Küsimused mulle

24. juuli 2015

Kuidas raha säästa, et keskmisest kallimad kummikud osta:D

Et eile päev vihmane oli ja metsa minekust ei tulnud välja midagi, siis täna oli asi juba poole parem. Õhk oli mõnusalt soe ja ideaalne metsas istumiseks.

Ega eilne päev vihma pärast muidugi veel nässu ei läinud. Veetsin päeva köögis toimetades. Vahest võib ju.

Mete andis juba varakult mõista, et tema on ka "metsaline". Hakkas juba vaikselt närvidele käima oma metsa jutuga. Katsusin siis oma toimetused nii sättida, et saime kuskil kahe paiku kodust minema. Siht oli meil teada ja kes koju jäid, olid oma saatusega juba leppinud. Ma olen täheldanud, et ilma minuta saadakse kohati kodus paremini hakkama, kui minu kohalolekuga.

Ämbreid võtsime kaasa hulgim ja kaks marjakombaini haarasime ka ema juurest kaasa. Omaarust olime kõvad marjalised. Jõudsime kohta, kus paar päeva varem olime hea mustikametsa avastanud. Jätsin auto umbes täpselt samas kohas seisma, kus eelmine kord. Mete arvates see aga päris täpne koht ei olnud ja nii ta siis kihutas minust muudkui ja muudkui mööda, ise sajatades, et marju üldse ei ole. Minul küll oli. Istusin aga mätta juures ja korjasin. Ilusad suured marjad ja minu raadiuses piisavalt.

Mete aga oli nagu kurjast vaimust piinatud. Käis ja istus jälle vahepeal autos, siis korjas mõne marja, sõi need ära ja jälle sajatas. Mina ei lasknud ennast segada. Olin oma mõtetes ja käed muudkui käisid.

Lõpuks otsustasin siis Mete pilli järgi tantsida ja edasi liikuda. Lähen auto jurde ja viipan käega. Arvasin, et Mete autos istub. Aga ei. Vaikus. Läksin siis ligemale, et äkki lasi istmele pikali, et mind ehmatada. Auto tühi. Vaatasin auto taha. Ka ei ole. Siis tõmbas küll kõhedaks. Kas tõesti läks autost nii kaugele, et eksis ära. No ei suutnud uskuda. Suur tüdruk juba ja ma olin ju sealsamas üle kraavi. Istusin siis autossa ja panin auto käima. No et äkki ilmub välja ja lõpetab lollitamise. Lasin signaali. Endal käisid juba hirmsad mõtted peast läbi ja panin juba edasist plaani paika.

Ja siis astus Mete tükk maad eespool teepeale. Kivi langes südamelt. See oli tema taktika, kuidas mind metsast välja meelitada, et ma talle järgneks. On põrguline:D

Sõitsin siis jupi maad edasi ja läksin tema palju lubavat marjamaad vaatama. Oli midagi, aga polnud nagu enam eriti tahtmist korjata. Proovisime ka kombainiga korjata, aga ei ole harjunud. See tahab ikka harjutamist. Marju oli juba piisavalt, nii et hängisime niisama.


Metega koos on hea käia ja olla, temaga saab alati igasugu asju arutada. Ega ta muul ajal eriti löögile ei saagi. Alati on tähtsamaid asju teha. Need koosolemised on justkui kvaliteetaeg ja Mete ise ka naudib seda.

Et ta päev päris nurja ei läheks ja oleks ka helgemaid hetki, kui pelgalt marjametsas istumine koos sääskedega, tegin talle ettepaneku vaikuses ja rahus, ilma õdede - vendade kisata, autosõitu proovida. Tal oli kuni tänaseni 0 kogemust.


Palusin tal siis rooli minna. Seda ta teha ei julenud. Tahtis minu süles alustada proovimisega. 10 aastane tüdruk ja emme sülle:D No ok, kui nii, siis nii. Minul polnud selle vastu midagi. Lükkasin istme taha pole ja Mete ronis sülle. Sättisin ennast nii, et jalad pedaalideni ulatuks, juhuks, kui vaja aidata.


