Küsimused mulle

29. märts 2013

Rosina-martsipani kringel



















Vaja läheb:

500 g jahu
100 g võid (toasooja)
1 muna
75 g suhkrut
1 tl soola
6 g kuivpärmi
100 g rosinaid
1,5 dl piima


Täidis:

200 g martsipanimassi
60 g vöid

Glasuur:

1 muna
1,5 dl tuhksuhkrut
3 tl vett
1 tl rapsiõli


1. Pane rosinad keevasse vette 10 minutiks ligunema. Sõelu vesi välja ja vajadusel haki peenemaks.
2. Sega jahu, pärm, sool, suhkur. Lisa rosinad, toasoe või ja lahtiklopitud muna, näpi need kuivainete sisse. Lisa 40-kraadine piim ja sõtku tainast ca 10 minutit.
3. Vormi tainas palliks, kata pealt jahuga, kata kauss toidukile ja käterätikuga ning tõsta sooja kohta kerkima. Tainas peab kerkima 2-kordseks ja see võib juhtuda 30 minuti – 1 tunni jooksul, sõltuvalt temperatuurist ja pärmist.
3. Vahepeal riivi martsipan ja sega toasooja võiga, kuumuta segu õige pisut, et see nii jäik ei oleks.
4. Rulli tainas ristküliku-kujuliseks lahti ja määri sellele ühtlaselt ja õhukese kihina martsipani-võisegu. Jaga tainas pikkupidi mõttes kolmeks ja tõsta üks taina pool pikkupidi keskele kokku, sellele tõsta peale omakorda teine taina serv. Võta terav nuga ja lõika saadud piklik tükk kolmeks. Keera ribade lõikeservad ülespoole, neid näppude vahel ümaramaks vormides.
5. Punu kringel kokku, kinnita liitekoht ja tõsta ahjuplaadile. Jäta kringel veel pooleks tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima.
6. Klopi teine muna lahti ja pintselda sellega kringel. Küpseta kringlit 200-kraadises ahjus ca 25 minutit. Katteks sega tuhksuhkur vee ja õliga ning triibuta sellega pisut jahtunud kringel üle.
Sellest kogusest saad 1,2 kg kringli.

Täidis
Kuna mul oli kapis ainult 100 g jagu martsipanimassi,siis lisasin riivitud shokolaadi ja jahvatatud mandleid teise 100 grammi e. siis tegin omaloomingut.Ja maitses hea:)
Tainas toidukile all kerkimas





Allikas:http://toidutare.ee

Kommentaare ei ole: