Küsimused mulle

15. juuli 2018

Kes oleks seda arvanud...

Eile ma poodi ei jõudnudki. Olin küll Konsumi ukse taga, aga autost ma välja tulla ei suutnud. Seljas kodused riided, küüned endiselt koorunud lakiga. Lootsin, et Mete lippab poodi, võtab mõne piima ja veel ühtteist, aga temagi keeldus. Tegelikult läksime Stenile järgi, aga tema polnud ka nõus hädavajalikke asju tooma. Jäigi asi katki ja sõitsime kõik koos “rõõmsalt” koju.

Hommikul olin varajane, sest Stig läks õhtul vara magama ja oli hommik üks enne seitset ennast korralikult välja puhanud. Ja kuna ta esimese asjana teed soovis, pidin minagi ennast voodist välja ajama.

Võtsin siis kätte ja kohe peale tassi kohvi hakkasin nuputama, kuidas koduste vahenditega oma käed korda saada. Asi oli juba kontrolli alt väljunud. Õnneks piim ja sai said eelmisel õhtul Jaskari abiga koju kappidesse, aga mine tea, millal vaja jälle tsivilisatsiooni minna, küüned oli vaja puhtaks saada.

Siis plahvatas mulle, et mul ju juba paar aastat kodus olemas see elektriline maniküürija. Sellega hakkasin siis lakki maha käiama. Oi oli vaevaline. Tehnika polnud mul piisavalt hea ja oskuslik, küüs kippus suurte pöörete tõttu kuumaks minema ja oi kui rõve tunne see oli. Pool tundi möödas, hakkasin uusi nippe omandama ja asi ei tundunudki enam nii lootusetu. Igatahes suure vaevaga sain laki maha ja küüned enamvähem korda.

Kohe, kui olin lõpetanud, helises telefon. Ma polnud oma päeva suhtes veel mingeid plaane teinud, kui oli selge, et mere äärde sõit. Isa kutsus meid mere äärde. Äärmiselt hea plaan, sest sel aastal polnud me sinna veel jõudnud ja millegipärast ei tulnud mul omal pähegi, et see asi ka ju vaja veel suve jooksul korda ajada.

Ma ei kujutanud esialgu ette, kuidas me sinna läheme, kas kahe autoga. Oli minejaid kokku koos isaga ju 6. Ühte autosse natukene liiga palju. Aga isal olid hoopis teised plaanid - minna tema autosuvilaga. Tal oli proovireis sellega juba tehtud Kihnu, järg oli Pärnu käes.

Tund aega ja olin oma kompanjoniga isa juures. Ma ei tea kust, aga isa tegi kohe ettepaneku Abjas Popsi köögi juures peatus teha. Ei tea, kust tal info, et seal maitsvad saiakesed on?:D Ise olin ma selle peaaegu juba unustanud suures kaalulangetamise tuhinas. Võtsin erinevaid saiakesi ja ikka igat sorti 6 tükki. Oli teised kohati veel soojad ja endiselt väga maitsvad. Jätkus terveks päevaks.

Mereääres suvilaga oli väga lahe. Keetsime omale kohvi, tõmbasime karniisi lahti ja saime varjus mõnusas meretuules istuda. Lapsed sealsamas silmaatuses sulistasid merevees. Vesi oli mõnusalt soe. Ujumisega on meres kehva, järves hoopis teine tera, aga see ei olnudki nii oluline. Sai madratsiga ringi traavida ja lihtsalt vedeleda ja vahelduva eduga jälle süüa. Tõeline puhkepäev, mis õhtuks nii ära väsitas, et ma olen kohe tõeliselt väsinud. Pingutasin veel nii palju, et kastsin kasvuhoone korralikult ära ja panin puhta voodipesu endale. Käisin pesin ennast mereveest puhtaks, panin “sikutid” suhu (16 ööd pean neid veel kandma) ja meie majas on tänaseks vaikus. Päev kenasti planeeritud jälle ilma suurema plaani pidamiseta.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Jaanika, palun blogi edasi. Pärast pikka pausi, kui blogi päris suletud oli, nägin rõõmuga, et taas avatud ja juba lootsin, et uued pstitused...aga ei olegi veel. Sul on oma fännid täiesti olemas, kes pea igapäevaselt seda lehte piiluvad ja pikisilmi ootavad. Ilusat aastavahetust teile ja uuel aastal loodetavasti uue hooga tagasi blogimaastikule ;)