Alustasime nullist. Ma olen väga rahulik õpetaja, nii et autot käivitasime päris mitu korda. Siduri lahutamist tegime mingi 100 korda. Käike võtsime täna kaks. Gaasi vajutasin algul mina, hiljem juba Mete ka. Nii ta siis läbis teise käiguga kuskil 4 kilomeetrit. Algus sai tehtud ja Metele meeldis. Sinna jurde unistas ta muidugi maad ja ilmad ka kokku, mida oli päris lõbus kuulata.

Võtsin rooli üle ja plaanisin maasikalangil ka peatuse teha. Juhust oli ju vaja kasutada. Huvitav oli teada, mis seis seal on. Mete lonkis ka järgi. Kui ta nägi, millised ühed õiged maasikad on ja kui palju neid oli, jooksis ta autost ämbreid tooma. Mina tahtsin niisama mõne marja suhu pista. Tuli välja, et hakkasime maasikaid ka veel korjama. Aga miks mitte. Õhtu oli ilus ja kuhugile kiiret ei olnud.


Kui me seal lõpetasime, käisime veel ema juures kohvitamas, korjasime pärnaõisi ja ajasime vennaga maast ja ilmast juttu, meenutasime vanu aegu, millest mina enam paljusid asju ei mäletanudki.




Mete tuletas lapsepõlve meelde ja mängis mõnuga liivakastis:D


Koju jõudsime pool kaheksa. Toad olid kõik korras, köök lage. Ainult kraanikauss oli hunnikus musti nõusid täis. Stig magas köögis diivanil. Magas nii magusasti, et meie saabumist ei pannud tähelegi. Ei lasknud ennast karvavõrdki häirida.

Meena asus omale kohe marjadest smuutit tegema. Mina vaatasin, et kiiresti kotletitaigna kokku segada saaks. Mete aitas oma meelistööga  - ajas sibula ja kartuli köögikombainist läbi ja segas taigna kokku. Tal asi juba käpas, liiga tihti teeme kotlette:D


Meenaga juhtus ka täna ime. Tal on vist süda hernestest, maasikatest ja porganditest niivõrd läila, et ta lubas lausa ühe kotleti süüa, kui need jahtunud on. Ja sõigi. Enne magama minekut sõi veel ühe. Tundub, et meile lisandus üks suu, kes ka maitsvaid lihatooteid sööb. Kummaline see Meena. Eks näis, kas tõesti hakkab liha sööma nüüd jumalast lambist. Uskumatu.

Võimalik, et täna on ajalooline päev:)
Homme oleme kodused, sellega säästame aga palju raha jälle, nagu tänagi ja hakkame marju korjama. Mustikatele korjan juurde punast sõstart ja aurutan mahlaks. Väga hea kooslus, kus üks täiendab teist.

Hea nipp raha säästmiseks neile, kes tunnevad muret, kuidas ma küll suudan 63€ lihtlabastele kummikutele kulutada - tegelege korilusega, hoidke asustatud kohtadest eemale, olge köögis leidlikud!

Kellel aga teiste rahaga muret ei ole, ei oskagi muud õelda, kui et olete ütlemata normaalsed lugejad. Aitäh teile selle eest!


12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tubli oled !

Anonüümne ütles ...

Väga vinge oled! Mulle ka korilus sobib :) Praegu beebiga koos lihtsalt keerulisem hulkuda mööda metsasid :) Kohti siin Viljandimaal ma eriti ei tea - uue inimese asi, aga... küll ma kunagi teadma saan :)

Anonüümne ütles ...

