Küsimused mulle

2. mai 2015

"Teeme ära" 2015

Meie panus Eestimaa puhtusesse on taas antud, nagu ka eelmisel aastal. Nagu ma mäletan, siis eelmisel aastal läks meil teeäärte puhastamine kella üheni, sel aastal olime 11:45 valmis.

Põhjuseid võis mitu olla. Esiteks kindlasti suurem hulk rahvast. Kohal olid kõik minu 5 last, minu ema, Jaskari sõber, eks ja meie oma küla Viiri.

Mis eriti suurt meelehärmi valmistas, oli praht. Liiga vähe oli. Visake ometi rohkem soga auto akendest välja! :D Meil läks kohati isegi kakluseks, kes saab leitud prügi oma kotti. See prügi maha loopimise üleskutse on rohkem naljaga pooleks õeldud muidugi. Kallid autojuhid, olete aasta aega üpris tublid olnud. Mõningaid "idioote" veel leidub, aga ei midagi hullu. Ja mis täna eriti silma jäi. Tohutud Eesti autod voorisid Lätti, lausa grupiviisiliselt. Väga hea. Loodan, et meid märgati ja inimesed mõtlevad enne hetke, kui midagi aknast välja pilduma hakkavad.

Üks väga asjalik asi, mis selle aasta talgute juures lausa super oli, on As Tere piimatooted, mida talgujuhid oma äranägemise järgi tellida said talgulistele. Kohukesed, kohupiimakreemid, keefir, jogurt, piim. Aitäh AS Tere! Loodetavasti olete järgmisel aastal ka kohal ja esindatud :)

Foto: I. Puusepp












Foto: M. Schneider

Foto: M. Schneider

Foto: M. Schneider


Talgusupp oli  mul eelmine õhtu eeskujulikult juba valmis keedetud. Eelmine aasta hakkasime seda keetme, kui talgutelt tulime ja üsna nõme oli suurelt retkelt tulles näljasena hakata suppi keetma. Sel aastal olin ettenägelikum.

Koosistumine toimus koos teise meie küla talgugrupiga külamajas, kus oli lahedalt ruumi ja sai supi ka soojaks teha korraga. Kõhud said kõigil täis ja küla sai ka kohe kindlasti puhtamaks.

Meil talgud jätkuvad. "Eks" võttis poistel kratist kinni ja juhendab siinsamas meil nüüd aia ehitust. Tänu talgujuhiks olemisele sain Bauhofi -25% sooduskupongi, mille eest muretsesime uut aiavõrku. Vana sai vanarauda viidud. Oli ikka üsna väsinud juba. Umbes 100 meetrit läheb väljavahetamisele.




Mis mind rõõmustab...lapsed on sellest talgupäevade üritusest väga vaimustatud. 4 kilomeetrit kraaviääri möödus linnulennul ja kõigil olid näpd naerul. Isegi Stig jalutas suurema osa ja Meena lõi ka meelsasti kaasa. Super! Aitäh abilisele ja järgmise korrani!

5 kommentaari:

Kata ütles ...

Drifti mindi vaatama Lätti :D

Mari ütles ...

Kuhu te kauge külalise panite?

ShoppingQ ütles ...

Tema tegeles oma asjadega ja valvas maja :D Aga täna õhtul on külamajas teemapidu "Au tööle" ja sinna pressib ta ennast küll kaasa, et näha üht õiget Eesti maarahvamaja pidu koos kõige sinn juurde kuuluvaga : ) Eks näis :D

ShoppingQ ütles ...

No sellest ka selline voorimine siis.

Siki ütles ...

Oi, mul ka tuttavaid nägusid piltidel. Tervitused onu Harrile ja Allile :)