Küsimused mulle

12. november 2014

Kui lapsed on haiged....

Sain täna oma printeri tööle. Tegelikult alustasin selle töökorda seadmisega juba 5. novembril. Siis sain tänu Kätriini jagatud linkidele päris mitu sammu edasi. Printer oli üle aastaaja juba seisnud, tindid olid otsas. Nüüd tellisin eBayst uue tindi ja vahetasin ära. Aga kaks punast tuld jäid ikka vilkuma ja arvuti ei olnud printeri tarvis vastavat driverit. Seega pusimist oli palju. Need sain sel päeval korda. Paber jooksis ka printerist läbi, aga ei trükkinud midagi. Jätsin asja sinnapaika.

Kätriini jagatud kasulikud viited:

Probleemi diagnoosimine
Printeri installimine
Printeri installimine - Windowsi spikker
Printimislahendused kontorisse ja kvaliteetne kassettide täitmine
http://www.youtube.com/watch?v=rX_8Sjt56Rg

Täna siis oli selline päev, kus olin valmis uuesti proovima ja närvid olid taastunud eelmisest katsetusest. Piisas printeri juhtme teise USB auku panemine ja asi toimis. Ma olen ikka kannatlik küll ja nii see "edu" tuleb :D



Ja kuna Metel oli õhtul paha olla ja palavik 38.1, jäi ta täna koolist kodu. Tal on ikka ka tohutu pinge peal kooliasjadega. Silmaga kohe näha, kuidas ta pingutab ja siis on nii läbi ja väsinud, kui koolitööd õhtuks tehtud saab. Eks see kurnab ka. Las ta siis ühe päeva taastub kodus ja puhkab.

Sten siis sai täna ülesandeks Meena lasteaeda toimetada. Punnis natukene vastu küll - see ongi tal igas asjas kombeks, aga lõpuks ütles, et on nõus. Ja siis hakkas Meena omakorda kahtlema, kas tema üldse tahab Steniga minna, et Sten hakkab teda kooliteel kiusama. Ma siis seletasin, et on ju uhke lasteada minna, kus suur venna viib. Õhtul lubasime lehed täita, kus on siis plussid ja miinused nii Steni kui Meena vaatenurgast, kuidas keegi ennast üleval pidas. Päris huvitav, kuidas neil läks ja kas nad olid teineteise käitumisega rahul.

Ja et mul nüüd printer töötab, otsisin Metele värvimiseks mandalasi. Mis see eesti keeles tähendab, ei teagi. Kasutan sellisteks otsinguteks alati saksa lehti, see on minu jaoks kuidagi lihtsam. Eks see printer on nuhtluseks ka, sest siis on kõigil vaja igasugust staffi välja trükkima hakata. Kujutan juba, mida Meenal kõik vaja on, kui ta saab teada, et selline võimalus on nüüd jälle olemas. Eks tuleb reeglid kohe paika panna, kellele ja kui palju.

Otsisn veel igasugust meisterdamist ja jõuluteemalist välja, sest tuleval pühapäeval on Külamajas suur jõulukaunistuste tegemine. Siis on koht, kust ideid ammutada.

Mõningad voltimised ja kleepimised http://www.besserbasteln.de/Basteln/Eventbasteln/basteln_weihnachten_und_winter.html

Salvrätist kuuse valmistamine. Loob pühade meeleolu http://www.besserbasteln.de/Servietten%20falten/tannenbaum.html

Jõulu-ja talveteemalist värvimist http://www.besserbasteln.de/ausmalbilder.html#Winter-Weihnachten

Voltimist http://www.besserbasteln.de/origami_falten.html

Kirjapaberid tähtedega, lumehelvestega jne. http://www.besserbasteln.de/briefpapier.html#Weihnachten

Head nokitsemist ja võtke lapsed ka punti!

2 kommentaari:

Anneli ütles ...

Vahvad, lõbusad, head ideed meisterdamiseks! Mulle meeldib origami. Saksa lehti ei olegi otsinud spetsiaalselt, juhtub ette siis küll. Aga täna kasutasin mate tunnis õppimismänge, realmath.de lehelt :).

ShoppingQ ütles ...

Meil on Saksa kooli soovitusel ostetud üks CD, kus on väga head ülesanded ja lapsi arendavad mängud. Kui tahad, võin laenata! (privat Lernwerkstatt 8) Sobilik 1. - 6. klassini