Küsimused mulle

24. juuni 2016

Reisimuljed

Teen siis pisikese kokkuvõtte meie kiirest reisist Saksamaale. Kiirest selles mõttes, et kohapeal saime olla vaid ca. 3 päeva (2ööd).

Kilomeetreid läbisime  ca. 3655, kütust ostsin 274,15 € eest. Kõige odavam diisel oli Leedus, Saksamaalt ostsime diislit hinnaga 1.07€. Poolas oli odavaim diisel 4.08 PLN-i. Lätis Valmiera lähedal oli ka alla eurost diislit. Raha kulutasime 6 inimese peale ca. 1500 eurot. Alles jäi ka, mis on eriti märkimisväärne.

Erilist rõhku panime söögile. Kõik said seda, mille järgi isu oli. Niiõelda väljas sõime vaid ühe korra - Dönerit (4×4.50€). Kui peatuse tegime ja küsisin, kes jäätist soovib, siis ega erilist vaimustust ei olnud. Hea märk iseenesest ju. Mis imestama pani, siis tankla peatuste ajal soovisid kõik Lattet e. siis piimakohvi.

Sõitsime rahulikult, tegime peatusi, kus ise soovisime ja kolasime tahtmist mööda. Sihtkohta jõudmiseks kulus sellise tempoga kaks päeva. Autos pidime samuti magama kaks ööd nii minnes kui tulles. Igal oli oma koht, külm ei olnud ja uni tuli kohe, kui seisma jäime. Mõned tunnid magatud, sai jälle edasi sõidetud.

Mänguväljak-jõusaal suure magistrali ääres (Poola)











Startisime neljapäeval ca. 20:30, kohale jõudsime laupäeva ennelõunal. Seadsime ennast sisse ja et aega mitte raisata, tegime kohe ühe Aldi-Lidli-Kiki jne. tiiru.

Pühapäeva kasutasime kirbuturul käiguks. Poed ju siis kõik viimseni kinni. Meena ja Stig jäid issi kantseldada. Saime mõnusalt suuremate lastega käia kus tahtsime. Ene koju minekut käisime veel maasikapõlus ja võtsime kojugi maasikaid kaasa. Mitte Eestisse...ei, ei. Ikka Saksa ajutisse peatuspaika.





Samal õhtul tegime ka küla peal tiiru - käisime surnuaias, mänguväljakul.









Järgmisel päeval, nagu ma juba mainisin, käisime kirbuturul. Mitmel erineval. Sattusime ka ühele küla kirbuturule, kus iga majapidamine müüs oma hoovis mittevajaminevaid asju. Meie ostud:

Hantlid, 5€ (Stenile)

Tõukekas, 2€ (Metele)

Kõnnikepid, 7€ (minule); kirves 18€ (Jaskarile)

Kummikud, 4€ (minule)

Ksüllofon, 7€ (Meenale)

Uued raamatud, 0,50 senti tükk
Ise ma sain veel ühe H&M-i linase kleidi 1 euroga, mis istus mulle selga nagu valatult.

Õhtul sain ma veel ühe oma unistuse täita - ühe tiiru kõndida Saksamaa pinnal, oma tuttuute kõnnikeppidega. Tegin tiiru ühe lähedal asuva järve ümber. Stig ja Meena olid samal ajal issiga sealsamas järve kaldal asuval mänguväljakul.



Ostudest. Superhinnaga sain tüdrukutele uued originaal Crocsid. Varssavi SportsDirect-ist. Sealt sai Mete endale ka Nike spordirinnahoidja, pikemad jooksupüksid ja lühemad jooksupüksid. Mete sõbrannale tõime samast poest tagasi tulles ka ühed NikePro lühikesed jooksupüksid, samasugused, nagu Mete endale ostis.
Hind al. 6€, pole paha:)

Jätkan oma postitust päev hiljem. Vahepeal oleme Jaanijooksul käinud ja Jaanituligi on peetud. Ja mis põhiline, vesi on tagasi. Meil tuleb kraanist ilus puhas vesi. Pesumasin tötab, nõudepsumasin käib. Vannitoa lõin läikima, köök on enamvähem, pesud kokku lapitud, Meena riidekummut sorteeritud. See on see, kui üle nädala pole lillegi kodus liigutatud. Teha on veel omajagu.

Püüan selle postitusega lõpule jõuda, sest uued teemad tulevad peale.

Ma endamisi mõtlen, et kui Marina peaks seda postitust lugema ja nägema, millistest mõttetutest ostudest ma kirjutan, siis tea, et mis teha. Oleme tavalised keskmised eestlased, palju rahvast ja püüame ennast nii hästi majandada kui suudame. Kui ma üksik inimene oleks, ei ajaks ma eales sellist tavaari kokku. Ostaksin jooksvalt ja kvaliteetset.

Nagu näiteks hambaharjad, pastad, duśigeelid, prügikotid, nõudepesumasina tabletid, kassitoit.

Kui kahene pakk hambaharju maksab ikka 65 senti, siis miks ma peaksin Eestist topelt kallimaid ostma. Neid kulub meil üsna palju. Sama hambapastaga. Paradontax on minu pikaaegne lemmik. Eestis maksab tuub üle 5 euro, Saksamaalt Rossmannist sain 3.45 €. Dušigeeli pudel maksab tavahinnaga 55-89 senti ja seda kulub meil ka parasjagu. Varu on aastaks kindlasti olemas.



Kassitoidu konserv (415g) Lidlis 35 senti, meil keskmiselt 65. Kuivtoit kilo Aldis 89 senti, meil alla euro naljalt saada pole. Ruumi kokkuhoiu pärast valasime krõbinad pappkarpidest ühte suurde kilekotti.



Meenale sain imeilusad kummikud sügisese poriga kooliskäimiseks. Deichmanist 19.90€.

Digitaalne veekeetja LED tuledega. Saab valida vastavat veekraadi ja vastav värv annab kraadist märku. Poolast Biedronkast ca. 25€ (1,7 liitrine).


Aldist vaatasid mulle vastu 10 eurosed tossud ja täiesti juhuslikult olid need minu suurus. Spetsiaalsed käimistossud. Loomulikult ostsin ära.


Kunagi ammu, kui ma esmakordselt iseseisvalt Saksamaale reisima hakasin, ostsin ma omale C&A-st nahast rihmikud 19 euro eest. Olen nendega juba aastaid käinud ja igati mõnusad ja mugavad. Nüüd ma kohe ekstra olin omale plaani võtnud, et ostan midagi sarnast. Ja nagu minule loodud, sain Poola C&A-st täpselt minule sobivad ja veel allahinnatud sandaalid. Tavahind oli 19, mina sain suts odavamalt.


Stigile sain palju odavate hindadega ilusaid riideid. Kõike siin välja tooma ei hakka. Ära märgin kevadsügis jope, mis maksis soodushinnaga ca. 25€ (C&A) ja lasteaia sisejalanõud uueks hooajaks. Ei mäleta ei hinda ega poodi kahjuks.



Kõik viis last said endale uusi riideid ja jalanõusid, nii et igati asja ette läinud reis. Nüüd on tükiks ajaks rahu majas ja kõik vajalik olemas.

Kui siin ostutšekke lapata, siis jäi silma piima hind. 3,5%-line liitrine piim maksab Aldis 0,46 €. Sangria 1,5 liitrine vein klaaspudelis masab 1,49 €. Magnumi jäätis 5 tk. pakis 2,79 €. 100 nõudepesumasina tabletti 4,59 €. Goldbärchen kummikommid 360g 1,09 €.

Tüdrukutele töö juurest tõin vastavalt soovile mobiili randmekotte hinnaga ca. 5€. Endale ka ikka.