Selline kvaliteetaeg metsas on hindamatu (no või minugi poolest võib samas selle hinnaks ühe päeva kohta olla kasvõi 60 kopikatega eurot :D).Ma su kummiku(saaga)postituse alla soovitasin Huntereid.Ise tellisin ära ja jah,120 eurot on hinnaks.Aitab küll sügisel vihmaste ilmadega saabaste lõhkumisest.Nii rikas ma ka pole :D. Minu jalanõud kestavad alati hiiglama kaua aastaid,kuna kannan nende eest armastusega hoolt.Samas pole mu meelest ei kingi ega saapaid kunagi liialt palju. Et me aga oma mitme lapse kõrvalt ka endale vahest pai teeme ja midagi lubame, (selle midagi all ka miskit kvaliteetsemat ja vastupidavamat) see on ainult kasuks kõigile.
Jätka samas tugevas ja terves vaimu(suse)s!
Anonüümne Kadi

Teedeehitus ütles ...

Kaval :)

Anonüümne ütles ...

Ei tea jah miks mõni nii leili läks kummiku hinna peale ?
Maal hädavajalik , praktiline + näeb kena välja ka !
Ega nahksaapaga sügisel talus pole midagi teha ..
H.

ShoppingQ ütles ...

Ma ei plaani nendega lausa mulla sisse minna, rohkem ikka käimissaapana kasutada.

Anonüümne ütles ...

Rääkides veel jalanõudest,siis ma olen üsna tugev ECCO fänn.Terve meie pere suur % jalanõusid on just sellelt firmalt.Lastel saab suuremalt väiksemale pärandada,sest no lihtsalt kestavad nii kaua ja näevad ikka ilusad välja ka peale mitu aastat kandmist (mitu paari juba teistelt kasutatuna saadud ja endiselt kobedad).Ja mis nüüd veel seda kummikuteemat puudutab,siis jah,mul on metsas ja aiamaal müttamiseks odavad kummikud (1 paar Humanast ,1 järsku Maximast või Bauhofist,kes enam mäletab kust ostetud).Miks aga alahinnata kummikuid ja mitte panna neid samale pulgale hea kvaliteediga jalanõudega.Ja ilus kummik vihmaperioodil kõlbab nagu iga teine jalanõu linnatänavail kandmiseks.Mulle isiklikult tekitab ilus jalanõu sama tunde,mis ilus pesu.Lihtasalt esimene on visuaalselt teistele ka nähtav.
Mida rohkem su blogi loen,seda rohkem hakkad mulle meeldima.Oskust elada pole antud kõigile.Kui nüüd keegi peaks hakkama siin toetuste ja abi küsimuse teemal sõna võtma: tehke järele! Parandage oma elujärge;kasvatage oma lastest üles tublid inimesed!
Kadi

Anonüümne ütles ...

küpsetiste ja keediste pealt lausa niipalju kokku hoidnud et uue auto ostnud!!!!!!

Anonüümne ütles ...

Terve Eestimaa on täis tublisid maaperesid. Maal elades on see paratamatus, et tegeled marjalkäimisega, seenelkäimisega, hoidiste sissetegemisega, kasvatatakse aedvilja jne. jne. Sain aru et sa, Jaanika, pole tavaline naine aga kõik see maarahvas tegeleb nn. korilusega ja paljud käivad ka oma laste kõrvalt veel tööl. Au ja kiitus kuulub minu poolt nendele peredele. Sul on 5 last, tubli saavutus aga kuna sa töl ei käi siis loomulilult on sul aega, aega, aega ja sind kiidetakse kui supernaist. Minu emal oli ka 5 last, lisaks lastele jõudis karjalaudas tööl käija, marjul, heinal, koduloomi talitada jne. Vot au ja kiitus sellistele tublidele eesti naistele. 😊

ShoppingQ ütles ...

Jah, olid ajad, aga aeg on edasi läinud. Tänapäeval ei ole eriti levinud minu vanuste ja nooremate hulgas sissetegemine, isegi süüa ei tehta enam ise kodus.
Aga on ka palju teisi tublisi ÜKSIKEMASI, ma täitsa usun. Ise ma ühtki ei tea kahjuks.

ShoppingQ ütles ...

Uus auto? Kellel? Kus?

Anonüümne ütles ...

Vaidlen vastu. Ajad on küll edasi läinud, kuid ka samas tean mitmeid noori peresid, kes on linnast maale kolinud( tean ka paari üksikema). Aga aitäh vastuse eest, sain kinnitise oma väitele. 😊