Küsimused mulle

4. mai 2014

"Sita" nädala lõpetuseks

Vaatamata viletsale ja vihmasele ilmale, sai täna nii mõndagi ära tehtud. Hommikul jõudsin kenasti enne vihma sibulad maha panna, punapeedi, porgandi,salati, tilli külvata ja siis hakkas sadama. Pidin kiirelt liigutama, sest Stig magas samal ajal väljas ja ei võinud teda ju märjaks sadada lasta.

Põllu peal olles pidasin plaani, et küpsetan toas kohe peale külvi ühe kohupiima-rabarberi koogi, hooaeg ju ikkagi. Kohupiimakoogi retsept on saadaval siin, kasutasin ainult rabarbereid ja mustikaid.




Kohvi joodud ja soe kook maitstud, viisin ühe lapse vähemaks. Jaskaril algab ju jälle koolinädal ja siis olen neljalapseline.

Kuna vihma sadas jätkuvalt, keerasin magama. Kogu aeg kiired ajad olnud juba pikalt, vaja ju puhata ka ja päevane magamine on selleks parim. Öhtul, kui vihm järgi jäi, oli väljas nii mõnus värske ja tuulevaikne. Võtsin tikud ja läksin panin meie sogahunniku põlema. Täpselt õige ilm oli selleks. Lapsed lippasid kaasa ja neile oli see jälle paras elamus.



Ja siis oli tahtmine natuke kolama minna. Võtsin tüdrukud kaasa ja läksime sitakooke tooma. Pidi olema puhas ramm aiaviljale. Labida võtsin ka, aga need koogid olid nii ilusasti ühes tükis, et sai käega tõstetud. Pärast pudistan näppude vahel aiaviljale.
Idee sain sellest korrast, kui üks ööse (ammu juba) oli mu magamistoa aknaalune suuri hereforde täis. Olin täitsa paanikas, et mis krdi loomad need nüüd on nii kõrgete turjadega ja tohutu kabjaklõbinaga. Maa oli siis veel külmunud ja kahju nad ei teinud õnneks. Aga paraja ehmatuse sain küll, lapsed ei lubanud õue uurima ka minna, mis elukad siin kõnnivad.Olid aga siit samast lähedalt herefordid jalutama otsustanud tulla. Head väärtuslikku sitta jätsid küll maha. Ja nüüd siis saigi juurde toodud. Meil siin ümbruskonnas on seda kraami saada küll ja küll, kui viitsimist korjata on.
Mete hakkas lõpuks isegi paljaste kätega sitta kotti ajama, nii huvitav oli:D

Selliseid oli mul öösel akna taga umbes 7-10 tükki




Mete on saagiga jällegi ülirahul:)

Maasikad röömustavad

Meena kindlasti keeldub kõike seda söömast, mis selle sitaga kasvatatakse
Lõpetame selle "sita" nädala siis selleks korraks:)

Kommentaare ei ole: