Küsimused mulle

17. november 2016

Meie pesumajandusest

Ma ei hakka siin meie mustas pesus sorteerima, aga juba ammu olen ma unistanud omale koju pesu kuivatit. On selline pesumasina suurune masin ekstra pesukuivatamise jaoks. Eredealt on mul meeles, kuidas ma Opa juures tihtipeale seda mugavust kasutasin. Temal oli see masin olemas.

Ja sealt alates olen ma endale sisendanud, et ka minul peab ükskord selline aparaat kodus olemas olema. Eriti hea on see talvel, kui on vaja kiiresti midagi kuivaks saada ja kui mõnusalt pehmed froteerätikud sealt masinast tulevad. Kohati tüütab täitsa ära, kui pesurest kuskil toanurgas on või veel hullem - keset tuba. Saame äkki natukene koomale tõmmata oma pesumajandust.

Remondi käigus olen ma kogu aeg arvestanud sellega, et see masin ka koha omale leiaks. Pesumasin oli meil varem köögis, nüüd saab see omale koha sahvrisse ja sinnasamaase pesumasina otsa plaanisin ka kuivati. Ega ma endale eriti ette ei kujuta, kuidas see asi laiali ei pudene nii tornis, aga nii neid masinaid tihtipeale ladustatakse. Pinterestist olen ma juba ammu oma uuele "majapidamisruumile" paigutused välja otsinud (LINK).

Kas pole mõnus kohake?

Igatahes olen ma väga palju kahtlevaid küsimusi kuulnud sellise variandi kohta ja ise ka kahtlema löönud. Plaani ma veel maha ei ole loomulikult matnud.

Nüüd aga olen leidnud veel ühe lahenduse. Kuna selle ruumiga siin eriti priisata ei ole, siis üks lahendus oleks pesumasin -kuivati - niiõelda 2in1 masin. Mõeldud tehtud. Tohutu ruumi kokkuhoid ja saab uue pesumasina ka kohe korraga. Mitte et vanal midagi viga oleks, aga kui nii siis nii.

Eile tegin natukene eeltööd ja uurisin asja. Meile on oluline, et masin peseks võimalikult palju pesu korraga ja pöörded peaks ka kõrgeimad olema. Seda kuivemaks saab pesu.

Rääkisin siis emale ka oma mõttest ja tema oli muidugi kahe käega kohe poolt. Fenomenaalne mõte ju:) Varsti ta aga helistas mulle ja küsis, ega ma veel ära tellinud ei ole masinat. Ehmatasin ära, et mis nüüd siis. Aga siis selgus, et tema tahab ka sellist masinat, aga natukene väiksema mahutavusega, üksik pensionär nagu ta on.

Nüüdseks on mul masinad tellitud ja jääb üle vaid kullerit oodata. Hinna poolest kõige soodsama koha leidsin SIIT. Jääme ootama ja eks näis, kas õigustab ennast.

25 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul on omal kuivati ja olen super rahul selle ostuga, samas kõik tuttavad, kellel on see masin 2in1 pole üldse rahul.

Anonüümne ütles ...

Hea otsus !Kui ruumiga on nii nagu on , siis minul on olnud see 2in 1, kui majast korterisse kolisime ei saanud kaasa võtta ja täitsa kahju kohe. Talvisel ajal ajas asja ära ja oli suur abi ,igasugu restid sain mööda elamist kokku korjatud .

Kaisa ütles ...

Väga ilus eeskuju. Ma juba alguses ehmatasin, et juba valmis!

Pille ütles ...

Vaata kui huvitav - mina tellisin ka endale ükspäev kuivatiga pesumasina ja just täna sain kätte :D

Tellisin siit: https://www.reset.ee/ee/kodumasinad/pesumasinad-ja-kuivatid/pesumasin-kuivatiga?dir=asc&order=price

Loodan, et teeb elu mugavamaks. See pidev pesurestiga jahmerdamine on tülikas, kui just pole eraldi ruumi pesumajanduseks (ja meil pole).

Anonüümne ütles ...

Mul on ka kuivati vöimalus, aga ei kasuta kunagi kuna minu meelest rikub pesu ära :( Köik uued ilusad särava värviga riided muutuvad nii kiiresti luitunuks :( Kuigi kasutan öiget pesu ja kuivatit ja temperatuuri jne.
2in1 puhul olen ka kuulnud, et igavene rist ja viletsus - kuivatada saab korraga ainult poolt kogust, sest muidu on liiga raske jne Ei tea, kas see enam uute masinate puhul muidugi tösi on. Samas neid torne kyll kartma ei peaks, tänapäevased masinad on hästi tasakaalustatavad ega raputa hullu moodi, ei kuku nad kuhugi ja enamasti on spetsiaalsed kinnitused kohe kaasas.

Aga elu teeb see otsus kindlasti lihtsamaks, see riputamine vötab hirmus palju aega. Ise elan Rootsis ja meil on siin lisaks lausa pesukuivatustuba majas - saab pesu nöörile riputada ja siis nö kuivatusfunktsiooni toas tööle panna, kuivab ka kiiresti ja pidi kenam jääma pesu, kui tavalises kuivatis. Aga ma pole sedagi viitsinud proovida, mulle sobib restiga majandamine vist paremini..

