Küsimused mulle

9. august 2019

Mulle ei meeldi sellised asjad

Oeh, kust nüüd pihta hakata. Mul käed lausa värisevad. Ikka see vannitoa (ilma vannita) teema mul. Asi on veninud juba...eeee, oot, millal see jama pihta hakkas? Juuni algusest äkki avastasime, et dushisegisti ühendus lekib seina vahele. Kohe sai ka ehitusmeest teavitatud probleemist. Põhjalikuma ülevaate igasugustustest puudustest saatsime talle e-maili peale 28.06.19. Mingit vastust sellele ei tulnud, meile jäi vaid telefoni kaudne kokkulepe, et mehel on aega alles juuli lõpus asjaga tegeleda. See tundus küll natukene "ülevõlli aeg", aga ootasime kannatlikult. Töömehelt tuli ka ettepanek, ise keegi töömees otsida, kes vead likvideerib ja tema siis oleks selle "lõbu" kinni maksnud.

Kui ma ennast kogunud olin ja leidsin, et on õige hetk härjal sarvist haarata, helistasin jällegi ühel suvalisel numbril "Sakalast", kus ehitustöid pakuti. Sain kohe niikaugele, et mees tuli kohapeale asja uurima. Tegemist oli ehitsfirmaga, kes tegeleb ka ehitusjärelvalvega ja kes on neis asjus üsna pädev. Tema hindas esialgseks tööde maksumuseks alates 1000 eurost. Alates sellepärast, et üllatusi võib alati tulla. See tõmbas mu "moti" ikka täiega jälle alla. Ma ei hakanud seda pakkumist isegi mitte töömehele esitlema, sest see pole lihtsalt reaalne. Tal on odavam see jama ise isiklikult ära klaarida, tuleb natukene odavam, enda töötasu arvelt vähemalt.

Nüüd siis on juuli juba unustatud ja augustitki omajagu käidud. Meil ikka asjad seisavad ja ootame nagu jumala õnnistust, et ometi midagi liikuma hakkaks. Mul läheb silme eest lausa mustaks, kui kogu selle jama peale mõtlen. Üleeile sain lootustandva sõnumi töömehelt, et tuleb meile siia üks korralik ehitusmees, kes teeb korralikku torutööd. No tore, asjaks ikka. Ega ma midagi ei lootnud, enne kui oma silmaga näen. Ma ole suht umbusklik juba igasuguste lubaduste osas. Vähemalt tõmbas see mul pinget natukene maha, et ei pidanudki jälle ühendust ise võtma, et meelde tuletada, kuidas asjad meil siin on.

No ja täna oli meil hoovis sagimist. Aga et inimesed on mustlaste ja kahtlaste kaubikute suhtes korralikult ärevile aetud, siis nii oli ka meil. Esiteks andsin majas häire: hoovi sõitis valge kaubik, välismaise numbriga (F). Ronisin vaatlustorni, et vaadata, kas autost väljuvad tõmmud mehed. Võttis ikka natuke jahedaks küll, mine tea. Teha ka midagi ei oska, kui kamp mustlasi hoovi ilmub. Koera ka pole, keda kallale ässitada.

Kuna ma teadsin, et meile peab täna ka võõraid tulema, siis uksi lukustama ei hakanud. Kaubikust väljusid täitsa normaalse välimusega mehed, kindlalt kohe mitte mustlased. Vedas.

No ja sealtmaalt mu käed värisevadki, selline vibra on sees, et kohutav. Selgus, et need mehed teevad vaid torutööd ja ehitusega ei tegele. Ja nad nentisid fakti, et asi on halb. Seinatagune on niiske ja hallitab. Vaja on sein lahti võtta +"sada" muud asja. Ja asjaga on kiire, juba ammu. Nad imestasid, et ma asja juures üldse nii rahulik olen. Nad on näinud inimesi, kes oleks ammu mõnel mehel rihma pingutanud. Eks näeb. Kui siin paari päeva jooksul midagi liikuma ei hakka, siis mul on tagala üsna hästi kindlustatud. Kahjuks küll mitte kindlustusfirma poolt. Aga ma ütlen veel korra, mulle sellised asjad ei meeldi, kui ma pean hakkama siin kedagi avalikuks tegema ja asja ametlikuks tegema. Tahaks ikka inimese moodi asju ajada. Aga kui muud moodi ei saa, tuleb see tee jalge alla võtta.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sai ju sind eespool hoiatatud, et nende töömeestega, kes käivad objektil nii nagu jumal juhatab, lõpeb kogu lugu tihti sellega, et hiljem nad oma nägu enam ei näita. Alguses on nad tihti libekeelsed, et tööots saada, siis aga hakkavad mitme objekti vahel sõeluma.

ShoppingQ ütles ...

Jah, aga näe, olin sinisilmne ja usun, et inimesed on ikka heatahtlikud ja vastutavad oma tegude eest...ikka veel usun ja loodan.

Anonüümne ütles ...

Sa võidki need 12 kuud garantiiaega jääda uskuma ja lootma. Aumehed tulevad ja teevad oma vead korda, ülejäänud aga püüavad need veeretada teiste kaela ning hiljem usud ja loodad veel teine 12 kuud, millal ta teise töömehe töö kinni maksab. Ole
konkreetsem, anna tähtaeg, millal peab valmis olema ning kui ei ole, siis avalikusta töömehe nime.