Küsimused mulle

3. veebruar 2014

Kreekapähklikook




Vaja läheb:

300 g võid
450 g suhkurt
150 g jahu
1 muna (suurus M)
soola
1 tl sidrunimahla
100 g hapukoort
400 g kreekapähkleid
rasva vormi määrimiseks
jahu tööpinnale



Valmistamine:

100 g võid tükkideskas teha, 50 g suhkrut, jahu, muna ja sool muretaignaks sötkuda. Kinnikaetult ca. 30 minutit külmas hoida. Vahepeal 400 g suhkrut, sidrunimahl ja 250 ml vett segada ja keema tõusta lasta ja niikaua keeta,kui siirup karamelliseerub.Pott tulelt võtta ja juurde segada hapukoor samal ajal segades. Pähklid, sealt 10 tervet välja korjatud, juurde segada. 200 g võid kuubikuteks lõigata ja karamellisiirupile lisada,segada ühtlaseks massiks.
Pähklikaramell toatemperattuurini jahtuda lasta. Koogivorm (26 cm Ø)rasvaga määrida. Tainas jahu abil laual ümmarguseks(ca. 30 cm Ø)  rullida. Asetada koogivormi ja üle koogivormi olev tainas maha lõigata. Karamellsegu tainale ühtlaselt laotada. Eelsoendatud (elektripliit: 175 °C/ ventilaatoriga: 150 °C/ gaas: 2.aste) ca. 35minutit küpsetada. Kook ca. 10 minutit ahjurestil seista lasta.Seejärel vorm eemaldada ja jahedasee kohta seisma panna,parem üle öö seista lasta külmas.Hiljem kooki parem lõigata.Kook kaunistada ülejäänud pähklitega.Juurde sobib vahukoor.

Valmistusaeg ca. 1 1/4 tundi. 12 ooteaeg. Tüki kohta  ca. 1590 kJ/380 kcal.
(ca. 20 tükki)

Pildid eelnevalt küpsetatud kookidest.






Originaal retsept võetud siit.
 

Kommentaare ei ole: