Küsimused mulle

24. november 2014

Tõrvaseep

Nagu eelmisest postitusest lugeda võisite, ostsin Ökopoest tõrvaseebi. Ei, mul ei ole näonahaga probleeme, kui te seda mõtlete. Olen väga rahul oma näonahaga ja üldse oma naha olukorraga. Aga seepi ostes mõtlesin pigem Jaskari peale ja ega see meile ka paha ei tee, 100% looduslik ei saa kunagi paha olla.

Kodus olid kõik rõõmsalt nõus katsetama seepi, keegi sõrgu vastu ajama ei hakanud. Ja kui aus olla, siis meil varem maja klassikalist seepi ei olnudki. Nüüd siis hakkame hoolsalt seepi kasutama.

Jaskaril on mõningad probleemid nahaga, nagu paljudel tema ealistel. Ja ta on täheldanud seda mõningate konkreetsete riiete kandmisest. Ju siis sünteetika.  Pesen küll pesu tundlikule nahale mõeldud pesuvahendiga. Äkki peaksin tulevikus Ökopoest muretsema ka pesupesemisvahendi, mis oleks looduslik? Eks näis, põhjust jälle poodi külastada.

Kuna seep oli suur, siis lõikasime selle neljaks. Et saaks vannituppa, sauna, Jaskarile kooli kaasa ja ühe tüki sai "eks", kes on ka suur "imetabaste" toodete fänn. Seep ise on mõnusa suitsusauna lõhnaga. Suitsusauna lõhn oli ka peale dushi all käimist kogu vannitoas - mõnus. Koostiseks oliivõli, kookosrasv, päevalilleõli, palmirasv, kakaovõi ja männitõrv. Tõrvaseebil on hea puhastamisvõime, samas toidab ja niisutab seebis sisalduv palmirasv meie nahka. Tõrv leevendab ja ravib erinevaid nahahaigusi nagu nt psoriaas, ekseemid, kõõm. Seep sobib ka plekieemalduseks riietelt. Regulaarsel kasutasime parandab tunduvalt naha olukorda ja teeb selle pehmeks. Esmasel kasutamisel kippus nägu kipitama, aga see kadus hetkega. Nägu ei kisu, nagu tavapäraselt peale seebiga pesemist. Kehale jätab ta nagu kaitsekihi ja nahk on juskui vetthülgav.

Sobib ideaalselt kingituseks, sest pakend on väga stiilne ja sisu peaks igale ühele rõõmu valmistama:)

Ilma poodi minemata saab seepi tellida siit ja mis veel parem, saab saata ka otse sõbrale, mis teeb asja veel lihtsamaks.

Kommentaare ei ole: