Küsimused mulle

25. märts 2015

"Suuri laevu saadab ikka kajakate kisa"

See on üks tore venelaste ütelus, mis sobib minu praeguse olukorra kohta ja nii tuli mind lohutama üks tore lugeja. Ja võivad tulla teisedki, kellel midagi lohutavat õelda on. Mitte et ma nüüd rivist väljas  oleks, aga head ja toetavad sõnad on alati teretulnud.

No tõesti, nõrk inimene ei saaks minu olukorras eladeski hakkama ja minu valikud näitavad seda, et olen üks vapper naine. Nõrgad junnid oleks tõesti 1-2 lapsega piirdunud ja 11 aastat mingi mehekolaka sabas sörkinud, nagu üks "tarkpea" kommentaarides mainis.

Kuldsed sõnad ja tõid mulle naeratuse näole. Aitäh!

No nii...täna on tihe päev olnud. Külalised, külalised ja veelkord külalised. Hommikul käisin Stigiga arstil, et saada mingit abi tema kõhuprobleemidele. Apteegist saime duphalac'i terve liitri, mida peab Stig nii umbes kaks kuud tarvitama. Mulle tundus, et see oli selline kalaõli sarnane. Stig meil vana kala armastaja, nõudis juurde. Üks mure vähem, manustamisega probleeme ei ole:D

Mul käis külas ka minu nn. poolvend, kes õpib arstiks. Temalt sain ka väga asjalikku konsultatsiooni ja huvitavat infot. Rahustas mind ja ütles, et see on arneval lapsel loomulik arenguetapp.

Onutütar lastega käis ka pisikesel rattatuuril ja minu juurde sõit ette võtta on esialgu täitsa paras neile. Meena oli ka lasteaiast kodus ja tüdrukud said rahus teisel korrusel kõik koos mängida. Hiljem liitus veel onunaine oma poisipõnniga ja minu kaks suuremat last. Nagu mini lasteaed:) Vahva.

Isa tuli ka oma tehnikat metsa alt välja koukima ja kuulas, mida naistel pajatada on. Teemasid jätkub ja elu on huvitav.

Ega ma oma koduse eluga eriti praegusel ajal tegeleda ei saa. Pole lihtsalt võimeline. Süüa pole juba ammu teinud. Lapsed söövad koolis-lasteaias, kodus vaid näksime ühtteist. Mina söön ikka ulmeliselt vähe praegu. Positiivne stress, väga hea kaalualandaja. Aga kaal on rivist väljas. Ma ei tea, mida või keda see Jaskar siin minu äraoleku ajal kaalunud on. Isegi patarei vahetus ei aidanud. Nii ma siis peangi plaani, kuhu ennast kaaluma minna. Olen täitsa põnevil, mis minu kaalunumbriga toimub. See on mulle alati väga aktuaalne teema olnud. Ootan pakkumisi:D

Tiiru olime lastega väljas ka. Riputasime pühademunad põõsa otsa. Ja mis siis juhtuma hakkas, ma enam ei imestagi. Stig kukkus üsna kohe pori sisse pikali ja oligi kogu väljaskäik. On ju vaja pori sisse ronida. Kuiva pinda oleks hoovis küll ja küll. Aga noh...siga leiab ikka pori:)



Õhtuks tegin ikka midagi süüa ka, piimasuppi. See on kindla peale minek ja söövad kõik. Hea kerge söök nii tegijale kui sööjatele. Nõud pesin ka suure surmaga ära. Nojah, tegelikult pesin ikka pesu ka ja lappisin eelmise pesu kokku. Tolmu võtsin. Ega päris tegevusetult ei olegi istunud. Aga võiks juba tasapisi midagi rohkem liigutama hakata. Kaua ma ikka pilvedes hõljun:D

Lisaks sellele, et meil hästi läheb, tuleb aga järjest häid uudiseid ka peale. Sten ja Mete on nüüd teoreetiliselt uute jalgpallijalanõude omanikud ja Meena rattasaaga on ka oma lõpu saanud. Issi võttis selle koorma enda kanda ja ratas on olemas. Vaja vaid veel Eestisse toimetada.


Kuna poes vaatasin reaalselt, milline näeb välja üks 20 tolline ratas, siis tundus see natuke ebarentaabel. Meena oleks sellega vast aasta sõita saanud. Ta on suurt kasvu tüdruk ja mõttekam oli ikkagi 24 tolline ratas. Mitte küll Puky, aga Falter. Issi valik.

Õigepea on meil siin oma vallas üks rattamatk ka tulemas (ca. 30km) ja väga tore oleks sellest perega osa võtta. Loodan, et Meenal on siis juba ratas kohal.

Ongi tänaseks kõik. Lapsed "põhku" ja öörahu.

30 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küll on mõnusad uudised !
Ära lase end pooletoobistest heidutada.
H.

Anonüümne ütles ...

Ei saa ju öelda et laste isa ei toeta üldse.

ShoppingQ ütles ...

Pärast tänast uudist kuuldes jah...see on suur toetus!

Anonüümne ütles ...

Häbi võiks olla kaamera ees räägitu ja blogis kajastatu päris mitme koha pealt vastuolus. Lastel tube muidugi vaja, aga kas valehädisusega vajalik saavutada? Ja nii mõnigi pere, nii mõnigi laps istub praegu kusagil külmas ja pimedas.. Hea, kui on, mida ümber tõmmata, et vähegi sooja saada ja näe , ei nurise... Ilmselgelt ei tule täit tõtt kusagilt, aga sisimas vast ikka enda vastu aus. Ehk perel ika väga häbi pole.

Dagi ütles ...

Huvitav on see, et kõige suuremad sapipritsid ja tõekuulutajad on alati need kõige kirjaoskamatumad.
Mulle tundub , et lp. Anonüümne on seesama komadeta prouhjen FB Kodutunde lehelt. Mõned komad on ta küll kasutusele võtnud, aga sellest on veel vähe. Tekst on suurte raskustega loetav ning mõistetav.

Anonüümne ütles ...

Tegelt ka? Kui Anonüümse tekst on loetamatu, siis võiks uuesti kooli poole pöörduda, kallis Dagi. Tahad öelda, et ei saanud tekstist/sõnadest mitte midagi aru? :D

Anonüümne ütles ...

Leidsin 1 komavea.. Düsgraafiline tekst tõepoolest :D lugeda peab oskama.

Anonüümne ütles ...

Tundub, et kadeduseuss on mõnel ikka oi kui suur.... Eks ise olen ka kade, aga heas mõttes, tõesti ilusad toad tulid!

Jana ütles ...

Paljudel on kobisemist, et ei läinud abi õigesse kohta. Et paljud pered on väga hullus olukorras. Selline tunne nagu Jaanika oli nõudnud seda abi läbi ähvarduste ja valede. Öeldi, et tubliduse eest sai seda abi. Kodutunne aitab ju teisi ka. Juba päris mitu hooaega. Mulle Jaanika meeldib ja elan talle väga kaasa.
Ja kas tõesti peabki aitama inimesi, kes ise üldse hakkama ei saa. Inimestele ikka raske meele järgi olla, kuidagi pole rahul.
Minu arvates läks abi õigesse kohta. Jaanika pea püsti. Toetajaid on palju sul.Vot

Kata ütles ...

Üks asi on ju mõned kingitused, teine asi on igakuine regulaarne toetus. Muidugi on jalgratas kallis ja suur asi, aga see tuli ju alles nüüd, mitte polnud kohal enne saate filmima hakkamist. Kord aastas jõuluks kommi saata ei aita eriti palju, kuigi on iseenesest armas. Igast perest võib leida neid luukeresid, mille pärast ei tasu aidata.

kasitookaja ütles ...

Kes seda pingerivi, kellel kõige rohkem abi vaja, ikka koostama hakkab ja mille järgi seda nii täpselt ka mõõta saab. Jaanikal oli rohkem südikust ja pealehakkamist ja õnneks kandis see ka vilja. Kodutunne tegi valiku ja lepime sellega. Lapsed said endale oma toad ja sellega täitis kogu ettevõtmine oma eesmärgi. Minul on küll siiralt hea meel ja soovin rõõmuküllaseid päevi kodus, mis on nagu uus.

Hundi ulg ütles ...

Anonüümne (kell 21:59). Pole vist inimest, kelle elust ei leiaks me küsitavusi. Minu elus on kohe kindlasti palju küsitavusi. Seejuures igaüks arutleb teise inimese elu üle oma tõekspidamiste järgi, mis omakorda ei pruugi kokku minna ülejäänud inimeste arusaamistega samas asjas. Oluline, et me oma arvamuse avaldamisel jääksime lugupidavaks peategelase ja tema lähedaste suhtes.

Telesaate spetsiifika on see, et kaamera ees räägitakse palju. Kokku lõigatakse lõigud, mis saate autorite nägemuses on dramaturgiliselt vajalikud ja mõjusad. Seepärast tundub mulle ülekohtune, et võrdled saadet ja blogi.

Lapsed, kes istuvad külmas ja pimedas. Mitte keegi ei keela ega takista igaüht meist aidata selliseid lapsi ja peresid. Selleks pole vaja televisiooni ega muud sarnast. Vaja ainult head tahet ja vastavat eluhoiakut minult ja Sinult, hea Anonüümne.

Anonüümne ütles ...

Ei nõudnud abi jah, aga huvitav, et niii suure abivajadusega inimest lähedased ei märganud ja saatesse ei esitanud. Ise pidi end masendusõhtul välja pakkuma.. Isegi riik või vald ei ole leidnud, et toetust vajaks.. Kadeduse jutt jätke endale, mida peaks kadestama siin loos?
Ja blogi võrdlusest.. Kui siin on suurelt ja laialt kuulutatud, kes ja kus ja kuidas on laste isad.. Ja sakslasega ikka tihe suhtlus.. Siis vastus küsimustele -
ühestki isast ei tea midagi? - EI!
Elavad ikka? - kindlasti. Aga käivad mustalt tööl.

Kirjatsura ütles ...

Ma ei hakka üldse arutama selle üle, kas abi läks õigesse või valesse kohta, sest kes olen mina, et teise inimese rahakotti passida. Aga mind teeb murelikuks hoopis muu. See blogi on väga-väga avameelne. Jah, tõsi, sellepärast ta nii huvitav ongi. Samas ma pole päris kindel, et selline piinlikkuseni KÕIKIDE detailide avalikustamine on õige laste seisukohalt. Olgem ausad, aga siin blogis on avalikustatud päris palju isiklikke detaile, mille põhjalt lapsi võidakse kiusama hakata. Kasvõi seesama isatus, et isad ei tunne huvi. Kasvõi see, kuidas lapsed täpselt alguse said. Ja veel hulk taolisi asju.

Kui ma mõtlen ennast lapse asemel, siis mina küll ei tahaks, et mu ema minust avalikult selliseid asju kirjutaks. Jah, väiksemad ei saa veel sellest aru, aga suuremad lapsed on ju vägagi kaelakandvad ning kindlasti loevad seda blogi ka nende sõbrad, klassikaaslased, õpetajad.

Anonüümne ütles ...

On neil pooletoobistel nimed ka või?

ShoppingQ ütles ...

Ma arvan, et lähedastelt see tõuge tuligi, et "Kodutunde" poole pöörduda. Ise ma ju pika taipamisega ja selline melanhoolne kohati:D

ShoppingQ ütles ...

Ega mul midagi varjata ei ole küll oma laste ja ka avalikkuse eest. Julged teha, julge ka tunnistada. Ja keegi pole neid veel minu tegemiste pärast solvanud ja kiusanud. Ole ise inimene ja ollakse sinuga ka inimene!

Unknown ütles ...

Kadedus ei tunne puhkepäeva! Preili/proua Kadedus, ole nii kena hakka ise elama ja lase seda teistel ka teha. Mis "pühalehm" sa oled, kes teab öelda kellel kui palju abi vaja läheb? Minu arust otsustab seda ikka saate "Kodutunde" meeskond. Oma mürgi pritsimist kasuta mujal!

Anonüümne ütles ...

Kindlasti on neil nimed, aga nad ju ei julge ju oma nime avalikustada, niipalju kodanikujulgust neil ju ometi pole.

Anonüümne ütles ...

Aga ei saa ju mõelda ainult endale! Täiskasvanud inimene peaks sellest aru saama. Ega lapsed pole süüdi, et sina oled julenud üht koma teist teha.

ShoppingQ ütles ...

Miks peaks keegi üldse süüdi olema?

tihane ütles ...

"No tõesti, nõrk inimene ei saaks minu olukorras eladeski hakkama ja minu valikud näitavad seda, et olen üks vapper naine. Nõrgad junnid oleks tõesti 1-2 lapsega piirdunud ja 11 aastat mingi mehekolaka sabas sörkinud, nagu üks "tarkpea" kommentaarides mainis.
Kuldsed sõnad ja tõid mulle naeratuse näole. Aitäh!"

Katsu kõigepealt ise ühe mehega 11 aastat koos olla, nii et mõlemad õnnelikud on, ja siis hakka kedagi mõttetuks kutsuma. Ise oled kõige suurem lahmija oma kommentaariga ja siis ootad, et teised sulle kaasa tunneks.

18 aastat väga toreda mehega koos elanud ja uhke selle üle :)

ShoppingQ ütles ...

See on tsiteeritud. Aga ma annan au naistele, kes õnnelikult oma mehega koos elavad, pole küsimustki. Mina seda suutnud ei ole.

Anonüümne ütles ...

... Siis on see Su oma viga, et pole suutnud ühegi mehega kokku jääda.. Pole mõtet mehi siis mustata.. Pealegi oli Sul ju teada, et Steni ja Mete isal teine pere ja tahtsid olla üldse perelõhkuja.. Su omaenda sõnad.

ShoppingQ ütles ...

Ongi ju minu viga, pole muud väitnudki. No ei oska elada.

Anonüümne ütles ...

No küll siin jagub anonüümseid kõiketeadjaid ja mitte nad ei väsi ...
Jaanikale perega -ilusat ja rahulikku reedet !
H.

Touring ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
ShoppingQ ütles ...

Vabandan kõigi "normaalsete" meeste ees, aga jah, ma olen meestes ikka väga pettunud ja see on ka pigem minu enda probleem. Mina katsun neist eemale hoida.
Nüüd selle eluarmastuse juurde...miks ma midagi ei tea sellest? Ja kas sa siis keegi naine peab elama mehega, kes 100% ei pühendugi oma naisele?

Anonüümne ütles ...

Jaanika, sa oled tubli!

Mentor Kaire Kollom-Vahtra ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.