Küsimused mulle

14. juuni 2018

Isutab

Mul juba mitu päeva isutab nende tõeliste vanakooli Moskva saiade järele. Viimati sai 2. juunil neil söödud ja tõesti südamest. Need ei ole need kreemitäidisega vaid mannapudru baasil, nagu retsept nõuab.

Kogu aeg mõtlen, et võtan kätte ja käin tiiru Abjas ära. Abjas sellepärast, et sealne Popsi köök teeb nii häid saiakesi, et mine hulluks. Kui ma varemalt olen alati Kivi pagarit Viljandis kiitnud, siis nüüd seaksin esikohale Popsi köögi pirukad.

Täna oli vaja Mete Nuia trenni viia ja siis ma mõtlesin, et mis see Abja tiirgi ära ei ole, poolel teel ju juba. Paningi otsejoones Apja. Letil oli veel neli Moskv asaia ja see oli kogu lugu. Aga...oli ka Rummi saiu. Helme aegadest on meeles, et Rummi saiad on ka vägagi maitsvad. Võtsin siis 6 Rummi saia ka ja Meenale 4 juustusarve. Saiakestel on kilohinnad, seega saiakese hinda öelda ei oska, aga kõik kokku läks maksma natuke üle 6 euro.

Kohe kui autosse sain, lõin hambad saiakestesse. Olin ju nii mitu päeva juba mõelnud neist. Alustasin Rummi saiadega. Need olid niivõrd head, et mul pole sõnu. Tõesti suurepärased, pehmed, rohke täidisega. Mina olin seal lõuna paiku, aga kui minna hommikupoolikult, saad veel ahjusooje saiu. Kohvi võid ka kõrvale võtta sealtsamast. Tean, pole küll kõige tervislikum hommikusöök, aga mille nimel siis veel siin maailmas elada? Vahest ju võib. Ma liiga tihti juba kasutan seda "vahest võib" ja ühtäkki avastan, et olen ülerasvunud, nagu...

Moskvasaiad

Rummisaiadest mul pilti pole. Pean häbiga tunnistama, et teel koju ma lihtsalt pistsin need nahka - kokku 6 üsna pirakat saia, üksi:D

Juustusarv
Aga nüüd on see tehtud, isule järgi antud ja elu läheb edasi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Issand, kui saaks lööks ise ka kohe neile nostalgilistele saiadele hambad sisse. Aga siinkandis kus me paikneme pole midagi ligilähedastki! Ainus variant otsida retsept ja ise teha. Olen kade..