Küsimused mulle

27. oktoober 2013

Shokolaadi-pähkli keeks

Panen siia kirja meie pere väga armastatud keeksi retsepti. Keeks säilib kaua,on mahlane ja kõlbab ka sügavkülma panemiseks ootamatutele külalistele. Vaja läheb suuremat sorti keeksivormi.

Vaja läheb:

200 g võid
6 munakollast
250 g suhkrut
200 g jahvatatud maapähkleid vöi mandleid
100 g riivitud tumedat shokolaadi
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 näpuotsatäis soola
1/2 sidruni riivitud koor
1 tl kaneeli
6 munavalget

Valmistamine:

Või, suhkur ja munakollased vahustada. Pähklid ja shokolaad juurde segada. Jahu segada küpsetuspulbriga ja lisada massile. Sool ja riivitud sidrunikoor ja kaneel juurde segada.Vahustatud munavalged õrnalt tainaga ühtlaseks massiks segada.
Valada tainas keeksivormi ja küpsetada 190-200 kraadi juures 60 min.


Õnnestub alati100% ! Head isu!

Kommentaare ei ole: