Kuna hommikud on külmad ja märjad, siis et endale tegevust leida, mõtlesin et lehitsen natuke oma retseptikogusi. Nii kui kausta lahti lõin, vaatas vastu Porgandikeeksi retsept, mille olin oma käega paberile kirja pannud 26.02.2014. Kust, seda ma ei mäleta ja kui täna tegin seda keeksi, siis ei tulnud tuttav ette, et oleksin seda kunagi teinud. Siin ta on...
Vaja läheb:
300 g jämedalt riivitud mahlaseid porgandeid
150 g võid
4 muna
4 dl suhkrut (375 g)
4 tl vanillsuhkrut
2 sidruni riivitud koor
5 dl jahu (275 g)
3 tl küpsetuspulbrit
1 sidruni mahl
Sulata või kastrulis vaiksel kuumusel ja jäta jahtuma. Vahusta munad, suhkur ja vanillsuhkur (elektrimiksriga u. 3 minutit, käsitsi 5-6 minutit). Riivi mõlemalt sidrunilt koor ja lisa munavahule. Seejärel pane juurde ühest sidrunist pressitud mahl. Lisa ka riivitud porgandid, jahutatud või ja lõpuks kõpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga õlepuistatud suuremasse auguga keeksivormi ning küpseta 40-50 minutit 175 kraadi juures.Katsu keskelt tikuga, kas keeks on valmis.
Koogi tarvis võtsin ühe suure ja ühe väikse porgandi |
Sidrun oli minul nii suur, et tarvitasin ainult ühe |
Mahl poolest sidrunist |
Jahu ja küpsetuspulbri lasin läbi sõela, et sõredam oleks |
Stig sööb suure suuga margariini, mida hammustas otse pakist :D |
Vormi määrisin võiga ja raputasin üle jahuga |
Kui keeks ahju läks, tükeldasin ülejäänud porgandid kuubikuteks.... |
...ja panin sügavkülma. Hea talvel supi jaoks võtta:) |
Ahjust tulnud keeks |
Valmis |
Selle keeksiga lähen täna onu sünnipäevale:)