Küsimused mulle

12. mai 2014

Kuidas meie külas üritusi korraldatakse

Ma ei tea, kuidas teistes kohtades kombeks ja tavaks on, aga tahan kirjutada oma kogemusest meie külaga ja konkreetselt siis "Emadepäeva" sildi all välja kuulutatud üritusest.

Nagu meie valla lehest, mis ilmub kuu alguses, lugeda võis, toimus reedel, 9. mail emadepäeva koosistumine rahvamajas.


Teisipäeval, kui raamatukogus raamatuid tagastmas olin, uurisin, kas pidu reedel toimub, sest kuulutust väljas ei olnud. Ei pidavat toimuma, sain vastuseks.

Neljapäeval lastel bussi vastaus käies vaatasin veel ekstra kuulutuste seina, äkki on kuulutus väljas ja ikka toimub midagi.  Pilt oli selline, ei mingit märget reedese peo (emadepäeva tähistamise) kohta. Oli vaid kasutatud riiete müük. Mida siis uskuda, lehte?


"Kunagi kuskil keegi rääkis" (nagu külas ikka), et üks vanaimene oli oma "rollaatoriga" kaugelt kodust lehe info põhjal ühele väljakuulutatud üritusele tulnud ja pidu polnudki. No võta siis kinni. Mina otsustasin kodu jääda, et ennast mitte lolliks teha rahvamaja ukse taga, "lille" löödult, oma lastekarjaga seista ja loota, et "äkki" ikkagi on pidu. Kasutatud riided mind sel päeval ei huvitanud, kahjuks. Oleks huvitanud, oleks "erakorralisele" valitud seltskonna koosviibimisele peale sattunud ja äkki osagi saanud. Viisakusest oleks ikka vast kutsutud ka istuma ja kooki pakutud. Oli olnud kohvilaud. Ja õnnelikud, kes kaltsu sobramas käisid, said ka osa sellest pidulikust sündmusest. Linnuke ka jälle kirjas, toimus ju "ikkagist" midagi. Iseasi kuidas seda nimetatakse ja mis mina ikka kultuuritööst tean :D

Sellised vahvad asjad meil siin külas.  Külaelu rõõmud.)

Kuulujärgi pidi olema nii, et mida vähem rahvast kohale tuleb ja tomuvast teavad, seda parem. Tüütu ju mingit programmi veel organiseerima hakata ja midagi emadepäevale sobilikku aegsasti ette valmistama hakata. Saab ju kergemalt ka, palk ju niigi väike.


Tervitan!

P.S. 

Minu unistustes võiks seesama postitus ilmuda meie järgmises vallalehes. Aga seda ei juhtu mitte kunagi :) Lugege siis siit!

Kommentaare ei ole: