Küsimused mulle

16. veebruar 2014

Lõhelasanje



Idee sain Ikea restorani menüüst.Otsisin netist retsepti ja sai ka ära proovitud.Maitses hästi!


Vaja läheb:

250 g lõhet
1 tl sidrunimahla
valget pipart
soola
20 g võid
20 g jahu
1/8 l valget veini
1/4 l piima
valget pipart
soola
1 tl sidrunimahla
1/2 kimpu basiilikut
60 g Grana Padano juustu
80 g lasanje plaate

Valmistamine:

Praeahi panna eelsoojenema 190° juurde.Kala voolava vee all pesta ja käägipaberiga kuivaks tupsutada.Poole sidruni mahl välja pigistada ja 1 tl. mahlaga kala üle piserdada.Ülejäänud mahl kaste jaoks hoida.Kala maitsestada valge pipra ja soolaga ja terava noaga lõigata 1 cm paksused viilud.
Kaste jaoks  sulatada potis või,vispliga juurde segada jahu,nii et klimpe ei jääks.Jahu kuumutada ja vedeldada kuiva valge veiniga.Edasi segades lasta kaste pakseneda.Järkjärgult juurde valada külm piim.Edasi segades lasta kaste pakseneda.Lõpuks maitsestada valge pipra,sool ja 1 tl. sidrunimahlaga.Basiiliku lehed peenestada ja kastele lisada.Juust riivida ja 2 spl. riivitud juustu kastmele lisada.
Vormi põhi katta kastmega.Lasanje plaadid kastmele laduda.Plaatidele asetada lõhe viilud.Lõhele määrida kiht kastet ja järgmine kiht jälle plaatidest.Korrata jälle:kala,kaste,lasanje plaat.Viimasele lasanje plaadidele valada kaste ja raputada üle riivjuustuga.Vajutada näppudega kogu laotud aineid tihedalt kokku.
Küpsetada 190° juures ca. 30 minutit kuni juust ilusasti kuldpruun pealt on.
Juurde sobib juua retseptis kasutatud valget veini.
Head katsetamist!








Kommentaare ei ole: