Küsimused mulle

25. mai 2014

Natukene teistmoodi rabarberikook


Jahtunud kook, kenasti vormis

Natuke soe kook, kipuba laiali jooksma
Mõtlesin küll, et mina enam rabarberikooki ei tee, sest tehtud teist küll juba ja isud täis söödud. Aga eile, FB-s kolades keegi jagas huvitavat retsepti ja pilt oli juures ikka isuäratav. Salvestasin lingi telefoni ja hommikul uurisin asja. Ei midagi raketiteaduse vallast. Hommik oli varajane, väljas alles kaste maas, et midagi nokitsema minna ja saigi väärt maamunad kapist välja tõstetud ja algus tehtud.

Maitsev, lihtne teha ja tõesti mitte klassikaline rabarberikook, nagu me harjunud oleme. Eriti sobilik väikelastele ja hambututele:)

Põhi:
5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut

Vahekiht:
5 munakollast
500 g hapukoort
2 dl suhkrut
2 spl kartulitärklist
600 g rabarbereid

Kate:
5 munavalget
1 dl suhkrut

Vahusta põhja jaoks toasoojad munakollased koos suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega omavahel munavahud kokku, sõelu hulka nisujahu ja sega õrnalt segamini. Vala tainas suuremasse kandilisse kõrgete äärtega küpsetusvormi, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta tainast 200 kraadises eelsoojendatud ahjus 15 minutit.
Vahekihi jaoks vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa hulka hapukoor, kartulitärklis. Koori, puhasta ja tükelda rabarberid väiksemateks tükkideks.Sega need hapukooresegu hulka. Võta pruunistunud biskviitpõhi ahjust välja, seejärel kalla peale rabarberisegu. Küpseta ahjus veel 15 minutit.
Besee jaoks vahusta munavalged koos suhkruga tugevaks vahuks. Võta kook ahjust ja määri peale munavalgevaht. Küpseta kooki veel ahjus umbes 7-10 minutit.

Lase koogil veidikene jahtuda ja seejärel naudi !
Rabarberid on tõelisteks "kaigasteks" kasvanud ja seda väga kiire ajaga.Võtsin kuus vart ja sellest sai kindlasti rohkem, kui retsepti kogus ette nägi (600 g)

Põhi. Panni valisin sellise väiksema ja kõrgema, kui praeahju standardpannid. Aga oleks piisanud sellest kogusest ka suure ahjuplaadi katmiseks.


Vahekiht


Kate
Valmis kook

 Head isu! Mõnus hommik koogi ja värske kohviga tõotab homme tulla:)


Allikas: Sweet sensation

3 kommentaari:

helvka ütles ...

Proovisin teha ja oi kui hea tuli.Aitäh ,et jagasid !

Unknown ütles ...

Kui suurt plaati kasutasid?

ShoppingQ ütles ...

25*36 oli see konkreetne plaat.