Küsimused mulle

23. august 2012

Iluhooldused tomatitega

Kodumaised tomatid on lõpuks küpsed ja odavalt saada nii aiamaadel kui turulettidel. Seda maitsvat köögivilja süües ei pruugi me teadagi, kui imeline mõju on tomatil nahale. Kuiv nahk, akne, suured poorid ja nahalööbed on vaid mõned näited tomatilt leevendust leidvatest probleemidest.
Tomat on enam teatud rohke A- ja C-vitamiini sisalduse poolest kuid sisaldab ka E-, K-, B1-, B2-, B3- ja B6-vitamiine. Peale selle on tomat väga kiudaineterikas ja hea kaaliumi-, raua-, magneesiumi-, karoteeni- ja lükopeeniallikas. Lükopeen on üks võimsamaid antioksüdante, mida leidub kõikidest viljadest kõige rohkem just tomatis. Tänu sellele võitleb tomat tõhusalt vabade radikaalide tõttu deformeeruvate naharakkude vastu (akne, enneaegsed kortsud, ebatasasused, ebaühtlane nahatoon jms). C-vitamiin parandab naha tekstuuri ja tonaalsust. A-vitamiin aitab luua uusi tugevaid ja vastupidavaid rakke, parandades üleüldist naha konditsiooni. Tomati happelisus toniseerib nahka ja tasakaalustab pH-taset, eemaldades ka surnud naharakud ja liigse rasu.
Iluhoolduste tegemiseks läheb meil vaja puhast tomatimahla. Selle tomatist eraldamiseks on olemas väga lihtne meetod. Haki tomat väikesteks tükkideks ja pane tükid marliriba sisse. Siis võta marli äärtest kinni ja pigist, nii et kogu mahl valgub sobivasse anumasse.
Rasusele nahale puhastuspiima tegemiseks tuleb tassile tomatimahlale lisada sama palju piima ja segada. Kanna vatiga näole, jäta 10 minutiks mõjuma ja loputa veega. Seda iga päev paar korda tehes toimib see ideaalse silendava ja pehmendava puhastajana. Külmkapis seisab see kasutuskõlblikuna neli päeva.
Kuiva ja kareda naha jaoks on tõhus pehmendaja teelusikatäis tomatimahla, mille sisse on segatud väike kogus toorsuhkrut. Masseeri õrnalt nahale ja loputa.
Nahale särava jume andmiseks sega tomatimahla hulka mett ja kanna näole, kaelale ja kätele. Lase 15 minutit mõjuda, pese maha ja patsuta kuivaks. Seda hooldust regulaarselt tehes elavneb naha jume ja paraneb tekstuur.
Küpse tomati hooldus: eemalda tomatilt nahk ja purusta kergelt kahvliga. Võta vatipadjake ning kanna viljaliha puhtale nahale. Lase 15 minutit mõjuda ja loputa sooja veega.
Juustest keemiliste jääkide eemaldamiseks immuta juukseid tomatist saadud mahlaga ja aseta pähe vannimüts või rätik. Lase 10 minutit mõjuda ning pese juukseid nagu tavaliselt. Ka juuksevärvi jääkide eemaldamiseks aitab kui rätikukuivadesse juustesse tomatimahla kanda. Jälgi, et värvi all olevad juuksed saaksid mahlaga kokku ja lase 20 minutit mõjuda. Enne pesemist loputa põhjalikult veega.
Keha higieritust aitab reguleerida ja loodusliku deodorandina toimib järgnev tomativann: lisa vanniveele paar tassi tomatimahla ja lõõgastu selles 15 minutit. Püsivaks tulemuseks on tomativanne soovitatav teha regulaarselt.



MAGGI fix & frisch Ratatouille Hack-Gratin

Tahaks Teiega jagada üht lihtsat ja maitvat toitu suvikörvitsast ja tomatist,sest praegu on ju hooaeg ja sellist kraami lademetes käes:)Ise olen seda teinud palju kordi ja aastaläbi.Juurde pakun kartuliputru!
Loodan,et Eesti poodides ikka leidub ka sellist pakisegu,hinnaks kuskil ca.0.79 €/pakk.

Esiteks siis panen hakkliha praadima oliiviöliga.Paki kohta siis 250 g hakkliha,mina tegin 500 g.hakklihaga.
Niikaua,kui hakkliha praeb,tükeldan suvikörvitsa suurteks kuubikuteks,paprika ja tomati.Kui hakkliha kergelt läbi praetud lisan suvikörvitsa ja paprika.Pakendi kohta 1 paprika,2 tomatit ja 300 g. suvikörvitsat.Mina panin silma järgi ja rohkem röhku tomatile ja suvikörvitsale.



Kui hakkliha,suvikörvitsa ja paprikaga läbi küpsenud,lisan vee (paki kohta 200 ml.) ja paki sisu.Lasen minuti keeda...

Lisan tomatid ja kuumutan örnalt läbi ja valan kogu segu vormi.
Peale raputan juustu ja panen ahju 200 kraadi jures küpsema ca.25 minutiks.

Momendil söök ahjus.Kartulipudru valmistan vahetult enne serveerimist ja ka lihtsalt ehk siis valmis pulbrist:)
Öige pea lisan ka pildid tulemusest!!!
Ahjust tulnud söök:
Kartulipudru jaoks ajasin vee keema ,lisasin soola ja tüki vöid.Vötsin keeva vee tulelt ja lisasin külma piima.Seejärel kartuilpudru pulbri pidevalt vispliga segades.Lasin minuti seista ja segasin veel korra korralikult läbi.Valmis!!



Head isu ja järgiproovimist!!