ShoppingQ ütles ...

Ka väga soodne koht, oleks varem teadnud.
Mulle muidu väga meeldib pesu riputada, aga jah, kui elamises peab karkudega käima, siis ei paku see mingit lõbu.

ShoppingQ ütles ...

Kuivati ekstra oleks super, aga kui ruumi pole, siis pole.

ShoppingQ ütles ...

Ma arvan, et hakkangi seda kasutama vaid erandjuhtudel -kui kiiresti on mõnda riiet vaja. On vähemalt variant.
Ilusate ilmadega kuivab pesu ikka väljas.

ShoppingQ ütles ...

Ega mul selline iludus ei tule, selge see.

ShoppingQ ütles ...

Seda minagi, parem kui mittemidagi. Abiks ikka.

Anonüümne ütles ...

Minul on kuivati pesumasina otsas tornia ja kuna meid on viis, siis ma ei kujutanud enam ette enam muudmoodi seda kuivatamist. Resti meil enam majas pole. Aga osasid riideid kuivatan ikka kuskil rippumas. Tundub, et kuivati veidi sõõb riideid. Aga mis siis teha :) mul on valida see, et viskan riided kuivatisse või hakkan riputama ja ootama. Ma mõni päev pesen järjest viis masina täit. Reste peaks siis terve elamine täis olema...

Anonüümne ütles ...

Minul on kuivati pesumasina otsas ja tõepoolest - muretseda pole seal midagi. Kuivati pöörded on oluliselt aeglasemad kui pesumasinal. Kuna ost on sooritatud, siis pole enam midagi öelda, muidu oleksin kahel käel kuivati poolt hääletanud.

Triin ütles ...

Minul on ka pesumasina otsas kuivati, väga rahul olen. 2in1 oli ka kunagi, selle kuivati oma funktsiooni ei täitnud korralikult.

Anonüümne ütles ...

Minul on ka juba 5 aastat kuivati pesumasina otsas. Sageli töötavad need korraga - viskan pesu masinast kuivatisse ja samal ajal panen uue laari pesu masinasse, nii mugav.

Alli Kass ütles ...

Ma ka õnnetu 2in1 omanik. Kui nüüd juba tellitud on, siis on muidugi tellitud, aga ma ka kohe üldse ei soovitaks seda. Mulle pesurestid ei meeldi, aga 2in1 meeldib veel vähem. Kui eesmärgiks vaid ruumi kokkuhoid, siis mingi kasu tast vast ehk on, aga muidu üsna ebafunktsionaalne asi. Samas igale perele sobib oma lahendus ja ega seda kas 2in1 ennast majapidamises õigustab või mitte, saab alles proovides teada.

Anonüümne ütles ...

Paljud teevad selle 2in1 masinaga selle vea, et kui panevad riided pesema, siis kohe sinna otsa pannakse kuivatusprogramm. Nii ei ole tegelikult õige. Kui kuivati on eraldi, siis ju ka ei loobi riideid pesumasinast otse kuivatisse, vaid nn."raputad lahti", sama tuleks teha 2in1 masina puhul. Kui pesupesemise programm on läbi, siis võtad riided välja masinast "raputad lahti" ja paned masinasse tagasi ja alles siis kuivatiprogramm tööle. Väike lisaliigutus, aga tulemus on hoopis teine!

ShoppingQ ütles ...

Aitäh olulise info eest:)

ShoppingQ ütles ...

Ära ole õnnetu. Loe järgnevat kommentaari ja proovi järele.

ShoppingQ ütles ...

Hädaolukord - ruumipuudus

ShoppingQ ütles ...

Eriti virk perenaine:)

Kristel ütles ...

Pole mitte kunagi masinast võetud asju enne kuivatit lahti raputanud. Kuivatist tulevad täiesti sirged riided välja.

Anonüümne ütles ...

Vau, 5 inimest ja 5 masinatäit päevas! :) Meid on neli ja ee... 3 masinatäit nädalas :)) Aga noh, lapsed ka juba pubekad, ei määri kuus korda päevas tervet komplekti riideid muidugi..

Anonüümne ütles ...

No ma ei tea. Üks on mudilane ja siis kaks suuremat ja kaks täiskasvanut, kes käivad tööl. Kõik vahetavad aluspesu, sokke, riideid igapäev. Rätikuid vahetame korra nädalas, voodipesud. Pesumasin ei huuga igapäev ju. Vahel kaks masinat. Vahel viis. Vahel null. Käin tööl. Võib-olla kui kodune oleks, siis saaks paremini hajutada ja ei peaks viis korraga. Aga just eile pesin voodipesusid. See tähendab kaks masinatäit ja oii kui kiirelt asjad kuivaks said ja kappi ära. Ilma kuivatita elu enam ette ei kujutaks.

Anonüümne ütles ...

Et riided sirgeks jääks, tuleks nad kuivatist võttes ära voltida, aga pesumasinast viskan otse, ei raputa. Seisma ka ei tohi jätta kuivatisse või kuivatist välja võttes.

Milda ütles ...

See kaks ühes töötab küll, aga väiksemate pesude kuivatamiseks soovitan valida ka puuvillastele asjadele sünt. Pesu programmi.