Küsimused mulle

12. mai 2014

Mete kiiksud

Lõpuks on see trall ja pillerkaar vist läbi ja saab normaalse elu juurde asuda. Pean silmas emadepäeva ja sünnipäevade lainet. Meie peres on järgmine sünnipäev novembris, nii et võib kergendatult hinge tõmmata. Kuigi Mete juba lappab eBayd ja otsib omale kingitust. Iga päev näitab mulle üht mobiili, mis on tema senisest natukene võimsam...vist. Ega mina neid mudeleid ei tea. Ta võib mulle näidata ükskõik mida, mina vastan ja-jah ja ongi kõik. Ma ei saa seda ju tõsiselt võtta pool aastat enne sünnipäeva. Aega ju on ja eks tema "soov" ka loodetavasti muutub. Eelmine aasta sai ta sünnipäevaraha kuskil 80-90 euro ringis ja selle eest tellis ta endale "omal" kindlal soovil Saksamaal tol ajal väga populaarsed kogumiseks ja vahetamiseks mõeldud Yoohoo loomakeste figuurid, mida siis koolis vahetati väga aktiivselt omavahel. See komplekt 33 loomaga, kus oli siis 7 "eriti uut" looma seas, maksis tol ajal 69.95 €. Meeletu, aga ümber ma teda veenda ei suutnud. Pidi olema tema sünnipäeva raha ja tema teadvat ise, mis ta sellega teeb. Nojah. Sai koolis jälle särada oma "täiusliku" koguga. Siin Eestis aga on "õnneks" sellised igasugused hood koolis välistatud. Saksamaal oli järjest igasugu kiikse. Küll kogusid nad jalgpallikaarte, siis veel mingeid koletistega kaarte jne. Kapitalistide värk, igal sammul on vaja raha teha. Ja seda juba maast madalast, laste arvelt.

Mete ikka aegaajalt võtab Yoohoo´de kasti ja mängib oma loomakestega ja mõtleb ajale tagasi, muiates, et ta sellise suure raha eest omale need loomad muretses. Eestis on tähtsad ikka hoopis teised asjad.
Yoohoo


Selliste kaartide kaogumismaania oli meil ka

Nii "vähe" oli õnneks vaja
Isegi Meena oli sellest hullusest nakatunud ja püüdis teistelegi seletada, kuidas asjad käivad

Üleeelmine aasta oli tal "koolikoti" maania. Kooliminekuks ostsin talle Supermarketist koolikoti, täiest aktsepteeritava ja tema heakskiidul. Kui kool pihta hakkas ja ta nägi, milliste kottidega saksa lapsed koolis käivad, siis hakkas jälle eBay´s igapäevane valimine ja vaatamine. Leidis siis Scout koti, nagu klassikaaslastel. Üsna hea hinnaga, 1 €, saatmine 5.90 €. Mõtlesin , no OK, see pole ju suur raha Scout koti eest. Oli veel hobustega kott, nagu Mete soovinud oli. Tellisime ära ja käis sellega jupp aega koolis. Siis aga avastas oma sünnipäeva paiku tutika Scout koolikoti komplekti, kus olid veel peale koti kaasas ka pinal (varustusega), spordtikott, rahakott ja söögikarp. Hinnaks kujunes pakkumise lõppedes 78.13 € + saatmine 5.90 €. Ostis ta selle oma sünnipäeva rahade eest. Komplekt oli ilus, aga kodus oli meil juba hunnik kotte kogunenud. Saksa mentaliteet täitsa. Rikub ikka lapsed täiega ära.

Kui Eestisse tulime, siis polnud tema enam nõus selle kotiga kooli minema, "peinlich" pidi olema. Ma siis keelitasin teda ja palusin tal ühe päevagi käia. Seal kotis jäävad ju vihikud ja raamatud korda, mitte ei vaju hunnikusse ja kortsu, nagu pehmetes kottides. Sain ta nõusse ja käib siiamaani selle kotiga. Teda on vaja kogu aeg meelitada ja proovima sundida, et ta veenduks asja headuses.Sellised need lapsed on. Nüüd aga mängib Meena teiste kottidega kooli ja kui kooliminek on, on kotimure murtud.



Algne kott, mis sai ekstra kooliks ostetud

eBay´st 1 €-ga

Sünnipäevarahde eest. Kott on koolis praegu. See on spordikott ja pinal.
Saksamaal said Sten ja Mete ka oma esimese taskuraha, 5 eurot kuus kumbki. Et õppida rahaga ringi käima ja üleüldse orienteeruda hindade ja asjade väärtusega. Ja arvake ära, mis Mete esimese taskuraha eest ostis? :) Püssi. Läksid koos Steniga ja mete maksis kassas uhke näoga oma esimese püssi eest- Müüja võis imelikult vaadata küll:D


Kommentaare ei ole: