Küsimused mulle

24. mai 2019

Niisama....

Eile sain lõpuks aiavilja maha. Käis mul see külv jupi kaupa ja iga aasta on tegu, et kõik vaod täis saaks. Nagu sellelgi aastal. Lõpuks on ikka nii, et suuremal osal aiaviljapõllust haljendavad lilled. Külvasin mingisugust eelmisel aastal ise korjatud saialille seemet, siis loomulikult ühe pika vao päevalilli. Need on sügisel nii ilusad silmale vaadata ja kimbud päevalilledest on ka nii efektsed. Ainuke miinus on nende juures see, et kui on vaja põld tühjaks koristada sügisel, siis päevalillede juurikad on nii maa sees kinni, et see on ikka tohutu töö neid välja kakkuda. Aga ilu nimel tuleb seda teha.

Lõpuks oli mul veel vaja nuputada, mida viimasele vaole panna. Plaanisin poest astri seemet osta ja maha külvata. Igal aastal sügisel on nii kurb, kui lapsed kooli lähevad ja pole ühtki õit neile kaasa anda. Siis alati mõtlen, et võiks ilusaid kirjusid astreid olla. Sel aastal ema ütles, et annab mulle taimed, seemet pole mõtet enam nii hilja külvata. Nii ma siis terve vao astreid maha istutasin ja jälle väga soodsal ajal, vahetult enne äikesevihma. Tibutas juba, kui mina põllul küürutasin. Kui valmis sain, hakkas padukat tulema. Kastmisvaev jäi jälle ära. Nüüd on oodata ainult, millal õite ilu tulema hakkab.

Uuel nädalal hakkab mul nädalane puhkus. Sel puhul sain kätte juba puhkuseraha ja see aitab meil kenasti edasi elada. Registreerisin lapsed Jaanijooksule ära, maksin osalustasud, koolipildid said makstud ja õhtul tuli mul mõte, et võiks täitsa basseini ujuma minna. Olin suht higine ja räpane, keegi sauna tuld teinud ei olnud ja oli hea võimalus korraga ennast puhtaks ka pesta. Stig ja Meena olid kohe asjaga päri. Algul oli plaan Nuia ujuma minna, aga põhjalikul kaalumisel otsustasime ikkagi Abja kasuks. Abjas ei nõuta neid nõmedaid ujumismütse, atraktsioone on rohkem, saunade valik on suur, maitsevesi on külastajatele alati kättesaadav ja igati mõnusam. Keegi ei passi ka sind kullipilgul, kõik on mõnus ja pingevaba. Selline mõnus mini-Spa ühesõnaga. Piletid minule ja kahele lapsele läksid maksma 9.50 (6.50+1.50+1.50) ja uju ja naudi erinevaid saunu palju tahad. Ja üsna kodu lähedal ka veel.

Kui olime piisavalt sulistanud ja endid puhtaks pesnu, läksime loomulikult mulgi kõrtsi. Oli küll juba natukene hiline kellaaeg söömiseks, aga ei saanud seda vahele ka jätta. Laste suhtes poleks see aus olnud. Mina võtsin endale vähe kergema toidu - caesari salati lõhega. Lpase sõid nagu ikka friikaid. Kodus nad ju sellist toitu ei saa. Kodustele lastele võtsin kaasa kanapastad sinihallitusjuustuga.


Caesar lõhega

Tore õhtu oli. Metel oli ka kodus tore. Temal oli sõbranna külas üle pika aja. Tavaliselt meil niimoodi laste sõpru külas ei käi, veel vähem ei jää keegi ööbima. Aga nüüd kui Metel on omaette tuba, on tal see võimalus. Meena lubas ka omale kedagi ööseks külla organiseerida.

Nüüd ma viskan hommikumantli seljast ja panen riidesse. Mine tea, millal töömees tuleb. Täna on selline otsustav päev, peaks kõik valmis saama. Ega ma seda uskuda ei taha, aga eks see päeva lõpuks näha on. Põnev. Saaks WC potigi paika, oleks juba pool võitu. Eilse seisuga on pilt selline...


Küll sai ikka ideaalne dushisein sealt Rakverest toodud ja nii hea hinnaga. Ja need kirjud plaadid. Algul oli plaan terve otsasein selle plaadiga, aga kui me Metega plaadi hinda nägime, tegime plaani kohe ümber. Kui me algul arvasime, et m2 on ca. 8 eurot, siis müüja lahkelt ütles, et see on ikka plaadi hind. Seega raatsisime 12 plaati selle hinnaga osta, suht kallis lõbus siiski. Nii, töömees on siis ja mina istun alles öösärgis. Tegutsen:)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga ilus plaat see kirju hall!