Küsimused mulle

27. veebruar 2015

Kui laisk võib üks inimene olla?:D

Elu on nii kiire olnud, et pole aega saanud mainidagi,et juba eile (vist oli eile) tuli ka tuludeklaratsiooni raha üle, 13. veebruaril ühe paiku sai ära saadetud. Väga eeskujulikult töötab meie maksuamet, kiitus.

Ja alles täna pealelõunal sain aega see summa säästuhoiusele kanda. Nüüd on meil enamvähem reisiraha koos ja võiksime kasvõi homme päev minema sõita. Ei, naelkummid on veel enne vaja vahetada. Saksamaal on naastud ju keelatud ja pole vist nii või naa neid enam asfaldil mõtet kulutada. Lumi ja jää on selleks talveks vist ühelpool omadega.

Väga kevadine on väljas igatahes. Juba paar päeva tagasi panin plaanid paika, mida vaja aias teha oleks ja mida juba teha saab. Ainuke probleem on, et ma ei tea, kus mu labidas on. Pean teadjamatelt küsima. Tundub, et seda on pikemaks ajaks keegi laenanud ja pole märganud tagasi tuua. Jaskar äkki? Ja üks probleem on veel. Töö juurde oleks ka vaja kuidagi sada, siis läheb edaspidine juba libedamalt.

Nädalavahetuseks midagi suurt ma ei planeeri, oleme kodus ja katsume palju väljas olla ja tegutseda. Seegi ju luksus, kui on koht ja võimalus omas kodus mõnusalt koos perega asjatada. Liivakast ootab ka juba mängijaid. Meena saab veel viimased sõidud oma rattaga teha. Õige pea on rattal aga uus omanik ja Meena saab omale eakohasema ratta. Kaks aastat sai ta oma Pukyga sõita.

Uue ratta olen ka mõelnud Puky osta, sest Steni rattaga, mis on Rex, on nii palju jama olnud. Suured summad on läinud remondiks. Meena rattale aga pole vaja olnud selle kahe aasta joksul kordagi näppu külge panna. Ja eks ma teen omad järeldused, kvaliteet maksab ja pärast minusugusel naisterahval vähem muret. Järelturg on ka jällegi natukene kindlam just Puky ratastel. Saab pisikese stardiraha jälle uude rattasse investeerida.

Ainuke asi, muda ma natuke teisiti teeksin, on ratta värv. Roosa on ilus küll, aga Stig kasvab ja kõik Meena rattad võiksid teoorias Stigile minna. Roosat aga Stigile ju ei kõlba ka päris jätta. Meena esimene Puky oli heleroheline ja see ootab Stigi kenasti. Uue ratta katsun ka neutraalsema tooniga osta, et väljaminekul ikka tolku oleks. Kui kaks last saavad aastaid sõita, siis polegi see väljaantav summa nii hull. Ratas aga peab igal lapsel olema, eriti maal. Suvel vaja jälle pere jalgrattamatku ette võtta ja maha ei tahaks ju kedagi jätta.

Ma olen oma unistustes juba suves. Aga karta on, et tuleb veel lund ja külma. Tegelikult tuleb leppida sellega, mis on. Ega meie teha ilma poole pealt küll midagi ei ole. Ja kui väga negatiivseks minna, siis sõda me ka ära hoida ei saa. Meie, tavainimesed. Kõik on ikkagi poliitikute teha-otsustada. Isegi mitte meie oma riigi poliitikute. Need mängud käivad ikka suuremalt.

Sõda ma kardan hirmsasti. Mul läheb igasugune isu midagi teha ära kohe, kui ma kuulen Nato lennukeid taevas müristamas. Mina ju ei tea, mis riigi lennuk seal lendab. Ühtäki visatakse üks pomm minu kapsaaeda ja on see koht siit maamuna pealt pühitud. No mis mõttega siis külvata ja möllata. Loomulikult ei saa sellepärast kartult maha panemata jätta. Ikka ju teed ja loodad, et veab ehk sügiseni välja ja saab veel saagigi ära koristada:D

Siis kui see suur torm siin viimati oli, siis ma kuskil kesköö paiku kas nägin unes või kujutasin suurest hirmust omale ette, et väljas minu krundil käib juba suur pommitamine. Aga kuna ma nii väsinud olin ja teki all oli mõnus soe, siis ma vaatama ei viitsinud minna. Kujutate ette. Väljas käib sõda ja mina ei viitsi sooja teki alt välja ajada ennast. Sinna ma oleksi surnud hirmust, kui asi oleks "päris" reaalne olnud:D Nii laisk olen ikka.

Aga sõda on hirmus, ärme seda küll kellegile soovime!



1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Mina ka sõda ei taha,piisab kodusõdadest!!
Ilusat kevadet ja palju päikest sinna kodukanti:)