Küsimused mulle

25. november 2014

Eksperiment

Täna hommikul võtsin kätte ja tegin eksperimendi oma uue tõrvaseebiga. Netis lugedes jäi silma, et keegi oli selle seebiga juukseid pesknud (pesnud). Eesti keel on raske! Kuna aeg oli sealmaal, et oli vaja pead pesta, siis võtsin nõuks, et katsetan ära. Kaotada polnud ju midagi. Oleks asi hulluks läinud, oleksin mütsi pähe tõmmanud:D

Tegin juuksed märjaks ja seebitasin peanaha sisse. Sest tähtis on ju peanaha pesemine, vaht läheb iseenesest juustesse ja nii saavad ka juuksed puhtaks.  Peanahk justkui vahutas kenasti, aga juuksed mitte. Pesin ja masseerisin korralikult ja loputasin natuke soojema veega. Juuksed olid kuidagi rasked (kaitsekiht jäi ju nahalegi, mis siis juustest veel tahta). Soovitatakse loputusvette lisada paar tilka äädikat. Mina lugesin seda hiljem, nii et loputasin ainult normaalse puhta veega ja ohtrasti.

Mässisin siis juuksed räti sisse ja peale räti eemaldamist tundus, et juuksed on parajad takud. Püüdsin seda leevendada juukseõliga. Palsamit ma pesu aeg ei kasutanud, aga oleks võinud. Teinekord proovin, kui seda uut pesu selle seebiga veel tuleb :D Juukseõli tegi asja paremaks ja suundusin föönitama (oli vaja kiirelt juuksed kuivaks saada). Ja ma ütlen, kellel ikka juuste puudusega on probleeme, peske seebiga juukseid, saate kohe poole rohkem neid pähe. Mul oli ikka päris korralik heinakuhi peas ja jäid soengusse täpselt nii nagu ma soovisin - ilma mingisuguste viimistluvahenditeta. Lõpuks tõmbasin ikka hobusesabasse, nagu mul kombeks ja harjumus on. Kui nüüd juukseid katsuda, siis on nad iseenesest pehmed ja puhtad. Ei ühtki halba sõna.

Täna linnas käies sattusin jällegi ühte minu jaoks täiesti avastamata poodi, kus müüdi igasugust looduslikku kraami. Mul on mingi ajutine vaimustus selliste asjade vastu. Eriti lähevad mu silmad särama, kui ma Joik´i ja Nurme kaupa näen:)

Tegin kiire ülevaate ja silma hakkas Nurme tahke shampoon (6.50 € ) , mis on seebikujul. Nii et saan ka selle õigepea ära katsetada. Kuna raha on mul vähe - tähendab peaaegu ei olegi enam, siis võtsin vaid veel ühe pisikese huulevõide (5  € ) ja ma olin üliõnnelik oma ostude üle.

Täiustatud retsept


Asub Handymann´iga ühes hoones (ruumis)
Kui netis ringi lugeda tahke shampooni kohta, siis enamus sellega rahul ei ole. Algul küll vahutab hästi, aga kui juuksed kuivaks saavad, siis on tahtmine need uuesti üle pesta. Ootan igatahes huviga oma järgmist juuste pesu ja jagan siis ka teiega oma katsumusi.
 

4 kommentaari:

Kaisa ütles ...

Proovisin ka Nurme tahket šampooni kui see välja tuli, loputasin lahjendatud õunaäädikaga. Mõned korrad viitsisin mässata, siis andsin ära.

Anonüümne ütles ...

Kõik Joiki tooted ei ole kahjuks looduslikud. Samuti pole ka Ingli Pai ja Puhas Loodus, aga suuremale osale pole see vast üllatuseks. :) Googeldades tuleb selle kohta palju infot välja. Uutest tulijatest meeldivad Signe seebid ja Sõsar. Mida vähem koostisaineid, seda parem (eriti Sõsar).

ShoppingQ ütles ...

No sul ju niigi head juuksed, kujutan ette mis peale selle shampooniga pesemist veel oli:D

ShoppingQ ütles ...

Aitäh viidete eest:)