Suur ahjuplaaditäis mahlast ja tervislikku porgandikooki maitseb hästi nii kohe pärast küpsetamist kui ka järgminsel päeval.Kata kook toorjuustuglasuuriga vahetult enne serveerimist.
Vaja läheb:
4 dl suhkrut
4 muna
2 dl öli
6 dl riivitud porgandit
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
2 tl kaneeli
Glasuur:
200 g toasooja maitsestamata roorjuustu
120 g sulatatud vöid
5-6 dl tuhksuhkrut
4 tl vanillsuhkrut
Kaunistuseks: kookoshelbeid
Vahusta munad suhkruga,lisa öli ja riivitud porgandid.Ühenda jahu,küpsetuspulber,sooda ja kaneel,sega kuivained ettevaatlikult taignasse.Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale körgete äärtega ahjuplaadile.Küpseta 170 kraadi juures 35-40 min.ja kontrolli tikuga küpsust.Lase valmis koogil jahtuda.Vahetult enne serveerimist sega kokku glasuuriained.Määri glasuur koogile ja puista peale kookoshelbed.Löika kook tükkideks!
Head isu:)