Küsimused mulle

10. mai 2019

Hea ajastus

Mina ei tea kuidas teil, aga meil sajab. Eile, kui oli üks ütlemata normaalne ilm piisava päikese ja tuuleõhuga, saime meie oma kartuli mulda. Ei olnud kerge, aga tehtud see sai.

Mul on kaks põldu - üks aiavilja jaoks, teine, suurem, kartuli jaoks. Seemnekartulit mul kogu põllu jaoks ei jagunud ja millegi muuga ma ka ei viitsinud jändama hakata. Kuna meil on palju söögi kartulit veel alles, siis läks käiku see, et vaod täis saada. Lõpuks, kui Meena ka põllule ennast vedas ja oma osa kartulit vakku oli loopinud, selgus, et tal on vahed nii suured jäetud. Asja lahendasin noaga. Lõikasin lihtsalt kartulid pooleks ja panin normaalse vahega maha. Mina ei tea, aga vanasti meil kodus tehti alati nii. Mis põhjusel, ma ei tea. Eks ikka kokkuhoid.

Kella kuue paiku õhtul olin mina oma tööga ühel pool ja läksin küla pealt otsima, kes vaod kinni ajab. Telefoni teel oli kõik kokku lepitud ja tõin mehed kohale. Vagude kinni ajamise ajal korjasin mina põllult orasheina juurikaid. No neid on (oli) seal ikka omajagu. See on see maaharimine - põlve otsas. Loodetavasti on rohimine suvel sedajagu kergem. Eks seal on neid juurikaid veel, aga palju sai ka kokku korjatud. Selg lõi lausa tuld küürutamisest.


Igatahes olen ma oma eilse päevaga rahul - suur mure kaelast ära ja üsna õigeaegselt. Eelmisel aastal panime kartulit 5. mail. Käo kukkumist ma küll põllul oldud aja jooksul ei kuulnud, aga õhtul ta juba kukkus.

Täna ma aiatöödega ei tegele, lükkan kõik külvid ja värgid nädalavahetusse. Täna ma püüan ära lahendada Meena ID-kaardi pikenduse. See on üsna oluline ja venitada pole siin midagi. Läheme ju kambaga reisile juuli alguses. Laevapiletid on meil juba olemas, nii et üsna kindel "mats", et Nordkapis me ära käime sel suvel.

Ja kui me korraga juba linnas oleme, siis toon oma kaks pakki ka SmartPostist ära. Ega me eriti tihti ei telli, pigem väga harva, Aga sel korral kasutasin ära www.kaubamaja.ee 20% soodustust, mis neil siin ükspäev ma ei tea mis puhul kehtis ja Kukupesast tellisin pika kaalumise järel uude vannituppa peegli. Kas see nüüd väga hea valik ikka oli, selgub hiljem. Aga kui oma kujutlusvõimet nüüd natukene kasutada, siis peaks sobima nagu valatult. Peaasi, et peegelpilt ka reaalne oleks, ei valetaks. On ju igasuguse kvaliteediga neid peegleid - mõni laiendab, mõni pikendab jne. Eks näis.

Kaubamaja lehelt tellisin vannituppa teleskoopvarrega veekaabitsa, Meenale ülitrendika Levis´e t-särgi (need sotsiaalmeedia kanalid keeravad lapsed ikka täitsa ära, keegi iidol ees näitab-kannab ja siis peab kõigil teismelistel ka olema). Kaubamajas oli t-särk üsna hea hinnaga võrreldes mis need lirud muidu maksavad. Ja kui sain veel -20% ka, siis oli asi otsustatud. Saab selle asja ka kaelast ära. Ja et summa 79.- täis saaks, mis kindlustas tasuta saatmise, siis tellisin veel vajalikku, Stigile suveks sandaalid ja endale ühe topikese.

No ja nüüd olen ma nii õhinal, et seda tellitud kaupa näha ja katsuda. Õnneks pole palju vaja ja kogu nädal on mul möödunud naeratus näol:)

5 kommentaari:

Haldjapiiga ütles ...

Suured kartulid tehakse pooleks (või kolmeks, harvem neljaks) kui neil on mitu idu. Iga tüki peale peab üks idu jääma. Ma ei tea kas see kokkuhoid on, suhteliselt normaalne valik saada ühe pesa asemel kaks.

Anonüümne ütles ...

Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you are a
great author.I will always bookmark ykur blog aand definitely will ome
back down the road. I waant to encourage yourself to continue your great work, have a nice weekend!

Anonüümne ütles ...

Ma nägin teid eile Uku keskuse juures ;)

ShoppingQ ütles ...

Teinekord astu julgelt juurde ja ajame paar sõna juttu. Kunagi sealsamas Uku keskuses üks blogilugeja nii tegi ja väga meeldiv oli:)

ShoppingQ ütles ...

Seemnekartul on tavaliselt pisemat masti, seda juba poolitada ei kannata, aga kui söögikartult juba maha panema hakatakse, siis see ju on ikka enamasti kokkuhoid, kui poolitama hakatakse. Ja seda idu loogikat ma ka jälgisin ikka.