mineraalaineid. Nii teedki hurmaad süües endale 9 heategu korraga!

Hoolitseb nägemise eest
Küps hurmaa vili sisaldab suures koguses beetakarotiini, mis tugevdab nägemist ja peatab silmade vananemist.

Kaitseb kopse
Hoolitseb hingamissüsteemi eest, takistab bronhiidi teket. Kui olete kirglik suitsetaja, siis hurmaa on just teie jaoks!

Toetab südant
Hurmaa koostises on taimsed suhkrud ja kaalium, mis tugevdavad südamelihaseid ja -sooni. Tänu sellele stabiliseerib hurmaa arteriaalset rõhku ja aitab võidelda hüpertooniaga.

Tugevdab magu
Suurepärane vahend kõhuhäirete puhul.

Sobib haavadele
Küpsed viljad omavad suurepärast bakteriaalset võimet, pange puhas vili lõike- või põletushaavale ja kiire paranemine on garanteeritud.

Päästab neere
Magneesium, mida hurmaas on, aitab organismist eemaldada naatriumisooli ja tänu sellele tühjendab neere.

Ajage eemale aneemia
Viljades ja hurmaa lehtedes leidub peaaegu kõiki mikroelemente, eriti palju rauda ja vitamiine, seepärast on neist tehtud tee suurepärane vahend aneemia puhul.

Ravib kurguvalu
Suure A ja C vitamiini sisaldusega tugevdab hurmaa immuunsust. Kui aga haigus siiski tabanud, siis loputage kurku mõned päevad järjest hurmaa mahlaga, mis on lahustatud ühes klaasis soojas vees.

Ravib depressiooni
Üks küpse vili annab teie organismi magneesiumi, mis rahustab teie närve ja kindlustab hea une. Fruktoos ja glükoos hoolitsevad teie hea tuju eest.

Allikas:NaisteMaailm

1 kommentaar:

Merje ütles ...

Ise sain ka hurmaad esimest korda Sinu ema juures proovida, täitsa hea oli :)