Küsimused mulle

4. detsember 2015

DIY: Advendikalender 2015

Täna ma siis natukene kirjutaks, kuidas ma oma lastele ise advendikalendri valmistasin. Kirjutan lõpus ka sellest, mis ma teisiti oleksin teinud ja võib-olla järgmisel aastal teen ka. Eks näis.

Idee, nagu ma juba varem maininud olen, on saadud Pinterestist. Minu tehtud variant osutus valituks tänu sellele, et mul on kodus meeletult riidepuid. Seda peaks ka püsilugejad juba teadma. Eriti sobilik selleks projektiks oli aga üks (riide)puu, kus mul ripuvad tavaliselt püksirihmad ja vööd. Ühesõnaga spetsiaalne asi (LINK).



Selle puu ma kaunistasin lumehelbe kleepsudega(Koduekstra), et natukene meeleolu luua.

Paberikotid ostsin meie kohalikust ehituspoest, kus on neid saada vist vähemalt neljas eri suuruses. Valisin kõige pisemad (24 tükki) ja nende tüki hind oli mõni sent. Ühe koti ostsin number suurema. Sellest sai kott numbriga 25, pidulikum päev siiski. Internetist leiad paberikotid siit, Hiina valiku leiad siit.

Sisu hakkasin varuma varakult, et rahakott väga suurt põntsu ei saaks. Ega see väga odav lõbu ei olnud, aga nii hajutatult elas üle küll. Ostetud sai pisikesi magusaid asju ja ikka alati neli tükki ühtemoodi asja kotti. Lõpuks olin ma juba nii kaval, et ostsin kaalukomme, natukene paremaid ja kalimaid, aga nelja kaupa. Näiteks Twixi komme neli, Bountyt, Marsi...neid pisemaid. Polnud eriti kulukas, aga lapsele pisikene üllatusmoment rõõm. Tutiga kommidega sai samamoodi tehtud, ikka neli tükki. Müüjad võisid imelikult küll vaadata ja oma pead vaevata, et miks nii...Suurema osa magusa ostsin Lätimaalt, sest seal on hinnad soodsamad ja kommid ka tundmatumad ja ühtlasi ka meie lastele huvitavamad. Kotikestesse sai ka erinevaid müslibatoone.


Tänane kotike näiteks peitis endas neli pakki Skittels'eid (kaks punast, kaks rohelist). Köögilauale kausikesse olid kellegi kommid jäänud ja ma peaks ütlema, et päris head olid.

Tööriistadest olid vajalikud käärid, augurauad, suur ümmargune auguraud ja üks lumehelbe auguraud. Erinevaid auguraudud Hiinast leiad siit.

Ma murdsin päris kõvasti pead, kuidas numbrid lahendada. Ise ma kirjurada ei tahtnud. Siis leidsin poest sellise paberilehe, kus oli palju erinevaid numbreid. Neid ma siis vastavalt vajadusele välja lõikama hakkasin. Paras jama oli. Siis kolasin aga jälle Pinterestis ja voilaa, numbreid igas variandis välja printimiseks olemas. Ole mees ja lõika ainult välja. Nii siis saidki pooled kotid vähe lihtsama versiooni numbreid (LINK).









Kontoritarvete post ostsin ka dekoratiivset paberit (kuldset), kuhu ma vastava numbri kleepisin. Auguraudadega said augud vajalikesse kohtadesse ja roosa paelega (Ikea) riputasin numbri kotikese külge, millega siis omakorda sai kotige puu külge riputatud. Paelte pikkused tegin erinevad, et kotikesed varjatud ei jäks, vaid saaks kenasti hajutatud ja puu ka tasakaalus oleks.

Kotikesed kaunistasin erinevate kleeppaelte ja kleepsudega. Mõni kott sai ka loomakese peale. Vastavalt olemasolevale materjalile. Olin Depost ka puidust pesulõkse ostnud (Doro), mis ma olin punase ja hõbedase aerosoolvärviga eelnevalt juba ära värvinud. Hõbedase lõksu kinnitasin kotile numbriga 25, punaseid lisasin vastavalt vajadusele. Effektiks.



Lapsed on kalendri väga hästi vastu võtnud. Põnevus, mida järgnev kott endas peidab, on igal hommikul üleval. Eks mul omalgi huvitav teada, mida ma kõike kokku ostnud olen ja mis täna kotist välja koorub. Et umbes nii...ahjaa, need hügieenilised huulepulgad on täna lastele, lahe. Ei saagi lapsed kommi krõbistada.

Täna oli esimene hommik, kui kotti otsida oli au Meenal. Ta isegi teadis, mis numbri käes järg on. Mina näiteks ei teadnud. Hariv kalender siiski :D Kõik eelnevad hommikud on Metel au olnud kotte avada, sest tema on kõige eeskujulikum ärkaja. Võtab oma osa ära ja teised asjad jäävad kotti järgmisi ärkajaid ootama.

Natukene ebaaus on see, et lapsed käivad kätega kompamas, mis võib järgmise päeva kotis olla. Selline arvamismäng käib neil. Pannakse täppi küll, aga siis pole üllatusmomenti. Aga ma arvan, et see on päris geniaalne lahendus ja täidab kenasti oma eesmärki, et jõuludeni jõuda.

Meie advendikalender 2015
Järgmisel aastal teeksin ma midagi sarnast, aga siis oleksin ma juba hoolsam ja telliksin Hiinast Aliekspressist natukene "soga". Näiteks pisikesi Pepa kujukesi, Pikne multika staffi, Forzeni teemalisi figuure, filmi "Pahupidi" tegelaskujusi. Mida iganes, mis sel ajal laste seas popp on. Sel aastal jäin ma kahjuks oma plaanidega hiljaks. See asi tuleks praegu korda juba ajada, kui tahta uuel aastal õigeaegselt üks lahe advendikalender jälle kokku panna.

Selline lugu oligi:)


9 kommentaari:

Kaisa ütles ...

Kus ehituspoes selliseid paberkotte müüakse? Ma ajan nagu hull mööda Euroopat taga :)

ShoppingQ ütles ...

Nuias Ehitusmixis. Viljandis Brigitta kontoritarvete poes . Ruhjas kirjatarvete poes on veel aknaga varianti. Depos oli ka vist. Tallinna kohta ei tea, ausalt.

ShoppingQ ütles ...

Leidsin selle...
http://www.pakendikeskus.ee/s/paberkotid/198545/

Kats ütles ...

Sa meeldid mulle üha rohkem! Ilusat advendiaega!

Unknown ütles ...

Seda vööde riidepuud kohtasin ma just hiljuti ka Magaziinis, hinda küsiti seal 4€. Äkki info abiks kellegile :)

sipsik ütles ...

24-st kotist oleks piisanud. Oleksid jälle säästnud natuke 😉

ShoppingQ ütles ...

Viimases kotis on laste jõulukingid, säästu. Ja olengi säästnud:)

ShoppingQ ütles ...

Aitäh ja samad soovid!

ShoppingQ ütles ...

Ostsin ise ka kuskilt ühe Jaskari kappi, aga kuna haigus süveneb, siis ma ei suuda meenutada, kust. Äkki Depost.