Küsimused mulle

16. veebruar 2014

Nädalavahetus

Ma pole eriti vaimustatud nädalavahetustest.Siis on kõik nagu kaootiline ja uimane.Ei oska nagu kuskilt pihtagi hakata.Pool päeva kulub,enne kui liikuma saab.Eile lootsin kauem magada,aga ei tulnud sellestki midagi välja. Stig ajas juttu juba enne poolt seitset ja kui mina voodis külge keerasin ja tekk sahises,siis kilgatas ta kohe eriti lootusrikkalt.Kuidas ma siis sain edasi magada,pidin ta võrekast välja päästma ja kööki viima.Esimene asi raadio käima,Vikeraadio on minu lemmik.Seal on palju juttu ja see mind huvitab.Kohvivesi keema,Stigile juustusai alustuseks ja siis kõndis juba unisena Meena ka ringi.Uuris,kas lasteaeda minek ja keeras köögi diivanile edasi tukkuma.Pere keskmised olid vanaema juures ja tulid alles lõunaks.
Mina valmistan kohvi nii...otse termosesse.

Ilm oli nii vaikne ja kevadine,et otsustasin voodipesu ära pesta ja koristasin natuke magamistuba.Pesu sai aeda kuivama panna.See töö mulle meeldib.Õnneks korjasin veel enne õhtut pesu kokku ja tõin tuppa tahenema.Muidu oleks hommikul halb üllatus olnud,lumi oli ju maha sadanud.Laste rõõmuks. aga oli mõnus värske pesu lõhn pärast.

Lapsed vaatavad minu tegemisi.
Täna sain magada kauem,lapsed olid juba üleval ja manitsesid üksteist vaikselt olema,emme pidi magama.Sten oli kohvigi valmis teinud.Oli teinr kange ja selleks ajaks kui mina ärkasin,ka jahtunud juba.Keetsin kuuma vett juurde ja käis küll:)
Hommikusöögiks telliti mannaputru,mida meie peres tuleb ikka hulgi teha.
Nüüd aga oma askelduste juurde.Täna vaja veel suurem poiss bussile viia ja õhtul on saun!
Teilegi kena päeva jätku!
 

Lõhelasanje



Idee sain Ikea restorani menüüst.Otsisin netist retsepti ja sai ka ära proovitud.Maitses hästi!


Vaja läheb:

250 g lõhet
1 tl sidrunimahla
valget pipart
soola
20 g võid
20 g jahu
1/8 l valget veini
1/4 l piima
valget pipart
soola
1 tl sidrunimahla
1/2 kimpu basiilikut
60 g Grana Padano juustu
80 g lasanje plaate

Valmistamine:

Praeahi panna eelsoojenema 190° juurde.Kala voolava vee all pesta ja käägipaberiga kuivaks tupsutada.Poole sidruni mahl välja pigistada ja 1 tl. mahlaga kala üle piserdada.Ülejäänud mahl kaste jaoks hoida.Kala maitsestada valge pipra ja soolaga ja terava noaga lõigata 1 cm paksused viilud.
Kaste jaoks  sulatada potis või,vispliga juurde segada jahu,nii et klimpe ei jääks.Jahu kuumutada ja vedeldada kuiva valge veiniga.Edasi segades lasta kaste pakseneda.Järkjärgult juurde valada külm piim.Edasi segades lasta kaste pakseneda.Lõpuks maitsestada valge pipra,sool ja 1 tl. sidrunimahlaga.Basiiliku lehed peenestada ja kastele lisada.Juust riivida ja 2 spl. riivitud juustu kastmele lisada.
Vormi põhi katta kastmega.Lasanje plaadid kastmele laduda.Plaatidele asetada lõhe viilud.Lõhele määrida kiht kastet ja järgmine kiht jälle plaatidest.Korrata jälle:kala,kaste,lasanje plaat.Viimasele lasanje plaadidele valada kaste ja raputada üle riivjuustuga.Vajutada näppudega kogu laotud aineid tihedalt kokku.
Küpsetada 190° juures ca. 30 minutit kuni juust ilusasti kuldpruun pealt on.
Juurde sobib juua retseptis kasutatud valget veini.
Head katsetamist!