Jaskarile tegin ka väärtusliku kingi lõpetamise puhul - profi tööristakohvri. Pildile mul seda ei õnnestu saada, sest ta veab seda endaga kaasas millegipärast:D Aga pidi igati asjalik olema ja tõeliselt soodsa hinnaga ca. 70 €.

Õnnestus garaažist pakend leida...




Ongi üldjoontes kõik.

Üks ostukorv ka, millega on hea jäätist ja jahedat vajavaid toiduaineid poest osta. Poolast, ca. 10 €.



9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et ära mõtle sellele mida keegi arvab. Ma küll ei tea mis teema Marinaga on, jääb mulje et talle jääb miski sinu puhul ette? aga mu point on et sul on suur pere ja ma teeks täpselt samamoodi. Suure pere puhul ei ole ju mõttekas hakata ostma 5 euriseid dushigeele nt :D

Anonüümne ütles ...

Nii tore Sinust kuulda üle aja:) Teil ikka muhe pere. Sinu oste on just tore vaadata, nii inimlik ja argine. Mulle Marina väga meeldib aga päikeseprillide jms mul silm küll ei pilgu. Ta näitab tihti ka asju, mida tõesti ainult ta ise välja kannaks jne. See pole ka muidugi halb, lihtsalt minu jaoks igav, samas kui ta endast või maailmast kirjutab, siis teeb seda hästi. Ma loodan et saad ikka kirjutamissoonele ja ei kao ära.

ShoppingQ ütles ...

Ei ole mul Marinaga midagi. Ta on ainult eeskujuks. Aga tõin lihtsalt võrdluseks, kes millest rõõmu tunneb.

Anonüümne ütles ...

Aa siis on hästi :D. Ma mõtlesingi et kudapidi seda mõista, aga kõik korras nagu Norras sellisel juhul :D

miiu ütles ...

mina Marina blogi lugejana julgen arvata, et nutikast majandamisest peab tema ainult lugu. minu meelest on ka selliseid "hambaharjaoste" väga põnev vaadata! :)

Kaisa ütles ...

Veekann on lahe! Tore, et saite käidud, päris ruttu.

Marina ütles ...

Oi, ära sina üldse selle peale mõtlen, mida mina mõelda võiksin. Sellised asjad pole üldse olulised. Väga tublid olete ja usu mind oled oma mulle samamoodi eeskujuks. Erinevad inimesed ja elud ainult rikastavad teineteist.
Sinu blogil on ju täitsa oma suund ja selle tõttu on see ka populaarne ja huvitav.
Me kõik teeme selliseid igapäevaoste, suurperena veel eriti. Ja ma olen täitsa kursis, kui palju asju lastel vaja läheb ja kui suured on nende tahtmised. Sa ju lausa superema, mina vist nii hästi hakkama ei saaks.

Ilusat Jaanipäeva ja jätka oma tublit tööd!

Anonüümne ütles ...

Meie oleme ka aastaid Saksamaalt igasuguseid imelikke igapäevaseid asju ostnud, kui me niiehknii parajasti seal olema juhtume. Näiteks millalgi oli Eestis suhkruhind üüratu, aga meie jahmatasime Gummersbachi poemüüjad kohe mitmekümne kilo suhkru ostmisega ära - autos oli ruumi ja hind olid 2x väiksem kui siin.
Aaaga kole kähku käisite ära. Minu meelest on läbi Poola sõitmine nii õuuuudne, et ma alla nädala ei tahaks Saksamaal olla, kui juba see õudus on üle elatud (arva, kes eile öösel kell kaks koju jõudis, olles alates Varssavist 70 km/h loksunud, sest auto tegi imelikku häält), sest teine Poola-ots tuleb ju ka teha. Meie lapsed muidugi kraaklevad autos ka rohkem, on keskmiselt nooremad ja mitte just eriti rahumeelsed tüübid.

Anonüümne ütles ...

A kes on, st oli Hermann Wolf :-)