Küsimused mulle

28. oktoober 2014

Piparkoogitaigen

Asjalood on nüüd sellised, et liitusin Tupperwarega. Mis mõttega, küsite? Et endale aegajalt mõni TW toode hankida natukene soodsamalt, sooduspakkumisi saada, ÄKKI kunagi ka mõni esitlus teha (kahtlane muidugi) ja siin ka üleskutse, kel mingi soov seoses Tupperwarega, siis olen igati abiks:)

Et jõuludeks korralikult ettevalmistatud olla, anna teile juba aegsasti TW kodulehelt leitud piparkoogitaigna retsepti. Sellest retseptist tuleb välja ca. 4 kg tainast, nii et kes nii palju korraga teha ei soovi, saab koguseid vähendada.

Soovitan soojalt kasutada TW Maximilliani kaussi. Kel veel olemas ei ole seda suurepärast abimeest, siis mina aitan seda muretseda.




Kuidas siis alustada?

300 g suhkrut kõrvetada, lisada aeglaselt 0,5 l kuuma vett. Lisada 1 kg suhkrut. Keeta 10 minutit. Tõsta tulelt. Lisada 500 g taluvõid ja 2 pakki piparkoogimaitseainet. Mitte liiga kuuma taignasse lisada 300 g hapukoort, 6 lahtiklopitud munakollast, 4 tl küpsetuspulbrit, 2 kg jahu.

Segada taignaks ja panna portsudena külma, kust on seda vajadusel hea võtta.

Küpsetada piparkooke 15-20 minutit 175 kraadises kuumuses.

Piparkoogid on kõige paremad siis, kui nad on mõnda aega seisnud, nii et hoia neid paar päeva metallist anumas. Piparkookidel on siis parem tekstuur ja nende maitse muutub intensiivsemaks.

Jällegi on Tupperwarel saadaval vahvad piparkookide hoidmiseks mõeldud karbid, mis kestavad põlvest põlve:)
1,5 L H:16.90

3 tk H:35.70




 Alustage siis taigna katsetustega, et õigel ajal valmis olla!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere,

Kuidas see piparkoogitaigen tuli? Kas tasub proovimist? :)

ShoppingQ ütles ...

Väga hea taigen. Võib täpselt retseptis püsida. Kui vedel tundub, siis seistes tekstuur muutub täpselt sobivaks, paksemaks ei soovita teha. Ise olen juba kaks korda sama retsepti kasutanud sel aastal ja olen väga rahul.