Küsimused mulle

24. aprill 2019

Kuidas leida õiget töömeest?

Remondi tegemisega on alati nii, et sul võib tahtmist ja mõtteid olla, isegi raha suudad sebida, aga kõige raskem osa asja juures on, kuidas õiget töömeest leida. Sellist, kes teab, mis teeb, on kiire, ei vingu, kellega saab asju arutada ja kes teostab iga su hullumeelse idee. Ja kes teeb ilusat tööd, mitte mingit käkerdist.

Minul on siiani õnneks läinud. Aga kui sa kuuled, kuidas inimesi üle lastakse, siis tekib väike kõhedus ja eks sellepärast olen minagi asju edasi lükanud. On selge, et head töömehed on kõik hõivatud ja neil tööpuudust ei ole.

Ma võin öelda, et mina sattusin sel korral vägagi hea töömehe otsa, sisestunne ütleb seda. Ta pole kordagi ütelnud, et midagi ei saa või see pole võimalik. Pigem ta ütleb, mida veel teha võiks, et lõpptulemus ikka parem tuleks. Saematerjal sattus meil sel korral selline mõõdust väljas ja koorega, aga ei..probleemi pole. Ei keeldunud töötamast sellise materjaliga.

Esimesel päeval pidas lubatud kellaajast ka kinni, aga nüüd kipub olema raskusi töö juurde saamisega. Kuna ma inimest isiklikult ei tunne, siis võib-olla tõesti oma elu vajab ka elamist ja olen silma kinni pigistanud. Meil ei ole ajatöö. Väikse ettemaksu tegin, aga selle eest on siin tööriistu juba maa ja ilm, need katavad lõdvalt ettemaksu ära. Aga lastele on juba imelik seletada ja aru anda, kus töömees on. Tahaks ju ikka kiiresti selle tähtsa ruumi valmis saada, kaua me ikka põõsa all käime. Nii hull asi muidugi ei ole. Poti on ta meile ikka paika pannud kasutamiseks, kui ta lahkub, aga vannituba on ilma ukseta:)

Igatahes ootame me nagu ilma imet, et töö jälle jätkuks. Eks näis, mis tänane päev toob:)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sellised töömehed jooksevadki ühelt objektilt teisele, eriti kui ettemaks on kätte saadud. Varsti hakkab uut ettemaksu küsima. Esmalt oleks pidanud paika panema tööks kuluv aeg, siis tööl käimise aeg ning kokkulepe et maksad mitte ettemaksuna, vaid jupi kaupa ntx nädal tööd tehtud ja kogusummast nädala palk peo peale. Kõik enne paberi peal kirja omavahelise lepinguna kirja või ametlikult.

ShoppingQ ütles ...

Ettemaks oli lepingujärgselt ettenähtud, sellega polnud probleemi. Ja kuna mind võeti vahele teiste töödele, siis ma ei tohi piiksatadagi mingist kellast-kellani tööajast. Peaasi et asjad liiguvad. Ja nad liiguvad. Tasa aga targu:)

Anonüümne ütles ...

Tavaliselt nad võtavadki omale mitu tööd korraga, et kindlustada pidev sissetulek. Kuid kliendile on see väga ebamugav, kuna objekti valmimine pidevalt venib. Sellest tingituna neid töömehi polegi pidevalt kohal või nad jooksevad keset tööd mujale objektile ning klient peab jääma ootele, kas ikka tuleb tagasi või mitte. Ole tööde lõppjärgus ettevaatlik, sest tihti hakatakse kiirustama ja enam ei ole kvaliteeti. Alguses ollakse alati meeldivalt vastutulelik, kuid lõpupoole võidakse lasta juba puusalt. Hiljem peale tööde lõpetamist, kuid on vaja midagi korrastada, parandada, nad enam ei kipu kohale tulema. Nii et vaata juba kohe üle, kas kõik on nii nagu peab.

ShoppingQ ütles ...

Ei tasu tonti näha seal, kus teda veel ei ole. Eks hoian silmad lahti:)

Anonüümne ütles ...

Eks sa ise tead, mis teed. Seda kõike õpetas mulle üks ehituses töötav tuttav, keda ennast üks "tont" vedas ninapidi.